"Βαθιά γαλάζια θάλασσα": Μια συγκινητική ερωτική ιστορία έρχεται στο Αγγέλων Βήμα

Βαθιά γαλάζια θάλασσα

Θυμίζει την ιστορία της Άννας Καρένινα η "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Βρετανού Τέρενς Ράττιγκαν. Η Έστερ, μια ευαίσθητη γυναίκα, εγκαταλείπει τον εύπορο σύζυγο της για να ακολουθήσει τον πάμφτωχο πλην γοητευτικό εραστή της. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο αγαπημένος της δεν μπορεί να εκτιμήσει την αγάπη της και τη θυσία που έκανε για χάρη του, να εγκαταλείψει τον πλούσιο σύζυγό της, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Ο σύζυγός της προσπαθεί να την πείσει να επιστρέψει σε κείνον, αλλά αυτή επιμένει με πάθος να αγαπά τον εραστή, ο οποίος την εγκαταλείπει για να επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα, του πιλότου. Όντας σε αδιέξοδο η Εστέρ βρίσκει συμπαραστάτη τον γιατρό, που στην βοήθησε στο ατύχημά της. Οι συμβουλές του θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει τη ζωή της.

Βαθιά γαλάζια θάλασσα
Νεκτάριος Σουγλέρης­©

Η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου επέλεξε και μετέφρασε το έργο για τη σκηνή του Αγγέλων Βήμα. Το δραματικό έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της  Θεματικής Ενότητας για το 2021-2022: "H εποχή της Αθωότητας" σε και σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη με πρωταγωνιστές τους: Φωτεινή Τεντολούρη, Στράτο Τζώρτζογλου, Τάσο Προβιά, Μαρία Καρακίτσου, Γιάννη Οικονόμου και Γιώργο Ζώη. Την ομάδα συμπληρώνουν, ο νέος ταλαντούχος μουσικός Φάνης Κακοσαίος που γράφει  πρωτότυπη μουσική για την παράσταση  και ο  Βασίλης Κλωτσοτήρας που θα κάνει τους φωτισμούς. 
Η "Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα" (πρωτότυπος τίτλος: The Deep Blue Sea) γράφτηκε το 1952 και παιζόταν στο Λονδίνο για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα την ίδια χρονιά με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Παπά, Έλλη Λαμπέτη και Δημήτρη Χορν στο θέατρο "Κυβέλης". Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1955 από τον Ανατόλ Λίτβακ, με πρωταγωνιστές την Βίβιαν Λι και τον Κάννεθ Μορ, ενώ έχει επίσης γυρισθεί από τον Τέρενς Ντέιβις και κυκλοφόρησε το 2011 με τον τίτλο "Το βαθύ μπλε του έρωτα" (The deep blue sea) και πρωταγωνιστές τους Ρέιτσελ Βάις και Τομ Χίντλστον.

Περισσότερες πληροφορίες

Βαθιά γαλάζια θάλασσα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Στο εμποτισμένο με αυτοβιογραφικά στοιχεία έργο-πορτρέτο του μεταπολεμικού Λονδίνου, η Έστερ αποπειράται να αυτοκτονήσει όταν ο εραστής που ακολούθησε, θυσιάζοντας τον πλούσιο γάμο της, την εγκαταλείπει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.