Οι παραστάσεις της "Φαίδρας" συνεχίζονται με επιτυχία

Φαίδρα

Έναν κεραυνοβόλο έρωτα σαν αυτόν που έπαθε η Φαίδρα για τον Ιππόλυτο, βίωσε ο Δημήτρης Καραντζάς διαβάζοντας τη "Φαίδρα" της Μαρίνας Τσβετάγιεβα και με τη συνεργασία της Θεοδώρας Καπράλου δημιούργησαν το υπέροχο κείμενο της παράστασης που παίζεται στο θέατρο Προσκήνιο. Λαμβάνοντας υπόψιν τα δύσκολα υλικά του μύθου και τους περιορισμούς στην κίνηση και το χώρο δημιούργησε ένα πολύ ακριβές πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται τα πρόσωπα του έργου, ενώ ενισχύει το μύθο αντιμετωπίζοντας ως δίπολο την Φαίδρα μαζί με την Τροφό.

Όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει η Τώνια Καράογλου στην κριτική της για την παράσταση "η εικαστική ομορφιά και η σωματική ευγλωττία συμπλέουν στη δημιουργία ενός σκηνικού ποιήματος που το απολαμβάνεις πρωτίστως με το συναίσθημα και δευτερευόντως με τη λογική".

Φαίδρα
Η "Φαίδρα" έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο με πρωταγωνιστές τους Αλεξία Καλτσίκη (Τροφός), Στεφανία Γουλιώτη (Φαίδρα), Μιχάλη Σαράντη (Ιππόλυτος), Νίκο Μάνεση (Σύντροφος Ιππόλυτου) και Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη (Θησέας). Το καστ όμως δέχτηκε αλλαγές στην πορεία. Τον Ιανουάριο του 2022 ο Μιχάλης Σαράντης αντικαταστάθηκε από τον ανερχόμενο, ωραίο ηθοποιό Γιώργο Ζυγούρη, ο οποίος μάλιστα θα παίζει και στο "Σώσε" του Μάικλ Φρέιν σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη από 19/3 στο Παλλάς. Η δεύτερη αλλαγή στη "Φαίδρα" έγινε αυτήν την εβδομάδα και αφορά την αντικατάσταση του Νίκου Μάνεση από τον Αναστάση Λαουλάκο. Ο Καραντζάς για να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα επιλέγει σταθερά ηθοποιούς που μπορούν να ελίσσονται. Προλαβαίνετε να δείτε την παράσταση της "Φαίδρας" έως τις 17/4.

Περισσότερες πληροφορίες

Φαίδρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Βασισμένη στα κείμενα των Ευριπίδη και Ρακίνα, η παράσταση εξερευνά την ψυχοσύνθεση της παραφερόμενης ηρωίδας που ζει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.