Ιώδιο
Στο φωτεινό εσωτερικό κυριαρχούν δύο κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία. Το μαρμάρινο μπαρ με τη μία πλευρά του να είναι λαξευμένη από την ίδια τη φύση, χωρίς καμία επέμβαση, και η μεγάλη τοιχογραφία που απεικονίζει μια σκηνή από το μύθο του Νηρέα, με τις κόρες του, τις Νηρηίδες. Το Ιώδιο είναι η Κολωνακιώτικη ερμηνεία αυτού που ονομάζουμε «εστιατόριο ψαριού», με DNAαπό την κλασική ψαροταβέρνα. Η παράδοση είναι παρούσα με κάθε τρόπο σε όλο το μενού που υπογράφει η βραβευμένη chefΓεωργιάνναΧιλιαδάκη η οποία προσεγγίζει γεύσεις γνώριμες με τη δική της, χαρακτηριστική δημιουργική ματιά. Ιδιαίτερα πιάτα σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι σεφταλιές μπακαλιάρου, τα γιουβαρλάκια με ταρτάρ σφυρίδας, ο ταραμάς με bonito flakes και λαγάνα, αλλά και η σπανακόpizza. Επίσης υπάρχει μια πολύ δυνατή cocktaillist που αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Το πιθανότερο είναι η εξαιρετικά δραστήρια και πάντα αεικίνητη chef να βρεθεί στο τραπέζι σας για να σας προτείνει, ή και να επεξηγήσει σερβίροντας η ίδια κάποιο πιάτο. [P]
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€60 - €80
Πληροφορίες:
Και μεσημ.
Σχετικά άρθρα
Εστιατόρια και μπαρ για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας
Αγαπημένα και νόστιμα μέρη της πόλης όπου σχεδόν τα πάντα είναι γυναικεία υπόθεση.
ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς"Το λογαριασμό παρακαλώ, και δυο μαχαιράκια για το σπίτι"
΄Η αλλιώς, σε ποια εστιατόρια θα πηγαίναμε για ψώνια, αν μπορούσαμε να ψωνίσουμε τα πιάτα, τα πετσετάκια, τα μαχαίρια, ή ακόμη και τα έπιπλά τους.
Iώdio
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη επαναδιαπραγματεύεται τα κλασικά της ψαροταβέρνας με funky διάθεση προκαλώντας χαμό στις ανηφόρες του Κολωνακίου.
Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα
Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.
8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι
Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.
Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch
Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.