
Πλούσιες γεύσεις εμπνευσμένες από τα δώρα της ελληνικής υπαίθρου, φιλοσοφία nose-to-tail συνδυασμένη με τεχνικές fine dining και βιωσιμότητα, είναι το τρίπτυχο που υπηρετεί με σπουδή ο "zohόs". Ο μυστικός κήπος στην καρδιά της Πλάκας στρώνει καθημερινά τραπέζι και καλεί για γαστρονομικές εμπειρίες που σπάνε τη ρουτίνα.
Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, ο "zohόs" είναι η ιδανική επιλογή για μια χαλαρωτική έξοδο με φίλους ή συναδέλφους, όπου η άγρια ομορφιά της ελληνικής φύσης συνδυάζεται με τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Εδώ, κάθε ημέρα μοιάζει με το τέλειο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, με πιάτα που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη θάλασσα μέχρι την ορεινή ύπαιθρο.
Βασική πηγή έμπνευσης του μενού είναι η ποικιλία των τοπικών προϊόντων και η τελετουργία του "μεζέ", της συλλογικής απόλαυσης του γεύματος. Τα πιάτα τιμούν την ελληνική παράδοση, αναδεικνύοντας την απλότητα και τη γευστική δύναμη των προϊόντων που προέρχονται από την εύφορη γη και τη θάλασσα όλης της χώρας. Αυτό δεν θα ήταν βέβαια εφικτό χωρίς τη συνεργασία της ομάδας του "Ζοχού" με ντόπιους παραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι κάθε πιάτο είναι φρέσκο, ποιοτικό και απόλυτα αυθεντικό. Η εποχικότητα και η εντοπιότητα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την κουζίνα, η οποία εργάζεται με την υπόσχεση ότι η ποιότητα και η γεύση πάνε χέρι-χέρι με τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη.
Μια γευστική βεντάλια πιάτων υπόσχεται να καλύψει όλες τις επιθυμίες, ξεκινώντας με εξαιρετικούς μεζέδες. Μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η Κρητική σαλάτα σε καρδιές μαρουλιού με φασολάκια, πατάτες και καπνιστή σαρδέλα, το εντυπωσιακό αρνάκι ταρτάρ αλλά και η κροκέτα καπνιστού χελιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με προσούτο προβατίνας και αμύγδαλο, ένα παραδοσιακό πιάτο μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Στην ίδια λογική, και τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα
με χεριροποίητα ζυμαρικά Ταϋγέτου. Κάθε πιάτο στο "Ζοχός" είναι φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές, αλλά με ένα μοντέρνο twist που το καθιστά μοναδικό.

Για ένα εκλεπτυσμένο γλυκό φινάλε, δώστε μια ευκαιρία στo "Καρυδάτο" με σοκολάτα, δενδρολίβανο και αλμυρή καραμέλα ή σε ένα από τα χειροποίητα παγωτά και sorbets, που παρασκευάζονται in house σε δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως φύλλο σύκου, μάραθος, γιαούρτι με βύσσινο, περγαμόντο-μαστίχα και κουμκουάτ.
Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Electra Palace Athens, Facebook | Instagram: @zohos_athens