Άκρα

Λιτός, απέριττος χώρος, με τους πάγκους εργασίας κατά μήκος, την ανοιχτή κουζίνα με τις φωτιές και μια αέναη κίνηση να τον ντύνουν με ζωντάνια και vibes σύγχρονου μπιστρό. Την ατμόσφαιρα απογειώνει η ιδιοσυγκρασιακή, ολοζώντανη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκη, με πιάτα γνώριμης βάσης αλλά φευγάτους συνδυασμούς υλικών, που ενώνουν τη δική του ματιά στην παράδοση με την καλή τεχνική, την εξαιρετική πρώτη ύλη και τη γοητεία της φωτιάς στη γεύση. Τα πιάτα μπαίνουν στα κάρβουνα, τις φλόγες ή τις κατσαρόλες της στόφας τη στιγμή της παραγγελίας, σ΄ένα μενού που αλλάζει σε καθημερινή βάση και ακολουθεί την εποχικότητα, με zero waste φιλοσοφία. Σοβαρό κομμάτι της εμπειρίας αποτελούν τα επιδόρπια φίνας πατισερί του βραβευμένου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη, από μόνα τους λόγος επίσκεψης στο εστιατόριο. Η λίστα κρασιών εστιάζει στις φυσικές οινοποιήσεις μικρών παραγωγών, με καθοδήγηση από σομελιέ. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €50

Πληροφορίες:

Και μεσημ. Κλειστά Δευτ.

Σχετικά άρθρα

Τρεις γλυκές συνταγές επιτυχίας για τον Άγιο Βαλεντίνο

Τρεις πρωτοκλασάτοι chef – pâtissiers της νέας γενιάς, οι Αλέξανδρος Κόνιαρης, Σπύρος Πεδιαδιτάκης και Μανώλης Στήθος, μας παίρνουν απ’ το χέρι και μας βοηθούν να κερδίσουμε την Ημέρα των Ζαχαροπλαστείων – συγγνώμη, των Ερωτευμένων ήθελα να πω – αποκαλύπτοντας μας συνταγές που καίνε καρδιές, είτε έχουμε Βαλεντίνους να τις μοιραστούμε, είτε όχι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/02/2025

Η βασιλική επιστροφή του ταπεινού λαχανοντολμά

Το έδεσμα – εικόνισμα του χειμωνιάτικου οικογενειακού τραπεζιού έχει τρυπώσει ξανά στα standards των εστιατορικών μας γούστων, χάρη σε εκδοχές που το τοποθετούν άλλοτε στη γειτονιά του avant garde κι άλλοτε στην καρδιά του comfort. Ιδού πέντε από τους αγαπημένους μας.

Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.

Εστιατόρια: Οι πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του 2023

Γευστικά κόνσεπτ και απολαυστικά μέρη της Αθήνας που έκαναν λίγο νοστιμότερη τη ζωή μας, το έτος που μας χαιρετά.

Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

Άκρα

Η συνάντηση της προχωρημένης τεχνικής και της αυθόρμητης ρουστίκ μαγειρικής με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες κινητοποιεί την Αθήνα. Ο Γιάννης Λουκάκης και ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης εισάγουν καινά μπιστρονομικά δαιμόνια στην πρωτεύουσα.

Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler

Τα "tastiest local eateries" όπως τα προτείνει το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό.