Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη βρίσκονται στον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης. Σε αυτό το πλαίσιο η παράσταση "Χαλεπάς” σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη και λιμπρέτο του The Boy παρουσιάζεται στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου με καθολική προσβασιμότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό liminal. Η υβριδική περφόρμανς που βουτά στη ζωή και το έργο της ασκητικής μορφής της ελληνικής γλυπτικής που κάποιοι αποκάλεσαν "Ροντέν της Ελλάδας", του Γιανούλη Χαλεπά, χρησιμοποιεί τραγούδι, πρόζα, μουσική και σωματική έκφραση, ενώ μοιάζει να προσπαθεί να ανοίξει μια χαραμάδα στο μυαλό του Χαλεπά, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α”.
Πρωταγωνιστεί μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών: ο Σίμος Κακάλας και ο Αντώνης Μυριαγκός αναλαμβάνουν τους ρόλους του καλλιτέχνη και της σκιάς του, ενώ οι Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Σωτηρίου, Αργυρώ Χιώτη και Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη ερμηνεύουν τα πρόσωπα που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη ζωή του.
Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας περιλαμβάνουν ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου, ταυτόχρονο υπερτιτλισμό για κωφούς και βαρήκοους από τους Γρηγόρη Σταθόπουλο-Γιάννη Παπαδάκη και ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία από την Μαρία Θρασυβουλίδη.
Επιπλέον, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μετά την παράσταση με την σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη και την Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, επιμελήτρια της έκθεσης "Γιανούλης Χαλεπάς: Δούναι και Λαβείν” που πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συντονισμό του κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη.
Στις 27 Φεβρουαρίου η παράσταση θα παιχτεί με αγγλικούς υπέρτιτλους.
Κρατήσεις θέσεων για ΑμεΑ: 213 017 8036 και mailto:infotickets@onassis.org" target="_blank">mailto:infotickets@onassis.org" target="_blank">infotickets@onassis.org.
Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας προσφέρονται με την υποστήριξη του δικτύου Europe Beyond Access, το οποίο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότερες πληροφορίες
Χαλεπάς
Η ζωή και το έργο του Τηνιακού γλύπτη ζωντανεύουν σε μια σύγχρονη μουσική τραγωδία με όχημα το ηχητικό περιβάλλον κι ένα βιότοπο από δέντρα που στήνεται εντός και εκτός σκηνής.