Ζήκο-Ζήκο, είσαι εδώ; Το πολύχρωμο, δημοφιλές «Δράμι» καλλιεργεί δημιουργικά το νεο-παραδοσιακό στιλ, τόσο στην Αγία Βαρβάρα, όπου και ξεκίνησε, όσο...
Το αθηναϊκό ουζερί που μετρά μισό αιώνα λειτουργίας σερβίρει μερακλίδικους αφτιασίδωτους μεζέδες με οικεία νοστιμιά σε ένα μενού όπου ψάρια και...
Ο Κώστας Δήμας μετέτρεψε το 1982 το πατρικό του σπίτι με τους στάβλους στη Δάφνη σε ταβέρνα, η οποία με τα χρόνια απέκτησε φανατικούς οπαδούς....
Απλή, προσεγμένη ταβέρνα με πέτρα και ξύλο στη σάλα, που βγάζει τραπέζια σε μια πλακόστρωτη αυλή, η οποία βλέπει στη θάλασσα. Κατάλογος στη λογική τού...
Μαστόρικη σχάρα, διαλεχτά υλικά από μικρούς παραγωγούς, value for money χαλαρό πόστο που αγαπά το καλό κρέας, δίνοντας στο μαγαζί της παρέας νόστιμη...
Διάσημα παϊδάκια (και αρνί και κοτόπουλο), μπιφτέκια, μπριζόλες και άλλα must της κρεατοφαγίας αλλά ελληνικά.
Παραδοσιακή ταβέρνα από το 1967. Ψητά της ώρας, ορεκτικά και σούπερ παϊδάκια.
Βέρο κρητικάκι, εξαιρετικά δημοφιλές. Ταπετσαρία αλά χωριό στη σάλα, πολλές παραδοσιακές συνταγές, από ωραία τραγανά καλτσούνια σε μπουμπουριστούς...
Βολιώτικο τσιπουράδικο αλά αθηναϊκά από την ομάδα πίσω από τα δημοφιλή εστιατόρια «Τα Ρωμανάκια» και «Figo Pasta-bar». Θαλασσινή κουζίνα, bonus μία...
Ανοιχτόκαρδο μεζεδοπωλείο που σερβίρει πιρουνάτα εδέσματα, όπως συκώτι με κύμινο, αρμένικη ομελέτα και μαστιχάτο κοτόπουλο.
Πολλές γευστικές επιλογές και γλέντι αλά ελληνικά με θέα θάλασσα. Κάθε Παρ., Σάβ. live με τον Λούκα Γιώρκα και την Τζωρτζίνα Νικάκη.
Όνομα και πράγμα: ένα περιποιημένο μεζεδοπωλείο και παντοπωλείο με στεριανά και μερικά θαλασσινά πιάτα καθώς και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών από...
Ένας χημικός κι ένας μαθηματικός συνθέτουν τις γνώσεις τους όχι μόνο για το όνομα, αλλά και για την κρεατοφαγική εμπειρία αυτού του spot, που φέρνει...
Κοντοσούβλι, μπριζολάκια και άλλα φίνα κοψίδια στη λαδόκολλα, σε ένα χώρο με ιστορία.
Λαχανοντολμάδες-ποίημα αλλά και ισχυρές δόσεις κρητικής κουζίνας σε ένα - δυνατό το μεσημέρι - στέκι των Αμπελοκήπων που προτιμούν οι φοιτητές.
Φιλόξενη ταβέρνα με γλυκύτατες τιμές και δυνατή κρητική κουζίνα.
Το όνομά του το έχει πάρει από ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, μέρος του οποίου είναι γραμμένο στον τοίχο, απέναντι από ένα «κολάζ» με παλιά πορτόφυλλα...
Σπεσιαλιτέ με το μεράκι του ψαρά. Ξεχωριστές γεύσεις στα πρώτα.
Το μουσικό μεζεδοπωλείο-μικρό αδερφάκι του συνονόματού του στο Περιστέρι, συνδυάζει γεύσεις θαλασσινών και κρεατικών με μοναδική θέα στη θάλασσα. Το...
Μια cult ταβέρνα που μετράει μισό αιώνα λειτουργίας στην άκρη της Λούτσας, σε σκηνικό παρά θιν' αλλός, που θυμίζει παλιά ελληνική ταινιά. Βαμμένα με...
«Ό,τι βγάλει ο ψαράς, θα το βρείτε στην ψαριέρα μας» είναι η βασική φιλοσοφία στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο, που από το 1998 σερβίρει ελληνικές γεύσεις....
Δυνατές οι σταβλίσιες μπριζόλες του αλλά και τα ζαρζαβατικά από το μποστάνι του. Τις Κυριακές και μαγειρευτά.
Πολύ απλός χώρος κλασικής ταβέρνας στην πλατεία του χωριού, με δροσερή αυλή έξω, ζωγραφιές από το αναγνωστικό «Τα καλά παιδιά» στη σάλα με τα μωσαϊκά,...
Από τις πλέον κλασικές χασαποταβέρνες της περιοχής. Αρνί και γουρουνόπουλο, κοκορέτσι κι εξοχικό, γαρδουμπάκια στη γάστρα και λαϊκό προσκύνημα τις...
Ένα μαγαζί-πειρασμός, κόντρα στην... πιάτσα της χοληστερίνης, που συνεχίζει την ποιοτική θαλασσινή του πρόταση. [P]
Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό, προικίζεται με σκεπαστή αυλή που, κλεισμένη με γυαλί, τη χαίρεσαι ακόμη και το χειμώνα. Ψαράκια,...
Το νούμερο ΙΙ έχει το ίδιο ύφος με την πρώτη ξακουστή ταβέρνα που έφτιαξε ο Παναγιώτης Καλομηνίδης στον Άγιο Μερκούριο, βρίσκεται από το 2009 στη...