"Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ" μας λέει η ομάδα ContraTiempo

Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ

Καλλιτέχνης με πολλά ταλέντα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημοσθένης Παπαδόπουλος έγραψε το έργο "Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ", με το οποίο επέλεξε να συστηθεί η ομάδα ContraTiempo. Το Ξενοδοχείο Μπάγκειον μετατρέπεται σε ένα παλιό ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως ένας ιδιόρρυθμος οίκος ανοχής, πολίτες πληρώνουν για να μεταμφιεστούν σε ανθρώπους με υψηλά αξιώματα και να ασκήσουν εξουσία. "Στην πόλη έχει ξεκινήσει εξέγερση. Ο υποκινητής της εξέγερσης αναζητείται. Τα πρόσωπα που πληρώνουν για να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους γίνονται τα πραγματικά πρόσωπα μιας κυβέρνησης, που σκοπό έχει να πατάξει κάθε επαναστατική κίνηση ώστε να συνεχίσει να διοικεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας υπέρ ενός συστήματος που έχει σαν βάση το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον".

Τη σκηνοθετική μπαγκέτα της παράστασης  που θα κάνει πρεμιέρα 8 Απριλίου κρατά ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βίκη Χαλαύτρη, Μυρτώ Λελόβα, Αποστόλης Παπαδημητρίου,  Μάγδα Τασούλα, Ανδρέας Γιαννακούλας, Αλέξανδρος Πασχάλης, Νίκος Μυλωνόπουλος, Δήμητρα Κόκκορη, Γιώργος Αντωνόπουλος,  Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Γιάννης Νταής, Νικόλας Αλεξίου, Θωμάς Θάνος,  Ζωή Κουσάνα. Τα κοστούμια σχεδίασε ο Αλέξιος Φούκος και τα κοσμήματα η Μαριλένα Παπαδοκωνσταντάκη.

Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ

Ποια είναι η ομάδα ContraTiempo

Η ContraTiempo ιδρύθηκε και οργανώθηκε από τον Θωμά Θάνο και Γιώργο Αντωνόπουλο. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά, σαν σπουδαστές, στη Δραματική Σχολή. Από τότε, ως φίλοι, αρχίζουν να επεξεργάζονται την ιδέα δημιουργίας μιας καλλιτεχνικής ομάδας. Με το τέλος των σπουδών τους, η θεωρία γίνεται πράξη και συνεργάζονται τόσο στο θέατρο όσο και στη μουσική. Ο τελικός στόχος επιτυγχάνεται το 2021 με το επίσημο άνοιγμα της ContraTiempo.  Στόχος της είναι να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά σε όλα τα είδη που αφορούν τον πολιτισμό και τις παραστατικές τέχνες. Να αναδείξει νέες προτάσεις, να δώσει στέγη σε καινούργιες ιδέες, να δοκιμάσει, να συνεργαστεί. Τέλος να ανεβάσει παραγωγές, με σκοπό τη διάδοση του θεάτρου, της μουσικής, του χορού...για όλο τον κόσμο, για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Γιατί ο πολιτισμός είναι είδος πρώτης ανάγκης!

Περισσότερες πληροφορίες

Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Μια αλληγορία για την ανθρώπινη φύση και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, ιδωμένη μέσα από την ποιητική γλώσσα και το «βρόμικο» χιούμορ του Ζαν Ζενέ, καθώς και το έργο του «Μπαλκόνι».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.