Updated | "Η σιωπηλή λίμνη" της Ελένης Σκότη μετρά αντίστροφα τον Απρίλιο στο Επί Κολωνώ

Η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας Νάμα με την Παναγιώτα Βλαντή και τον Θανάση Κουρλαμπά κατεβάζει αυλαία στα τέλη Μαρτίου.

Η σιωπηλή λίμνη

Update: Παράταση παραστάσεων μέχρι 17/4.

Για λίγες ακόμα παραστάσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου συνεχίζει στο θέατρο Επί Κολωνώ η "Σιωπηλή λίμνη" από την ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζηνικολάου. Η παράσταση του βραβευμένου έργου του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, που παρουσιάζεται σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, θα παίζεται στην Αθήνα μέχρι και τις 17 Απριλίου με ένα τριήμερο διάλειμμα στις 18, 19 και 20 Μαρτίου που θα παιχτεί στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης.

Η Ελένη Σκότη επέλεξε το έργο του Ισπανού Νταβίντ Ντεσόλα, ένα υπαρξιακό δράμα με αποχρώσεις ψυχολογικού θρίλερ, που τη βοηθάει να δουλέψει το θέατρο που ξέρει καλά, δηλαδή κείμενα που βασίζονται στις σχέσεις και φωτίζουν τον πολύπλοκο εσωτερικό ψυχισμό των προσώπων, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”.

Σιωπηλή λίμνη
Γιώργος Χατζηνικολάου / Μαρία Αναματερού

Η Παναγιώτα Βλαντή, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Χάρης Τσιτσάκης πρωταγωνιστούν στο πολυβραβευμένο έργο που αφορά τη διαχείριση του τραύματος που κουβαλάει κάθε άνθρωπος και την προσπάθειά του να σταθεί απέναντί του, δημιουργώντας μια επίπλαστη πραγματικότητα. Ο Όσκαρ, ένας καθηγητής που δεν διδάσκει πια εξαιτίας ενός τραυματικού περιστατικού, δέχεται μετά από παρότρυνση ενός αγαπημένου του δασκάλου να αναλάβει τη μελέτη ενός μαθητή. Το επίσης τραυματικό παρελθόν της μητέρας του παιδιού, της Ιρένε, μιας παράξενης και γοητευτικής γυναίκας, θα τους φέρει κοντά.

Σιωπηλή λίμνη
Γιώργος Χατζηνικολάου / Μαρία Αναματερού

Στο σημείωμά της για την παράσταση η Ελένη Σκότη αφήνει να φανεί η αισιοδοξία που κρύβει στα βάθη του το έργο περνώντας από το δρόμο του τραύματος: "Μια γυναίκα. Ένας άνδρας. Έχουν υποστεί κι οι δύο ένα προσωπικό τραύμα στη ζωή τους. Ο πόνος τους αβάσταχτος κι ο καθένας με τον τρόπο του έχει πλάσει ένα ψέμα για την πραγματικότητα, μια φανταστική εικόνα για ν’ αντέξει. Όμως η οδυνηρή αλήθεια συνεχίζει να υπάρχει. Κρύβεται μέσα στη σιωπή που τους φέρνει κοντά. Η συνάντηση μεταξύ τους είναι ένα τρυφερό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει την δύναμη της αγάπης, μια δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα που φέρνει η ζωή".
 

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η σιωπηλή λίμνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το τραυματικό παρελθόν ενός καθηγητή και της μητέρας ενός μαθητή του τους φέρνει κοντά, στο βραβευμένο έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το υπαρξιακό δράμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.