O κορυφαίος κωμικός Μπιλ Μπέιλι έρχεται στην Αθήνα με έναν οδηγό επιβίωσης για την "μετά την πανδημία" εποχή

Στις αρχές Απριλίου ο εκκεντρικός Βρετανός κωμικός παρουσιάζει το νέο του σόου, «En Route To Normal», στο Μέγαρο Μουσικής.

Bill Bailey

Ο ζωντανός θρύλος του βρετανικού stand up comedy Μπιλ Μπέιλι έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής με ένα διαφορετικό σόου στο πλαίσιο της περιοδείας του "En Route To Normal". Στις 2 Απριλίου ο κορυφαίος εκκεντρικός κωμικός, που έχει χαρακτηριστεί από την βρετανική Telegraph ως "ένας από τους πιο αστείους και εξαιρετικά αυθεντικούς κωμικούς” εν δράσει, ενώνει τη μουσική ευφυΐα του με ένα αστείο και συγκινητικό μείγμα εμπειριών και ιστοριών για την "μετά την πανδημία” εποχή, κάνοντας τον δικό του σχολιασμό για τον "θαυμαστό καινούργιο κόσμο” που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αναζητώντας παραλληλισμούς όπου η ανθεκτικότητα και η ικανότητα του ανθρώπου να υπομένει, τον βοηθά να αντιμετωπίσει δύσκολες περιόδους και καταστάσεις. Αφηγείται τα δικά του βιώματα από την απομόνωση και τον εγκλεισμό, μιλά για τη  νεοαποκτηθείσα αγάπη του για την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και φυσικά μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, που πάντα πρωταγωνιστούν στα σόου του, εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητές μας και το κατά πόσο τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Ποιος είναι ο Μπιλ Μπέιλι

Γεννημένος στο Μπαθ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, το 1964, ο δημοφιλής κωμικός έδειξε από νωρίς ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική και το θέατρο. Πολύ σημαντική επιρροή στην επαγγελματική του πορεία υπήρξε ο κωμικός και ο ποιητής John Hegley, καθώς τον ενέπνευσε να συνδυάσει τη μουσική με την κωμωδία. Η καριέρα του στο stand up comedy ξεκίνησε το 1984,  όταν δημιούργησε με τον Toby Longworth, ένα από τα πιο αγαπημένα κωμικά δίδυμα "The Rubber Bishops". To 1995 αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του και πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία και ευρεία απήχηση στο κοινό, την παράσταση "Bill Bailey's Cosmic Jam". Στη συνέχεια, δημιούργησε αρκετά επιτυχημένα shows όπως τα "Tinselworm", "Dandelion Mind", "Part Troll", "Qualmpeddler" και "Limboland". Ο πολυπράγμων κωμικός έχει γίνει ευρέως γνωστός για το ασυναγώνιστο ταλέντο του όχι μόνο από το stand up comedy αλλά και από τις εμφανίσεις του στις επιτυχημένες εκπομπές "Never Mind the Buzzcocks", "QI" και "Have I Got News for You". Παράλληλα, ως πρωταγωνιστής αυτήν τη φορά, διακρίθηκε στην καλογραμμένη βρετανική sitcom "Black Books", η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε πληθώρα εκδηλώσεων και φεστιβάλ όπως τα "Glastonbury Festival", "Fringe Festival" στο Εδιμβούργο, "Sonisphere Festival" και "Beautiful Days Festival", καθώς και υψηλού κύρους χώρους όπως "MEN Arena", "WestBeth Theatre" στη Νέα Υόρκη, "Queen Elizabeth Hall", "Royal Albert Hall" και "Wembley Arena". Μεταξύ άλλων, έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις για τα κωμικά του σόου. To 1999 βραβεύτηκε από τα British Comedy Awards στην κατηγορία "Best Live Stand-Up", ενώ το 2003 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Observer ανάμεσα στα "50 best acts in British comedy". Το 2007 και το 2010, κατέκτησε την έβδομη θέση του "100 Best stand-up comedians of all time" από το Channel 4.

Προπώληση: megaron.gr, 11876.

Περισσότερες πληροφορίες

En Route To Normal

  • Stand up Comedy

Ο ζωντανός θρύλος του βρετανικού stand up comedy έρχεται στην Αθήνα με το τελευταίο του σόλο, που ενώνει τη μουσική ευφυΐα του με ένα αστείο και συγκινητικό μείγμα εμπειριών για τη μετά την πανδημία εποχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.