Δυναμικά συνεχίζει το "Τζένη Καρέζη" με τρεις παραστάσεις

1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά


Τριάντα και πλέον κωμικοί θα έχουν περάσει από τη σκηνή του "Τζένη Καρέζη" μέχρι την ολοκλήρωση των παραστάσεων του Mic Drop Comedy Club. Με κέφι, έμπνευση και διάθεση για έκφραση οι stand up comedian διαφορετικών γενιών παρασύρουν το κοινό από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της ή την διακωμωδούν, δείχνοντας τη φαιδρή πλευρά της. Τις επόμενες Παρασκευές μπορείτε να δείτε με ένα εισιτήριο πολλούς κωμικούς σε δυο ώρες κωμωδίας. Αυτό είναι το πρόγραμμα:

28/1 MC: Στέλιος Ανατολίτης, Δημήτρης Δημόπουλος, Ηλίας Φουντούλης, Κώστας Κρύος, Ζαχαρίας Καμίτσος, Guest: Ρού.

4/2 MC: Δημήτρης Δούκογλου, Απόλλων Roach, Blink Mike, Δήμητρα Νικητέα, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Guest: Αθηνά Κεφαλοπούλου 

11/2 MC: Γιάννης Ρούσσος, Κατερίνα Βρανά, Ειρήνη Ξυγκάκη, Γιώργος Αλεβίζος, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Guest: Δημήτρης Παλλιγκίνης

18/2 MC: Αλέξανδρος Χαριζάνης, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Άγγελος Κυριακίδης, Γιάννης Μπιλίρης, Guest: Οδέττη Κουγέα

25/2 MC: Πάρις Ρούπος, Ηλίας Φουντούλης, Άλεξ Αποστολόπουλος, Χριστίνα Βούλγαρη, Μιχάλης Σεβαστέρης, Γιώργος Γιαλελής


Μια ακόμα stand up παράσταση που φιλοξενεί το θέατρο "Τζένη Καρέζη" είναι το "1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου σε κείμενα δικά του και του Πιτσιρίκου. Ο θαρραλέος stand up comedian σχολιάζει το παρελθόν, το παρόν και "προβλέπει" το μέλλον μέσα από το κοινωνικό και πολιτικό πρίσμα. Πάντα με ανατρεπτικό και αυτοσαρκαστικό τρόπο. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 5/2.

Αγώνας Νέγρου και Σκύλων


Ένα έργο γραμμένο για τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου είναι "Αγώνας Νέγρου και Σκύλων" του Μπερνάρ Μαρί Κολτές. Μας μεταφέρει στο 1979 στη Δυτική Αφρική, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους Αφρικανούς, όπου κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να εργάζεται καθημερινά για να εξασφαλίζει τα προς το ζην, αλλιώς αποτελεί βάρος γι’ αυτήν. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει από τότε γι’ αυτό και η αξία αυτού του έργου είναι διαχρονική. "Ο Κολτές στήνει ένα καλοδουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ, όπου η ακρότητα των συγκρούσεων των προσώπων το αναγάγουν σε μία σύγχρονη τραγωδία. Στην εποχή μας που καθημερινά κτίζουμε γύρω μας, αόρατους προσωπικούς αλλά και κυριολεκτικούς εθνικούς φράχτες, η πένα του Γάλλου σημαίνοντα δραματουργού, μας υπενθυμίζει, πως η άγνοια γεννά τον ρατσισμό" υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Αλέξανδρος Σωτηρίου. Στην παράσταση παίζουν οι: Δημήτρης Ραφαήλος, Σαμουήλ Ακίνολα, Ντόρα Μακρυγιάννη και Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης. Οι παραστάσεις ξανά ξεκινούν 17/1 και θα διαρκέσουν έως 1/2.

Περισσότερες πληροφορίες

MIC DROP Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 120 '

Κάθε εβδομάδα τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής του stand up και νεότεροι, πολλά υποσχόμενοι κωμικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κωμικό δίωρο. Στις 28/1: Στ. Ανατολίτης, Δ. Δημόπουλος, Ηλ. Φουντούλης, Κ. Κρύος, Ζ. Καμίτσος, guest: Ρού. Στις 4/2: Δ. Δούκογλου, Απ. Roach, Blink Mike, Δ. Νικητέα, Αλ. Τιτκώβ, Guest: Αθ. Κεφαλοπούλου. Στις 11/2: Γ. Ρούσσος, Κ. Βρανά, Ειρ. Ξυγκάκη, Γ. Αλεβίζος, Οδ. Ντενίζ Ουρέμ, Guest: Δ. Παλλιγκίνης. Στις 18/2: Αλ. Χαριζάνης, Χρ. Κατσαρίνη, Π. Κούδας, Άγγ. Κυριακίδης, Γ. Μπιλίρης, Guest: Οδ. Κουγέα. Στις 25/2: Π. Ρούπος, Ηλ. Φουντούλης, Άλ. Αποστολόπουλος, Χρ. Βούλγαρη, Μ. Σεβαστέρης, Γ. Γιαλελής.

1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Ο γνωστός κωμικός συναντά για δεύτερη φορά τον καυστικό Πιτσιρίκο και μαζί καταθέτουν την οπτική τους πάνω στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Αγώνας νέγρου και σκύλων

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 105 '

Η πάλη του ατόμου για ανεξαρτησία απέναντι στη διαφθορά, το ρατσισμό, την απληστία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση είναι οι κεντρικοί άξονες του ψυχολογικού θρίλερ του 1979.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.