Αsωtos
Πειραγμένα ελληνικά κλασικά και προσεγμένες πρώτες ύλες σερβίρει στο πρώτο εστιατόριο όπου συμμετέχει όχι μόνο ως σεφ, αλλά και ως συνιδιοκτήτης ο πληθωρικός Μιχάλης Μερζένης, που συνεργάζεται εδώ με τον Λέλο Γεωργόπουλο («The Clumsies», «Loco» κ.ά.) και τους Παναγιώτη Κουτσουμπή - Νικόλα Σπυρόπουλο («Poco a Poco», «Forte» κ.ά.), δίνοντας νέα πνοή στο χώρο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το «Frater & Soror». Από το φωτισμό, τη διακόσμηση και την art de la table μέχρι το ιδιοσυγκρασιακό μενού που μιξάρει δυσεύρετες τοπικές σπεσιαλιτέ και δημιουργικό ταμπεραμέντο, όλα εδώ κινούνται στο μοτίβο της πειραγμένης, μοντέρνας, κοσμοπολίτικης ταβέρνας, με πιάτα όπως ο λαχανοντολμάς στη φωτιά, το γιαννιώτικο τραγανό παστίτσιο με αρσενικό και τρούφα ή τα φρυγαδέλια σε σάλτσα ντομάτας να δίνουν το γευστικό στίγμα.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€40 - €50
Πληροφορίες:
Σάβ., Κυρ. & μεσημ.
Σχετικά άρθρα
"Το λογαριασμό παρακαλώ, και δυο μαχαιράκια για το σπίτι"
΄Η αλλιώς, σε ποια εστιατόρια θα πηγαίναμε για ψώνια, αν μπορούσαμε να ψωνίσουμε τα πιάτα, τα πετσετάκια, τα μαχαίρια, ή ακόμη και τα έπιπλά τους.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΉρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον γύρο στα εστιατόρια της Αθήνας
Πλέον, ο γύρος βγαίνει από τα σουβλατζίδικα και παίζει πολύ σοβαρά (και) στα εστιατόρια της πόλης. Ξεχωρίζουμε 6 σοβαρές εκδοχές του.
Αsωtos
Ταβερνομανίας συνέχεια στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Μερζένης φαντάστηκε τη δική του ανατρεπτική και παιχνιδιάρα, με αγάπη για τα βινίλια, το κρασί και τις γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με έναν έξυπνο comfort τρόπο.
Η βασιλική επιστροφή του ταπεινού λαχανοντολμά
Το έδεσμα – εικόνισμα του χειμωνιάτικου οικογενειακού τραπεζιού έχει τρυπώσει ξανά στα standards των εστιατορικών μας γούστων, χάρη σε εκδοχές που το τοποθετούν άλλοτε στη γειτονιά του avant garde κι άλλοτε στην καρδιά του comfort. Ιδού πέντε από τους αγαπημένους μας.
Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα
Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.
Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας
Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.