Ποιοι τραγουδιστές πρωταγωνιστούν στο θέατρο;

Βσίλης Παπακωνσταντίνου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο γνωστός ερμηνευτής υμνεί το όνειρο με τραγούδια δικά του, αλλά και άλλων καλλιτεχνών στη μουσικοθεατρική "Κοινή ησυχία" σε κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου. Το κείμενο είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας. Να σας θυμίσουμε πως η παράσταση έκανε το Φεβρουάριο του 2020 ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα με συνεχόμενα sold out και αποχδείχτηκε σχεδόν προφητική, καθώς για περίπου δύο χρόνια ολόκληρη η ελληνική -και όχι μόνο - κοινωνία βυθίστηκε σε μια υποχρεωτική "κοινή ησυχία" (Διάνα).

Χρήστος Θηβαίος

Χρήστος Θηβαίος/ Ανδριάνα Μπάμπαλη
Στο "Πώς να σωπάσω" , με συνερμηνευτές τους Βιολέτα Ίκαρη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και αφηγητή τον Κώστα Καζάκο, μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στη μνήμη με όχημα τα τραγούδια των Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λοΐζου κ.ά. Η παράσταση αφηγείται -μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Τζένης Κόλλια που γράφει και σκηνοθετεί- τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Την διαχρονική περιπέτεια του ανθρώπου και του ελληνισμού από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα. Μια ιστορία πικρή που όμως πάντα συνοδευόταν από τραγούδια ("Τζένη Καρέζη").

Κυρία επιθεώρηση

Κώστας Μακεδόνας
Ρόλο-έκπληξη κρατά στην "Κυρία Επιθεώρηση" των Στέλιου Παπαδόπουλου-Μάκη Δελαπόρτα δίπλα στους Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Καστάνη, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη κ.ά. Μια παράσταση αφιερωμένη στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης. Από τα "Παναθήναια" της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι την Ελλάδα του σήμερα, από την πανδημία του 1919 μέχρι τον κορωνοιό  των ημερών μας η "Κυρία επιθεώρηση" παρουσιάζει όλα εκείνα τα θέματα που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν τον Έλληνα του τότε και του σήμερα, με τον πιο σατυρικό και ξεκαρδιστικό τρόπο (Βέμπο).

Κάποτε στο Βόσπορο

Γιάννης Διονυσίου
Από τις πιο σημαντικές φωνές της νέας γενιάς, ζωντανεύει με την ερμηνεία του μνήμες της Κωνσταντινούπολης του 1955 στο "Κάποτε στον Βόσπορο". Μαζί με την ηθοποιό Ελένη Καρακάση (φωτο) φέρνουν ατμόσφαιρα άλλης εποχής στη σκηνή του θεάτρου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Παρθένα Χοροζίδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ντίνος Σπυρόπουλος, Νεφέλη Κουλούρη, Χλόη Μάντζαρη (Βεάκη)
 

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κυρία Επιθεώρηση

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα υπερθέαμα αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές των επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Πώς να σωπάσω

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Μέσα από διαχρονικά τραγούδια μεγάλων μας συνθετών που ερμηνεύονται ζωντανά και κείμενα επιλεγμένα από τον Κ. Καζάκο και τη σκηνοθέτιδα, ζωντανεύει η ιστορία του Ελληνισμού.

Κάποτε στον Βόσπορο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που εκδιώχθηκαν κατά τα Σεπτεμβριανά του 1955 από τις τουρκικές αρχές ζωντανεύει με άξονα τις μουσικές και τα τραγούδια της εποχής.

Κοινή ησυχία

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και όχι μόνο, τα οποία πλέκονται με ένα αισιόδοξο κείμενο για τα όνειρα που ματαιώνονται και για την ομορφιά της ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.