Η Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών θα φιλοξενήσει την Κλυταιμνήστρα-Σοφία Χιλλ

Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο (

Αισθαντική και σαγηνευτική η Σοφία Χιλλ φορώντας ένα φόρεμα σχεδιασμένο από τη Λουκία πρωταγωνιστεί στην απαιτητική περφόρμανς "Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο" και αναπτύσσει με την δική της ιδιαίτερη εκφραστικότητα ένα διάλογο με τη μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη. Η μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στον "Αγαμέμνονα" του Αισχύλου, τα χορικά του Αγαμέμνονα και τους μονολόγους της Κλυταιμνήστρας, έχει την σκηνοθετική υπογραφή του Κωνσταντίνου Χατζή. Την πρωτοείδαμε το περασμένο καλοκαίρι στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τον Οκτώβριο του 2021 στο Θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη

Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο
Παντελής Μάκκας

Η "Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο" επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στις 25, 26, 27 & 28 Φεβρουαρίου στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών. Στη μινιμαλιστική προσέγγιση, ο τραγικός λόγος και οι ήχοι του γουλί ταμπούρ, σε ερμηνεία του Ευγένιου Βούλγαρη, και του πιάνου, σε ερμηνεία του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χατζή, παντρεύονται με τις καθηλωτικές φωτογραφίες του πολυβραβευμένου ακτιβιστή φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο. Ο Κωνσταντίνος Χατζής γράφει στο σημείωμα του για την παράσταση: "Με τη Σοφία Χιλλ και τον Γιώργο Κουμεντάκη επεξεργαστήκαμε το υλικό διαφορετικά, και λέγοντας την ιστορία από τη μεριά της Κλυταιμνήστρας. Φυσικά, η Κλυταιμνήστρα είναι η αφορμή. Αυτό που μας νοιάζει είναι ο "πόλεμος". Είναι μια "μελέτη" για τον πόλεμο. Είναι μια συνάντηση με κοινή οπτική και κοινά θέλω... Στο θέατρο όλα είναι, και πρέπει να είναι, ανοιχτά ακόμα κι όταν έχεις αποφασίσει τον "δρόμο" που θα ακολουθήσεις, γιατί το τέλος της διαδρομής δεν μπορείς να το ξέρεις. ‘Οπως γράφει και ο Αισχύλος: "Τα μέλλοντα, στο πλήρωμα του χρόνου θα τα ακούσεις"". Στην παράσταση το τραγούδι της Έντα Γκάμπλερ  "The Song of HeddaGabler)" σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη έγραψαν ο συνθέτης και ο Γιάννης Χουβαρδάς. Η σκηνική εγκατάσταση είναι της Σοφίας Χιλλ και του Κωνσταντίνου Χατζή, η έρευνα της Στέλλας Παπακωνσταντίνου, η δραματουργική επεξεργασία της Αντιγόνης Καράλης και το βίντεο - φωτογραφίες του Παντελή Μάκκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα πολεμικό αφήγημα για την ανθρώπινη ιστορία συνθέτουν επί σκηνής το νέο μουσικό έργο του Γ. Κουμεντάκη και οι φωτογραφίες του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, σε ανοιχτή συνομιλία με τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
15/07/2024

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.

Φεστιβάλ Αθηνών: Στην Παλαιά Βουλή έρχεται η παράσταση "Ετυμολογίες"

Ρένη Πιττακή και Αγγελική Παπούλια πρωταγωνιστούν στο νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου σε ένα κτίριο-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας.