Sense
Το εντυπωσιακό πανοραμίκ του εστιατορίου, που ξεκινά απ’ την Ακρόπολη και το Θέατρο του Διονύσου, συνεχίζει στην Πλάκα, τα Αναφιώτικα και τον ανοιχτό ορίζοντα του Πειραιά, στο βάθος, και καταλήγει στην Πύλη του Αδριανού, θέτει το υπόβαθρο για τη βαθιά ελληνικότητα της κουζίνας του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Στο τελευταίο του μενού, ο σεφ αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια για ένα άκρως δημιουργικό γαστρονομικό ταξίδι επτά σταδίων (όσες και οι ημέρες της πιο μυστηριακής γιορτής της αρχαιότητας), όπου κλασικά πιάτα όπως οι γαρίδες Μικρολίμανο, οι αγκινάρες αλά πολίτα ή το αρνάκι με μελιτζάνες μεταγράφονται σε μοντέρνες, δημιουργικές παραλλαγές, με κύρια υλικά την τόλμη, την ευρηματικότητα και την αιχμηρή τεχνική. Το εμπνευσμένο μενού σερβίρεται αποκλειστικά σε degu (€ 125), ενώ υπάρχει και vegetarian εκδοχή. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€125 - €125
Πληροφορίες:
Και μεσημ.
Σχετικά άρθρα
Γιορτάζουμε δεόντως την Παγκόσμια Μέρα Πατσά
Το εμβληματικά comfort έδεσμα έχει την τιμητική του στις 24 Οκτωβρίου και του κάνουν τη χάρη ακόμη και fine dining εστιατόρια!
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟςSense
Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ψηλαφεί γαστρονομικά την έννοια της μύησης, στην αχλή ενός θεαματικού, μυσταγωγικού πανοράματος που ξεκινά από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και απλώνεται μέχρι την Πύλη του Αδριανού.
Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 6 κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας για ρομαντική έξοδο
Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.
Πού βγαίνουμε πριν και μετά το Ηρώδειο;
Παλιά και νέα στέκια γύρω από το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο, για να επεκτείνεις την εμπειρία.
Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια
"Μύησις" και "Εποπτεία" τονώνουν το ενδιαφέρον για το βραβευμένο εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης.
Το 'Sense' και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συναντούν τον Μιχάλη Μάρθα
Μία ξεχωριστή βραδιά με γευστικές αναφορές στα Δωδεκάνησα από τον βραβευμένο σεφ της 'Μαραθιάς'.
Οι οινοποιοί της Κεφαλονιάς δινουν ραντεβού στο 'Sense'
Οι Kefalonia Winemakers συναντούν τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο στο βραβευμένο εστιατόριο για ένα μοναδικό wine pairing δείπνο.