Ένα εστιατόριο κρυμμένο σε μια εσοχή της θορυβώδους Μεσογείων. Στη λιτή, λευκή σάλα με τα πέτρινα στοιχεία και την ήρεμη ατμόσφαιρα αλλά και στην...
Ελληνικό και ξένο κοινό μοιράζεται τα τραπέζια σ' αυτό τον φροντισμένο, φωτεινό χώρο με τον κλασικό χαρακτήρα και τα γήινα χρώματα, πάνω στον...
Ένα από τα πιο προνομιακά εστιατόρια στην Αθήνα χάρη στη μοναδική θέση. Πλασαρισμένο απέναντι από τον Παρθενώνα, τριγυρισμένο από πεύκα, με πολυτελές...
Είναι λιτό και μοντέρνο, με εξαιρετική θέα στον Παρθενώνα, τόσο από το τζάμι όσο και από τη φοβερή βεράντα του. Η ελληνική κουζίνα, η οποία δίνει...
Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και απέναντι από τον Άρειο Πάγο, το «Αυτόφωρο» έχει φανατικούς οπαδούς (και είναι αγαπημένο των ξενύχτηδων). Η ζεστή του...
Μαμαδίστικα μαγειρευτά, μεζεδάκια θαλασσινών και κρεατικών, τυλιχτά και πληθωρικές μερίδες κρεατικών σε ένα χαλαρό, δροσερό σκηνικό.
Γνήσιες γεύσεις στο πιο αυθεντικό farm-to-fork εστιατόριο της Αττικής. Με γνώμονα τις αξίες της περμακουλτούρας, προσφέρει αγνά εποχικά πιάτα με υλικά...
Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και οι κρητικές καταβολές του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη βρίσκουν στέγη σε έναν πολύ ιδιοσυγκρασιακό χώρο εμπνευσμένο από...
Ξεκίνησε στον Λυκαβηττό, συνέχισε στους Αμπελοκήπους και τελικά έριξε άγκυρα σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου. Απλό, περιποιημένο, μια ιδέα...
Αυτό το ανοιχτόκαρδο στέκι στα Ιλίσια φέρει την υπογραφή της Χρύσας Γερακοπούλου (γνώριμη από τα «Λινού Σουμπάση και Σία» και «Annie’s Fine Cooking»)....
Παραδοσιακό μαγειρείο που υπηρετεί τη σπιτική κουζίνα από το 1967, τότε που τα αδέρφια Παπαγιάννη το σύστησαν στο κοινό. Μεράκι και φροντίδα είναι...
Το κομψό ντεκόρ συνδυάζει τη ζεστασιά του ξύλου με τις βιομηχανικές πινελιές, σε ένα πρωτότυπο concept που στεγάζει ένα εστιατόριο ολοήμερης...
Σε έναν εντυπωσιακό χώρο, που διατηρεί φανερά στοιχεία της δομής του κτιρίου, βρίσκονται το εστιατόριο και η Agora, όπου μπορείς να αγοράσεις προϊόντα...
Γνωστό και σαν Μαγέρικο της Ευγενίας, το εν λόγω σημείο ποντάρει από το 1987 σε σπιτική κουζίνα και προσεγμένα μαγειρευτά, καθώς και σε σωστά τηγανητό...
Στην καρδιά της Αθήνας –ή, πιο ορθά, στο στομάχι της, τη Βαρβάκειο αγορά–, κατοικοεδρεύει η «Ήπειρος», ένα από τα τελευταία sui generis μαγειρεία της...
Η Αργυρώ Κουτσού παρουσιάζει τη δική της εκδοχή πάνω στην ελληνική κουζίνα, με πιάτα που πατούν στη λογική του μαγειρείου και αγαπούν τις σάλτσες.
Οικογενειακό εστιατόριο με ιστορία σχεδόν 30 χρόνων, με κλασικής λογικής, περιποιημένη σάλα και τραπέζια έξω, στη… σκιά της Μητρόπολης, για τους...
Σταθερή αξία στα γαστρονομικά δρώμενα των βορείων προαστίων εδώ και 46 χρόνια, το κλασικό πια εστιατόριο συνεχίζει την πορεία του, απευθυνόμενο στους...
Τουβλάκι, αρκετό ξύλο και χαριτωμένες λεπτομέρειες στο ντεκόρ σε έναν ζεστό, οικείο χώρο, που συνεχίζει μια πορεία αρκετών χρόνων σερβίροντας...
Στέκι πολιτικών, επιχειρηματιών και καλοβαλμένων τουριστών το πάλαι ποτέ καλύτερο μαγαζί της Πάρου κάνει εδώ και χρόνια γευστική καριέρα στην Αθήνα,...
Οι Γιάννης Μούσιος και Γιώργος Κοντορίζος έχουν αναλάβει την παλιά ταβέρνα του Κολωνού και την επανασυστήνουν στο κοινό, μέσα από ένα κόνσεπτ που πατά...
Αναβίωση της εξευγενισμένης αστικής ταβέρνας από τη δεκαετία του 1950 και μετά, σε έναν πανέμορφο χώρο που έχει την υπογραφή του σημαντικού...
Σποτ για μαγειρευτό φαγητό στην Κυψέλη. Καθαρές ελληνικές γεύσεις, αλλά και μερικά πιάτα από άλλες ευρωπαϊκές κουλτούρες.
Μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, σε ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον, πιάτα κλασικής ελληνικής κουζίνας...
Ιστορικός χώρος στη σκιά της Ακρόπολης, με ιστορία που κρατάει από το 1975 κι ελληνικό και ξένο κοινό. Ποικιλία σε παραδοσιακά μαγειρευτά και πιάτα...
Το ιστορικό ελληνικό εστιατόριο που ξεκίνησε το 1967 στη Μάνη έχει πια πολύ μοντέρνο look, ενώ η μαγείρισσα μαμά δηλώνει πάντα παρούσα.
Μαγειρέματα και συνταγές παραδοσιακές, πράγματα φτιαγμένα στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα από τον σεφ Δημήτρη Μπαλάκα. Ζεστός χώρος, DJs που...
Στεγασμένο σε ιστορικό κτήριο του 1870 στο οποίο φιλοξενήθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική...
Έχοντας περάσει σε νέα εποχή με αλλαγή ιδιοκτησίας που έφερε στο τιμόνι δύο από τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της νεότερης αθηναϊκής γενιάς, η...