Αφιέρωμα street food: Όταν η γεύση βγαίνει στο δρόμο

Άλλοτε ταυτισμένες με τη μητροπολιτική όψη της πρωτεύουσας κι άλλοτε επηρεασμένες από την ανατολίτικη παράδοσή της, οι γεύσεις των δρόμων της Αθήνας είναι ένα σταυροδρόμι νοστιμιάς.

Αφιέρωμα street food: Όταν η γεύση βγαίνει στο δρόμο

Από τις εποχές που οι επιλογές για γρήγορο σνακ στο χέρι περιορίζονταν στα απλά βασικά, η Αθήνα έχει διανύσει δρόμο πολύ. Κι οι δρόμοι της έχουν εξελιχθεί σε ένα ατέλειωτο μπουφέ από προτάσεις πρωτότυπες, προσεγμένες και τόσο ελκυστικές, ώστε το street food της πόλης όχι απλά να συμπληρώνει, αλλά να κοντράρει στα ίσια τις καθιστές γαστρονομικές προτάσεις της. Άλλοτε ταυτισμένες με τη μητροπολιτική όψη της πρωτεύουσας κι άλλοτε επηρεασμένες από την ανατολίτικη παράδοσή της, οι γεύσεις των δρόμων της Αθήνας είναι ένα σταυροδρόμι νοστιμιάς, που βάζει δίπλα – δίπλα τα τραγανά φαλάφελ με τα premium burgers και τα φρέσκα ζυμαρικά με τα healthy bites ή τα αφράτα baos, ενώ εξωτικά wraps, tacos και noodles, αλλά και βασιλικά τυλιχτά ή πίτσες μακράς ωρίμανσης, έρχονται για να πλουτίσουν ένα ατελείωτο μενού, που έχει για τραπέζι του, τι άλλο; Την ίδια την Αθήνα!

Δείτε το πλήρες αφιέρωμα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2024

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.

Ερωτευτήκαμε τον "Sebastian"

Η πρώτη επαφή με το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου "Ace" της Γλυφάδας, όπου τις American-french γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, μας άφησε θετικές εντυπώσεις.

Foodon Academy: Όταν το πάθος για τη μαγειρική αλλάζει ζωές

Η πορεία του Άχμαντ από τη Foodon Academy μέχρι την κουζίνα του "Ovio Athens", όπως σημειώνει ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, αναδεικνύει τη δύναμη της ακαδημίας να μεταμορφώνει ζωές μέσω της μαγειρικής.

Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

"Valtezziana 2.0": "Black Salami", τώρα και σε πιτσαρία

Το απόλυτο χιτ του αθηναϊκού σάντουιτς ψήνει σοβαρή πίτσα, σε ένα νέο χώρο της Βαλτετσίου.