Τα "Κόκκινα φανάρια" συνεχίζονται με τρεις παραστάσεις την εβδομάδα

Νέα ημέρα παράστασης προστίθεται στην queer εκδοχή του σκληρού και συνάμα ανθρώπινου έργου του Αλέκου Γαλανού που υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης στο Cartel.

Κόκκινα φανάρια

Η queer εκδοχή των "Κόκκινων φαναριών” (διαβάστε εδώ όλα όσα είδαμε και μάθαμε στις πρόβες), τα οποία σκηνοθετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης, σε διασκευή από κοινού με τον Χρήστο Νικολόπουλο, με αφορμή το ομώνυμο έργο του Αλέκου Γαλανού, θα παίζονται τρεις φορές την εβδομάδα από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι παραστάσεις στο Παλιό Μηχανουργείο στην περιοχή του Ρέντη που έχει παραχωρηθεί από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην ομάδα του Τεχνοχώρου Cartel, συνεχίζονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9 μ.μ. αλλά και κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. έως και τις 17 Απριλίου.

Κόκκινα φανάρια
Γιώργος Καλφαμανώλης

Η Τρούμπα του ’60 μεταφέρεται στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης ομοφοβικής και σεξιστικής Αθήνας με ωμά ρεαλιστικό και την ίδια στιγμή τρυφερό και ανθρώπινο τρόπο. Η Μαντάμ Παρί που ερμηνεύει η Μπέττυ Βακαλίδου και τα κορίτσια της ανοίγουν με γενναιότητα την κουρτίνα του μπαρ που έχει στηθεί στο Cartel, χορεύουν, τραγουδούν, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν και διαψεύδονται.

Κόκκινα φανάρια
Γιώργος Καλφαμανώλης

Ο Μιχαήλος (Τάσος Σωτηράκης), η Μαρίνα (Μάνος Καζαμίας) κι ο Ντορής (Λευτέρης Αγουρίδας), η Μυρσίνη (Στέλιος Τυριακίδης), η Ελένη (Ελεονώρα Αντωνιάδου) κι ο Πέτρος (Διονύσης Κοκκοτάκης), η Άννα (Μάρα Ζαλώνη) κι ο Νικόλας (Γιώργος Σιδέρης), ο Δημήτρης (Δημήτρης Γαλάνης) κι η Ρόζα (Ερατώ Αγγουράκη), η Κατερίνα (Δημήτρης Παπάζογλου) κι ο Φερζά (Γιανμάζ Ερντάλ), η Νάντια (Αγγέλα Πατσέλη) και ο Σάμι (Πουριά Χοσεϊνί) μοιράζονται τις ιστορίες τους έτσι όπως τις έζησαν στους δρόμους του αγοραίου έρωτα -σε έναν κόσμο όπου το φως και το σκοτάδι συνυπάρχουν μαζί με την ανθρωπιά και τη σκληρότητα, και το αίτημα της ορατότητας και της συμπερίληψης γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό.

Κόκκινα φανάρια
Γιώργος Καλφαμανώλης

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Κόκκινα φανάρια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 180 '

Με φόντο ένα σύγχρονο μπαρ ζωντανεύει η queer εκδοχή των «Κόκκινων φαναριών» του Αλέκου Γαλανού, που μεταφέρει την Τρούμπα του ‘60 στη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.