Ex Machina

Απλό , φιλικό εστιατόριο σύγχρονης αντιληψης, με ανοιχτή κουζίνα μέσα στη μικρή του σάλα, πατάρι για πριβέ δείπνο, και τραπεζάκια έξω στον καλά θερμαινόμενο εξωτερικό του χώρο. Ο σεφ πατρόν Άνταμ Κοντοβάς μέσα από ένα μενού  24 πιάτων αναδεικνύει  όχι μόνο το ταλέντο του αλλά και την γαστρονομική του « τρέλα» δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπόταχτη και σέξι, με ιδέες γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Σέρβις φιλικό και εξυπηρετικό, οι περιποιητές περιγράφουν τις ιστορίες των πιάτων με κέφι, η λίστα κρασιών υπηρετεί  αρκετά σωστά το στυλ της κουζίνας, η ατμόσφαιρα είναι ανάλαφρη και  ευχάριστη. Από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του είναι οι γαρίδες ταρτάρ με μέντα αμύγδαλο και παστουρμά, η πηχτή με χοιρινό καπνιστό χέλι  μήλο φουαγκρά και μαγικό ψωμί, ο βιολογικός πετεινός, το κουνουπίδι με μαύρο σκόρδο τηγανιτο ψωμί και εσπρέσο.  Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση για να τα μοιράζονται όλοι και ετοιμάζονται «live» την ώρα της παραγγελίας. Top Notch

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€40 - €60

Πληροφορίες:

Κλειστά Κυρ.

Σχετικά άρθρα

Για μπακαλιάρο και όχι μόνο: Εστιατόρια για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο και πολλές άλλες προτάσεις για να τιμήσεις με ευ τρώγειν τρόπο την ημέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/03/2025

Τα Top Notch εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικά γευστικά ινστιτούτα της πόλης που απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch στη φετινή απονομή των κορυφαίων γαστρονομικών βραβείων της χώρας.

The Prodigies x Ex Machina: H Μάγκυ Ταμπακάκη συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

Η νέα σειρά των νόστιμων events φιλοξενεί γυναίκες σεφ που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, το πάθος και την ικανότητά τους στην κουζίνα.

"Το λογαριασμό παρακαλώ, και δυο μαχαιράκια για το σπίτι"

΄Η αλλιώς, σε ποια εστιατόρια θα πηγαίναμε για ψώνια, αν μπορούσαμε να ψωνίσουμε τα πιάτα, τα πετσετάκια, τα μαχαίρια, ή ακόμη και τα έπιπλά τους.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει την κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο "Ex Machina"

Βόλτα στο Παγκράτι και σε ένα από τα πιο cool εστιατόρια της Αθήνας για τη Ναταλία Δραγούμη.

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του "Ex Machina"

Όταν ο Άνταμ Κοντοβάς συνάντησε τον Γιάννη, προέκυψε κάτι όμορφο και άκρως αντιπροσωπευτικό για το "Ex Machina".