Pharaoh
Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και οι κρητικές καταβολές του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη βρίσκουν στέγη σε έναν πολύ ιδιοσυγκρασιακό χώρο εμπνευσμένο από τα ταξίδια των Φώτη Βαλλάτου, Πέρυ Παναγιωτακόπουλου και Δημήτρη Πλατανιά, που συμπληρώνουν το κουαρτέτο των ιδιοκτητών, συνθέτοντας μια πρόταση εξόδου που αγαπήθηκε κεραυνοβόλα από το trend setting κοινό της πόλης. Εδώ η εξαιρετική πρώτη ύλη μαγειρεύεται αποκλειστικά με φωτιά (ξυλόφουρνος, μασίνα, σχάρα), και συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα φυσικών κρασιών, ενώ τη μουσική επένδυση προσφέρουν εκλεκτικά DJ sets κυρίως με βινύλια. Η υψηλή μαγειρική ελληνικού λαδερού συναντάει την εκλεκτική τζαζ, ροκ, electronica η χημεία τους ξεχειλίζει hype και συναίσθημα, και η παράδοση αποκτά κύρος με σπεσιαλιτέ σαν τα χόρτα σχάρας με φανταστικό ανθότυρο, το αχνιστό χριστόψαρο με σελινόριζα και καυτερή πιπεριά, τα δαντελένια αρνίσια παϊδάκια, και το κουνέλι λαδορίγανη με σάλτσα δυνατή και πατάτες τηγανητές. Τα γλυκά, γαλακτομπούρεκο και πάστα πικραμυγδάλου, εξαιρετικά. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€35 - €55
Πληροφορίες:
Παρ.-Σάβ. & μεσημ. Κλειστά Κυρ.
Σχετικά άρθρα
Η βασιλική επιστροφή του ταπεινού λαχανοντολμά
Το έδεσμα – εικόνισμα του χειμωνιάτικου οικογενειακού τραπεζιού έχει τρυπώσει ξανά στα standards των εστιατορικών μας γούστων, χάρη σε εκδοχές που το τοποθετούν άλλοτε στη γειτονιά του avant garde κι άλλοτε στην καρδιά του comfort. Ιδού πέντε από τους αγαπημένους μας.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΗ Αθήνα την ακούει: Τα Hi Fi bars και τα listening σποτ τρέχουν τη φάση
Ο ήχος και η μουσική παίζουν πια πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμπειρία κάποιων εκ των πιο δημοφιλών σημείων της πόλης.
Viral πριν αυτό γίνει κουλ: Μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας που έκαναν αμέσως σουξέ
Πολύ πριν το "Μανάρι", το "Βουλκανιζατέρ" και το "Pharaoh", υπήρξαν το "Mamacas", το "Drunk Sinatra", το "Rock & Balls". Μέρη δηλαδή που έκαναν χαμό από την πρώτη κιόλας ημέρα της ύπαρξής τους.
Ένα από τα πιο εμβληματικά wine bars του κόσμου έρχεται στην Αθήνα για τα δεύτερα γενέθλια του Pharaoh
Το περίφημο οινικό σποτ της Βαρκελώνης, Bar Brutal, πιάνει Εξάρχεια στις 28 Δεκεμβρίου.
Τα 'πιάτα της επιστροφής' στα αθηναϊκά εστιατόρια
Οι δημοσιογράφοι γεύσης του 'α' επιλέγουν από μία και μόνο μία πρόταση άριστης comfortiάς - εκείνη που τους κάνει ξανά και ξανά να πηγαίνουν στα ίδια μέρη για να την απολαύσουν.
Η ταβέρνα (δεν) πέθανε, ζήτω η νέα ταβέρνα!
Είναι ιδέα μας ή μήπως το φαγητό που δοκιμάζουμε στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής;
Παραδοσιακές γεύσεις, vegan κοπές και βραβευμένα εστιατόρια σε 5 στάσεις στα Εξάρχεια
Από cozy γειτονικά ταβερνάκια μέχρι μοντέρνα vegan στέκια, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Εξάρχεια έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.