Άκρα
Ζωντανό και πολύβουο μοντέρνο μπιστρό, ταιριαστό με την ā la minute μαγειρική του, το Άκρα έχει στο επίκεντρο την open -και open fire- κουζίνα του, με τα φαγητά να μπαίνουν στα κάρβουνα, τις φωτιές ή τις κατσαρόλες της στόφας τη στιγμή της παραγγελίας. Η μαγειρική του Γιάννη Λουκάκη εκπέμπει αυθορμητισμό και ρουστίκ απλότητα σε συνδυασμό με τεχνική και πολύ καλή πρώτη ύλη, σ΄ ένα μενού που αλλάζει σχεδόν καθημερινά. Ιδιαίτερο κεφάλαιο, τα εξαιρετικά επιδόρπια φίνας πατισσερί του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη, από μόνα τους λόγος επίσκεψης στο εστιατόριο.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€35 - €50
Πληροφορίες:
Και μεσημ.
Σχετικά άρθρα
Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις
Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΕστιατόρια: Οι πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του 2023
Γευστικά κόνσεπτ και απολαυστικά μέρη της Αθήνας που έκαναν λίγο νοστιμότερη τη ζωή μας, το έτος που μας χαιρετά.
Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο
Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.
Άκρα
Η συνάντηση της προχωρημένης τεχνικής και της αυθόρμητης ρουστίκ μαγειρικής με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες κινητοποιεί την Αθήνα. Ο Γιάννης Λουκάκης και ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης εισάγουν καινά μπιστρονομικά δαιμόνια στην πρωτεύουσα.
Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler
Τα "tastiest local eateries" όπως τα προτείνει το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό.