Gallina
Αίσθηση και χαρακτήρα από μοντέρνο μητροπολιτικό μπιστρό και σαφείς arty αναφορές στο δημοφιλές εστιατόριο του φιλότεχνου Φίλιππου Τσαγκρίδη, που σερβίρει μια διαφορετική οπτική της fine comfort κουζίνας του τώρα. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες –με αγάπη σε premium υλικά όπως το φουαγκρά, η τρούφα και το χαβιάρι– γίνονται η βάση μιας κουζίνας που αναδομεί γαλλικά κλασικά με κοσμοπολίτικη προσέγγιση, δίχως να περιορίζεται σε αυτά. Εξαιρετική η λίστα των κρασιών, πολύ καλή δουλειά στο πεδίο των κοκτέιλ, σε μια κάρτα που υπογράφει ο Δημήτρης Καϊταλίδης.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€55 - €75
Πληροφορίες:
Κλειστά Κυρ.
Σχετικά άρθρα
Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι
Carnivore à La Carte μενού στο Gallina, με τον Παύλο Κυριάκη να υποδέχεται στην κουζίνα του τον σεφ-πατρόν του Βεργιώτικου, Νίκο Μαλλιάρα.
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑςΤο Κουκάκι σε γαστρονομική ρελάνς
Νέα, σταθερά και παλαιότερα σημεία γεύσης σηματοδοτούν την καθιέρωση της χιπ γειτονιάς σε σημαντικό εστιατορικό προορισμό της Αθήνας.
Εστιατόρια: Οι πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του 2023
Γευστικά κόνσεπτ και απολαυστικά μέρη της Αθήνας που έκαναν λίγο νοστιμότερη τη ζωή μας, το έτος που μας χαιρετά.
Gallina
Το μοντέρνο μπιστρό του Κουκακίου αγαπά την τέχνη, το κρασί και τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Τα κυρίως πιάτα δείχνουν τον ωραίο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και τα ορεκτικά, για να υπάρξει συνάφεια στο αφήγημα.
Τα χαβιαροπαντρέματα της Αθήνας
Χαβιάρι στο πεϊνιρλί, χαβιάρι στα μακαρόνια, χαβιάρι και στο cheesecake: μήπως ο πολύτιμος θαλασσινός θησαυρός είναι η νέα ρόκα - παρμεζάνα της πόλης;
Πού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου
Μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.