"zohόs": Η γεύση της ελληνικής φύσης στην καρδιά της Αθήνας

Ακόμα ψάχνετε το απόλυτο μέρος για τις after office εξόδους σας;

zohós

Πλούσιες γεύσεις εμπνευσμένες από τα δώρα της ελληνικής υπαίθρου, φιλοσοφία nose-to-tail συνδυασμένη με τεχνικές fine dining και βιωσιμότητα, είναι το τρίπτυχο που υπηρετεί με σπουδή ο "zohόs". Ο μυστικός κήπος στην καρδιά της Πλάκας στρώνει καθημερινά τραπέζι και καλεί για γαστρονομικές εμπειρίες που σπάνε τη ρουτίνα.

Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, ο "zohόs" είναι η ιδανική επιλογή για μια χαλαρωτική έξοδο με φίλους ή συναδέλφους, όπου η άγρια ομορφιά της ελληνικής φύσης συνδυάζεται με τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Εδώ, κάθε ημέρα μοιάζει με το τέλειο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, με πιάτα που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη θάλασσα μέχρι την ορεινή ύπαιθρο.


Βασική πηγή έμπνευσης του μενού είναι η ποικιλία των τοπικών προϊόντων και η τελετουργία του "μεζέ", της συλλογικής απόλαυσης του γεύματος. Τα πιάτα τιμούν την ελληνική παράδοση, αναδεικνύοντας την απλότητα και τη γευστική δύναμη των προϊόντων που προέρχονται από την εύφορη γη και τη θάλασσα όλης της χώρας. Αυτό δεν θα ήταν βέβαια εφικτό χωρίς τη συνεργασία της ομάδας του "Ζοχού" με ντόπιους παραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι κάθε πιάτο είναι φρέσκο, ποιοτικό και απόλυτα αυθεντικό. Η εποχικότητα και η εντοπιότητα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την κουζίνα, η οποία εργάζεται με την υπόσχεση ότι η ποιότητα και η γεύση πάνε χέρι-χέρι με τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη.

Μια γευστική βεντάλια πιάτων υπόσχεται να καλύψει όλες τις επιθυμίες, ξεκινώντας με εξαιρετικούς μεζέδες. Μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η Κρητική σαλάτα σε καρδιές μαρουλιού με φασολάκια, πατάτες και καπνιστή σαρδέλα, το εντυπωσιακό αρνάκι ταρτάρ αλλά και η κροκέτα καπνιστού χελιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με προσούτο προβατίνας και αμύγδαλο, ένα παραδοσιακό πιάτο μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Στην ίδια λογική, και τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα
με χεριροποίητα ζυμαρικά Ταϋγέτου. Κάθε πιάτο στο "Ζοχός" είναι φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές, αλλά με ένα μοντέρνο twist που το καθιστά μοναδικό.

Zohos

Για ένα εκλεπτυσμένο γλυκό φινάλε, δώστε μια ευκαιρία στo "Καρυδάτο" με σοκολάτα, δενδρολίβανο και αλμυρή καραμέλα ή σε ένα από τα χειροποίητα παγωτά και sorbets, που παρασκευάζονται in house σε δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως φύλλο σύκου, μάραθος, γιαούρτι με βύσσινο, περγαμόντο-μαστίχα και κουμκουάτ.

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Electra Palace Athens, Facebook | Instagram: @zohos_athens

Περισσότερες πληροφορίες

Zohos

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.