Το Θέατρο Πορεία δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει on demand μέσω της viva.gr τρεις από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.
Ο πιο πρόσφατος "Γιούγκερμαν" του Μ. Καραγάτση, που κυριολεκτικά σάρωσε τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" το 2019 αφηγείται την ιστορία του εφευρετικού ήρωα, τυχοδιώκτη και γυναικοκατακτητή αξιωματικού του ρωσικού στρατού που οδηγείται στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου μετά τη Ρωσική Επανάσταση και έρχεται αντιμέτωπος με τους δαίμονες του. Η επιτυχημένη παράσταση με την ερμηνεία του Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο να παραμένει ακόμη νωπή στη μνήμη μας θα είναι διαθέσιμη έως 28/2. Ένας πολυμελής θίασος -Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννης Καπελέρης, Πολύδωρος Βογιατζής, Χάρης Εμμανουήλ, Γιάννης Νταλιάνης, Δανάη Σαριδάκη, Καίτη Μανωλιδάκη, Λήδα Μανιατάκου, Δημήτρης Μπίτος- ανέδειξε τη γοητεία του εμβληματικού αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος που μετέφερε επί σκηνής ο εγγονός του συγγραφέα, Δημήτρης Τάρλοου, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη.
Μέχρι τις 31/1 θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τις "Τρεις αδελφές" του Άντον Τσέχοφ με τις Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά, "μια σπουδή για το πέρασμα του χρόνου όπου οι χαρακτήρες αναζητούν την ουτοπία μιας Ιθάκης" σημείωνε ο σκηνοθέτης για την παράσταση. Σύμφωνα με την κριτική του "α", δεν γίνονται εύκολα ούτε συχνά τέτοιες παραστάσεις. Δεκαπέντε ηθοποιοί, με κορυφαία την Ιωάννα Παππά, παίζουν με οδηγό τη ζωτική ορμή της προσωπικότητάς τους. Πολυδιάστατη κι απροσποίητα "φυσική", η σκηνοθεσία αποκαλύπτει την τραγικότητα, την ιλαρότητα, την αέναη μοντερνικότητα του τσεχοφικού έργου και, μαζί, μια απρόβλεπτη, λοξή και παιγνιώδη… ελληνικότητα!
Ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου προβάλλεται on demand και το "Ευχαριστημένο". Ο Δημήτρης Τάρλοου, αντλώντας από το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της μητέρας του Μαρίνας Καραγάτση, ρίχνει φως στην ελληνική οικογένεια της δεκαετίας του 1950 αλλά και την άνοδο και την πτώση της αστικής τάξης των εφοπλιστών. Η διασκευή του μυθιστορήματος που υπογράφει η Έρι Κύργια, μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους -ιδωμένους μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας- σε πλήρες θεατρικό έργο, ανοίγοντας τη συζήτηση πάνω στην ίδια την καλλιτεχνική προσωπικότητα αλλά και το θέμα της οικογένειας. Παίζουν οι Κατερίνα Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δανάη Σαριδάκη, Χρήστος Μαλάκης.
Περισσότερες πληροφορίες για τις on demand παραστάσεις του θεάτρου Πορεία εδώ.
Μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα μας συντροφεύσει ο λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μέσα από την παράσταση που ετοίμασε ο Θανάσης Δόβρης, "2021 μ.Χ: Τα δύο κούτσουρα", με τη συμμετοχή του Γιωργή Τσαμπουράκη και της Μαρίας Παρασύρη, όπου εστιάζει στο μοτίβο της μετάβασης και του θανάτου που διακρίνει το έργο του μεγάλου σκιαθίτη λογοτέχνη. Το κείμενο αναφέρεται στη σχέση πεθεράς και νύφης – της γριάς Μπεκιοΐνας και της νύφης της, της γριάς Στέργαινας, που με ένα τρόπο παίρνει τη "θέση" της. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Τέχνη καθ’ οδόν".
Η παράσταση είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Σταθμός.