Επιπλέον παράσταση για την "Αυλή των θαυμάτων - το μιούζικαλ"

Αυλή των θαυμάτων - το μιούζικαλ Βάσια Αναγνωστοπούλου©

O Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί, ο Στέφανος Κορκολής γράφει τη μουσική και μια ομάδα ωραίων ηθοποιών πρωταγωνιστεί στην "Αυλή των θαυμάτων - το μιούζικαλ", μια σκηνική πρόταση πάνω στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Λόγω της μεγάλης ζήτησης θα δοθεί μια επιπλέον παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συγκεκριμένα οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν: Τετάρτη 23/2 ώρα 20.00, Πέμπτη 24/2 ώρα 20.00, Παρασκευή 25/2 ώρα 20.00 και έξτρα παράσταση το Σάββατο 26/2 ώρα 21.00 .

Αυλή των θαυμάτων - το μιούζικαλ

" Το αν όχι τολμηρό τότε σίγουρα πρωτότυπο εγχείρημα να δημιουργηθεί ένα μιούζικαλ πάνω στην "Αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη δικαιώνει εν μέρει τους εμπνευστές του, καθώς ξαναδιαβάζει το έργο της δεκαετίας του ’50 και το παραδίδει σε νέα μορφή, όπου το ρόλο της μετάδοσης συγκινησιακής φόρτισης αναλαμβάνουν περισσότερο η μουσική και τα τραγούδια παρά η πρόζα" γράφει η Τώνια Καράογλου στην κριτική της για την παράσταση. Η διαχρονική "Αυλή των θαυμάτων" στεγάζει απλούς ανθρώπους, μεροκαματιάρηδες ή άνεργους, με απωθημένα, αδικαίωτα όνειρα, σοφία και τους ενσαρκώνουν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. "Σαν μια οικογένεια" μοιράζονται όνειρά τους, τα μυστικά και τις ελπίδες για τη ζωή. Είναι το έργο που καθιέρωσε τον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη. Μάλιστα φέτος το ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο του "Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης", θα προβάλλει το πολυδιάστατο έργο και την προσφορά του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Η μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου-ορόσημο του μεταπολεμικού μας θεάτρου αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του Έλληνα της δεκαετίας του 1950.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.