"Frida Κι Άλλο": Η ζωή της θρυλικής Φρίντα Κάλο ξαναζωντανεύει στη σκηνή

Frida Κι Άλλο

Το Alhambra Art Theatre θα φιλοξενήσει την επιτυχημένη παράσταση "Frida Κι Άλλο" σε κείμενο της Κατερίνα Δαμβόγλου, η οποία μπαίνει στο πετσί της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο και σκιαγραφεί με αξιοθαύμαστο τρόπο τα βιώματα αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής, ασυμβίβαστης και επιδραστικής καλλιτέχνιδας, που διψούσε για ζωή.

Frida Κι Άλλο
Αλίκη Χιωτάκη, Ευαγγελία Θωμάκου

Η Φρίντα Κάλο στα 18 της επέζησε από ένα τρομακτικό ατύχημα και για να μπορέσει να σταθεί όρθια υπέστη αναρίθμητες εγχειρήσεις. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, διψούσε για ζωή και αντιστάθμισε τον πόνο της με το πάθος για τη ζωγραφική. Ερωτεύτηκε, προδόθηκε αναζήτησε την ελευθερία και εκφράζοντας μια καθολική εικόνα του κόσμου έγινε σύμβολο δύναμης. Μια καλή αίσθηση από την πολυτάραχη ζωή της Φρίντα δίνει η παράσταση των Fly Theatre με την ερμηνεία της Δαμβόγλου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας του Robin Beer, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος και συμπρωταγωνιστής της. Μέσα σε 75΄ ο θεατής μαθαίνει τα λίγο πολύ­ γνωστά γεγονότα που καθόρισαν την προσωπικότητά της και την τέχνη της, από το τραγικό ατύχημα που την καθήλωσε σε μια ζωή πόνου, έως την πολυκύμαντη σχέση της με τον Ντιέγκο Ριβέρα και τη γνωριμία της με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Frida Κι Άλλο
Αλίκη Χιωτάκη, Ευαγγελία Θωμάκου

Όσοι δεν έχετε δει την παράσταση "Frida Κι Άλλο" έχετε μια ακόμα ευκαιρία. Μετά από μια επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία: δύο σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out, περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και παραστάσεις στην Σουηδία στο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο αναγνωρισμένα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης επιστρέφει από τις 7/2, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Alhambra Art Theatre.

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Frida Κι Άλλο

  • Performance
  • Διάρκεια: 75 '

Η Κ. Δαμβόγλου ερμηνεύει τη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο και ο R. Beer δημιουργεί ζωντανά ήχους και βίντεο, πλάθοντας έτσι τον κόσμο γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μάριο Μπανούσι: "Το "Taverna Miresia" αποτελείται από χώμα, μνήμη και ωραίους συνεργάτες"

Διαβάστε τη συζήτηση που είχαμε πέρσι με τον 26χρονο καλλιτέχνη που έχει ταράξει τα νερά της θεατρικής Αθήνας, με αφορμή τη δουλειά που επιστρέφει στο φεστιβάλ Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η "Καραϊσκάκενα" και η Σοφία Καψούρου βραβεύονται στην Έφεσο

Για δεύτερη φορά η ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμη διεθνή διάκριση στις βαλίτσες της από την 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, με αφορμή τον μονόλογο "Καραϊσκάκενα, o Θρύλος" σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και μουσική του Μάνου Αντωνιάδη.

Η "Μήδεια" παρουσιάζεται στο γυμνάσιο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο

Όλα τα χορικά της τραγωδίας του Ευριπίδη ενώνονται από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη σε μια παράσταση που εγκαινιάζει την έναρξη της έρευνας στο αρχαίο γυμνάσιο της Μίεζας.

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη"

Το φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων παρουσιάζει 4 παραστάσεις στα τέλη Ιουλίου που δημιουργούν ερωτήματα και "εκπαιδεύουν" το κοινό. Φεστιβάλ στη σκιά των βράχων: Αρχαίες τραγωδίες αλλιώς και κλασικά θεατρικά έργα

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Lemon" και "Όμορφη πόλη μαγική": Δύο θεατρικές παραστάσεις σε ιδιαίτερους χώρους

Μία παράσταση που περιοδεύει στα πιο απίθανα μέρη αλλά και ένα νέο έργο με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενούνται αυτήν την εβδομάδα σε δύο μοναδικές τοποθεσίες.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.