Μια ιδιαίτερη πρόταση σωματικού θεάτρου και κουκλοθέατρου

Απουσία το σώμα

Η βιωματική σχέση με την κούκλα δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια, όμως όταν την αγγίζεις με τρυφερότητα και σεβασμό άψυχα αντικείμενα που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν σήμαιναν τίποτε αποκτούν άλλη αξία. Ο κόσμος του κουκλοθέατρου περιλαμβάνει άπειρες εκδοχές και είναι ωραίο που η μαγική του δύναμη συναντά τη δύναμη του σωματικού θεάτρου στην παράσταση "Απουσία το σώμα". Η ομάδα Πλεύσις, το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και το θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία αυτής της παράστασης, η οποία διατρέχει μία "χειροποίητη αφήγηση" με επίκεντρο τη σωματικότητα των ερμηνευτών και τις θεατρικές κούκλες. 

Απουσία στο σώμα

Σ’ αυτήν την πολύπλευρα σημαντική εικαστική performance μέσα σε επτά σκηνές και μία ατμόσφαιρα ονείρου "οι performers, οι μαριονέτες διαφόρων μεγεθών με σύνθετες τεχνικές χειρισμού και τα φυσικά υλικά θα συναντηθούν, θα μιλήσουν για την μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Η αναζήτηση, η σύνδεση και η μνήμη είναι τα μοτίβα που καθορίζουν και συνδέουν τις εικόνες και τις καταστάσεις της αφήγησης".

Απουσία στο σώμα

Η παράσταση "Απουσία το σώμα" θα κάνει πρεμιέρα 2 Απριλίου στις Ροές και είναι μια συν δημιουργία που κινητοποιεί τη φαντασία και την αισθητική. Η δημιουργία και ερμηνεία είναι των Όλγας Γερογιαννάκη, Στάθη Μαρκόπουλου, Γιώτας Κοτρώνα, Αντώνη Κουτρουμπή. Η εικαστική της όψη, σε συνδυασμό με την εκφραστικότητα των κουκλών και την σωματική "υποκριτική" των χορευτών μπορεί να χαρίσουν κινούμενες "εικόνες" που συνειρμικά εμπλουτίζουν το θεματικό "πυρήνα" και διεγείρουν τη σκέψη του θεατή. Περιμένουμε την πρεμιέρα! Τα Sound art-Live electronics της παράστασης υπογράφει ο Λουκάς Μεσσηνέζης και την live camera ο Παύλος Μαυρικίδης. Η σύλληψη-σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Κουτρουμπή, η μουσική σύνθεση του Μηνά Εμμανουήλ, η κατασκευή κουκλών των Στάθη Μαρκόπουλου, Ελένης Παναγιώτου, Νίκου Τόμπρου. Οι φωτισμοί είναι της Ελίζας Αλεξανδροπούλου, τα κοστούμια της Όλγας Γερογιαννάκη, η κατασκευή σκηνικών αντικειμένων ανήκει στους Στάθη Μαρκόπουλο, Θένια Κουτρουμπή, Αντώνη Κουτρουμπή.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Απουσία το σώμα

  • Performance-Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 105 '

Η ομάδα Πλεύσις, το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και το θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού συνδημιουργούν μια χειροποίητη εικαστική περφόρμανς για τη μοναξιά και την εγγύτητα, που πλέκει το σωματικό θέατρο με το θέατρο κούκλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.