
Η ελληνική ταυτότητα του "Mezze Glyfada” και ο δημιουργικός του χαρακτήρας αγαπήθηκε όταν πρωτοδημιουργήθηκε γράφοντας πλέον μια ιστορία 10 και πλέον ετών με κοινό που το τιμά σταθερά. Αντίστοιχη πορεία διαγράφει και το "Mezze Athens”, το "αδερφάκι” του στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, στέκι με τακτικούς θαμώνες που γεμίζουν τα τραπέζια και τη σάλα του με τη ζεστασιά της παρέας απολαμβάνοντας στιγμές νόστιμης χαλάρωσης. Είναι όμορφη εδώ και αψεγάδιαστη η αναβίωση του παραδοσιακού ελληνικού μεζεδοπωλείου, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN είναι υπεύθυνο γι’ αυτό αφού φρόντισε για τις εικαστικές παρεμβάσεις και τις διακοσμητικές πινελιές που διακριτικά τραβούν το βλέμμα από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του.


Εδώ δηλώνεις "παρών" από το πρωί για να απολαύσεις τα αρωματικά χαρμάνια καφέ και το φροντισμένο πρωινό τους. Είναι εξάλλου "κοινό μυστικό" η ολοήμερη λειτουργία του μαγαζιού και πολύ το χαιρόμαστε κάθε στιγμή της μέρας. Ωστόσο, αν περάσεις το κατώφλι του μετά τη δουλειά, θα καθίσεις σε μια από τις όμορφες γωνιές του, απολαμβάνοντας τις ορεκτικές μυρωδιές των μπαχαρικών, των ζουμερών κρεάτων και θαλασσινών που κατακλύζουν τα τραπέζια.

Ο executive σεφ Μιχάλης Ζάχαρης εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία συστήνοντάς τες με την προσωπική του μαγειρική ματιά. Σαν αυθεντικοί καλοφαγάδες θα τιμήσετε τις φημισμένες σούβλες με μοσχαράκι γάλακτος ή κοτόπουλο, αλλά πριν φτάσετε σε αυτά, προηγούνται η τηγανιά μανιταριών με pesto βασιλικού και γραβιέρα Κρήτης, το Μελιτάτο Αρκαδίας στη σχάρα και το ψητό λουκάνικο με πράσο. Φημίζονται και για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι τους, που σερβίρεται με τρπλοτηγανισμένες πατάτες ενώ αν είστε λίγο μεγαλύτερη παρέα, η χοιρινή tomahawk ελληνικής εκτροφής από τη Σπάρτη είναι ό,τι πρέπει. Τα ορεκτικά και πιάτα θαλασσινών όπως το καλαμάρι με παραδοσιακή Παριανή συνταγή, η σούβλα θαλασσινών και η μακαρονάδα με καραβίδες Χαλκίδας, ντομάτα και φέτα, είναι συνταγές ιδανικές για τους λάτρεις της θαλασσοφαγίας.