
Ποιος είπε ότι η Σαρακοστή γιορτάζεται μόνο στο χωριό; Κάποιες φορές, οι πιο αυθεντικές συγκινήσεις κρύβονται στην καρδιά της πόλης – εκεί όπου η παράδοση ντύνεται με αστικό στιλ και ανεπιτήδευτη κομψότητα.
Σημείο εκκίνησης, ένα ξενοδοχείο-ορόσημο στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας: το Titania, μέλος του ομίλου H Hotels Collection, όπου οι σαρακοστιανές γεύσεις συναντούν την ανεμπόδιστη θέα της πόλης... στο πιάτο.

Ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς για Αθηναίους και επισκέπτες είναι το εστιατόριο Olive Garden, στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου, με φόντο την Ακρόπολη να πλαισιώνει ιδανικά μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών.
Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δημιουργική ομάδα του εστιατορίου έχει σχεδιάσει ένα νηστίσιμο μενού που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο οικείο και το εκλεπτυσμένο.
Πατώντας στα θεμέλια της σαρακοστιανής παράδοσης, το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως γαρίδες σαγανάκι με μελιτζανοσαλάτα και τζελ ούζου, καθώς και χταπόδι σχάρας με φάβα Σαντορίνης, πίκλα κρεμμυδιού, τοματίνια κονφί και τηγανητή κάπαρη.

Στις γευστικές προτάσεις ξεχωρίζουν και οι plant-based δημιουργίες, όπως το κουνουπίδι σχάρας με κρούστα μυρωδικών, "γαλάκτωμα" από ταχίνι και λάδι καπνιστής πάπρικας, αλλά και το αρωματικό γιουβέτσι άγριων μανιταριών με λάδι χειμωνιάτικης τρούφας.
Το γευστικό φινάλε έρχεται με ένα νοσταλγικό twist: παραδοσιακό σάμαλι με σορμπέ φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα εσπεριδοειδών, που ξυπνά γλυκές αναμνήσεις.
Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 2103326000, 2103226221, www.titania.gr,
IG: titaniahotelathens, FΒ: titaniahotelathens