Ateno Cook & Deli
Στο άριστα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό της οδού Αιόλου φιλοξενείται ένα διαφορετικό concept γύρω από την ελληνική κουζίνα. Το Ateno συνδυάζει ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο με την υπογραφή του βραβευμένου chef, Νίκου Καραθάνου, ένα επιλεκτικό deli και μια ενημερωμένη κάβα με την επιμέλεια του master of wine Γιάννη Καρακάση. Τα τραπέζια του εστιατορίου βρίσκονται στην σάλα του πρώτου ορόφου, σε έναν χώρο που θυμίζει φιλόξενη, φωτεινή τραπεζαρία ενός αθηναϊκού, αστικού σπιτιού. Από το μενού ξεχωρίζουν ο κοκκινιστός κόκορας με καλαμαράτα και αφρό τραχανά, αλλά και τα γεμιστά με τζελ ντομάτας. Και τα δύο αυτά πιάτα ανταποκρίνονται με επιτυχία στην προσπάθεια του Νίκου Καραθάνου να «πειράξει» την ελληνική παράδοση και να δημιουργήσει με βάση αυτή. Αν ο καιρός το επιτρέπει, τα τραπέζια στον πεζόδρομο της Αιόλου προσφέρουν επιπλέον θέα στην αδιάκοπη περατζάδα του κέντρου.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€45 - €60
Πληροφορίες:
Από το πρωί.
Σχετικά άρθρα
Τα 'πιάτα της επιστροφής' στα αθηναϊκά εστιατόρια
Οι δημοσιογράφοι γεύσης του 'α' επιλέγουν από μία και μόνο μία πρόταση άριστης comfortiάς - εκείνη που τους κάνει ξανά και ξανά να πηγαίνουν στα ίδια μέρη για να την απολαύσουν.
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗςΤελικά, που θα φάμε έναν καλό μουσακά στην Αθήνα;
Εκείνα τα μέρη της πόλης που σέβονται το (περίπου) εθνικό μας φαγητό, γητεύουν γευστικά κηπευτικά, καλμάρουν μπαχαρικά και στρώνουν χοντρόκοκκο κιμά, προτού δαμάσουν τα κύματα της μπεσαμέλ.
Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"
Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.
Ateno Cook & Deli
Η επανένωση ύστερα από χρόνια των αδερφών Λιάκου με τον Νίκο Καραθάνο προικίζει το κέντρο της Αθήνας με έναν all day χώρο που παντρεύει την αγάπη των πρώτων για τα εκλεκτά προϊόντα με την ανατρεπτική ελληνική κουζίνα του δεύτερου.
Η πιο φρέσκια φουρνιά της αθηναϊκής γεύσης
Από wine bars-σουξέ και meta burgerάδικα μέχρι νεομαγειρεία και λαχταριστά new age bakeries.