All day φούρνος; Το "Le pain quotidien Athens" είναι το κάτι άλλο

Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα της παγκόσμιας αλυσίδας ολοήμερων φούρνων, που εκτός από εξαιρετικό ψωμί προσφέρει και γευστικές προτάσεις για πρωινό, brunch και γεύμα, είναι η after office στάση που αναζητάς.

LE PAIN QUODITIEN

Μετά από 22 χώρες και πάνω από 260 καταστήματα ανά τον κόσμο, το Le pain Quotidien ήρθε στην Αθήνα για να φέρει το ποιοτικό "καθημερινό ψωμί" (αυτό σημαίνει η επωνυμία του καταστήματος στα γαλλικά) του οραματιστή του, Alain Coumont, στα Ιλίσια. Η αίσθηση με το που μπαίνεις είναι αυτή της οικογενειακής θαλπωρής, τη νιώθεις στην ατμόσφαιρα και στα ζεστά γήινα χρώματα του μαγαζιού σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα προϊόντα από νωρίς το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο δημιουργός του εξάλλου τονίζει ότι το ψωμί είναι τρόπος ζωής, δηλαδή πολλά περισσότερα από απλό κομμάτι της διατροφής μας και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία απλώνεται σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Επί της ουσίας, το Le Pain Quotidien γεφυρώνει την παράδοση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αναβιώνοντας αυτό ακριβώς που λείπει από τις μεγάλες πόλεις. 

LE PAIN QUODITIEN

Πώς ακριβώς το κάνει; Ξεκινώντας από το ζυμάρι, που φτιάχνεται από βιολογικό αλεσμένο αλεύρι, θαλασσινό αλάτι, νερό και προζύμι, ζυμώνεται υπομονετικά στο χέρι και ψήνεται σε πετρόστρωτες εστίες. Το αποτέλεσμα είναι χειροποίητα καρβέλια, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, τα οποία γίνονται η βάση για τις tartines, η Βέλγικη εκδοχή του ανοιχτού σάντουιτς, που είναι και από τα πιο αντιπροσωπευτικά γεύματα. Εδώ όμως, εκτός από ψωμί, κρουασάν, σάντουιτς και γλυκά εντοπίζουμε και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από επιλογές όπως βιολογικό καφέ, μια μικρή γκάμα επιλεγμένων κρασιών, διάφορα είδη σφολιάτας, σούπες, σαλάτες και διάφορα συσκευασμένα προϊόντα για να τα πάρεις μαζί σου. Ο νόστιμος καγιανάς τους με βιολογικά αυγά, που σερβίρεται με βιολογικό ψωμί, βιολογικό βούτυρο και ελιές, το croque monsieur με φρυγανισμένo προζυμένιο βιολογικό ψωμί, χοιρομέρι, γκούντα και σάλτσα ντομάτας, brioche με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής καθώς και προζυμένια flatbreads τα οποία συνοδεύουν τέλεια το απογευματινό - και όχι μόνο – κρασί. Είναι μερικά από όσα νόστιμα θα δοκιμάσετε. Αναζητήστε όμως επίσης τα γλυκά και τα πιάτα ημέρας τους, είναι μικρές φίνες εμπνεύσεις.

LE PAIN QUODITIEN

Το Le Pain Quotidien φέρνει κοντά τους επισκέπτες του, στη λογική του ότι η κοινότητα είναι αυτή που θρέφει, εμπνέει και τροφοδοτεί την ψυχή. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια κούπα ζεστό καφέ και θέα το πάρκο στην απέναντι μεριά, να δουλέψεις από εκεί ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις το πρωινό ή το μεσημεριανό σου ή να το έχεις ως σημείο συνάντησης με φίλους το απόγευμα μετά τη δουλειά για χαλαρό κρασί με κουβέντα και τα απαραίτητα συνοδευτικά για να χαλαρώσεις και να κλείσεις τη μέρα σου με χαμόγελο.

Ιοφώντος 31, Ιλίσια, 21 0725 8533, lepainquotidien.com/gr/el

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/03/2025

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".

Γιουβαρλάκια-έκπληξη και μια επική ντοματοσαλάτα, σε ένα ξεχωριστό δείπνο

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία με υπέροχες ιδέες επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Γιάννης Παπακωνσταντίνου, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.

Το Ronin είναι ένα love letter στην ιαπωνική γεύση

Σφηνάκια νοστιμιάς από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και την κουλτούρα της, στο εστιατόριο του Κολωνακίου.