
Μπορεί να έχει την ίδια εθνική γευστική κατεύθυνση με το έτερο ιταλικό εστιατόριο-δημιούργημα του εξαιρετικού σεφ Γιώργου Παπακώστα, ωστόσο το "Gloria Gati” γιορτάζει την οικεία νοστιμιά της κουζίνας της Μπότας με τη φινέτσα μιας brasserie. Σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον με ζεστό φωτισμό, που συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία με vintage λεπτομέρειες, θα απολαύσετε, καθισμένοι στις χαρακτηριστικές καρέκλες με τη βιεννέζικη ψάθα, ρετσέτες φτιαγμένες με την ίδια φιλοσοφία του αδερφού-εστιατορίου στη Γλυφάδα, του "Vittoria Gati”. Η "Gloria Gati” επίσης αγαπά τα διαλεχτά υλικά προσφέροντας πιάτα που μιλούν στην ψυχή κάθε λάτρη της Ιταλίας, έχει όμως τη δική της εκφραστική λάμψη και προσωπικότητα. Διόλου τυχαία λοιπόν αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εστιατορικές αφίξεις των τελευταίων δύο ετών. Γενικότερα, είναι ένα μέρος που θα φας και θα πιεις καλά, είτε αυτό που αποζητάς είναι μια ιδανική επιλογή για lunch break, είτε καλοφτιαγμένα after office ποτά, που θα συνοδεύσουν ένα δείπνο μετά τη δουλειά.


Τι τρώμε λοιπόν εδώ; Θα τσιμπολογήσετε τα gnocco fritto και την burrata από την Απουλία, ραντισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ θα συνεχίσετε δοκιμάζοντας τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα με αφρό παρμεζάνας και γλάσο από κόκκινο κρασί και τη φρέσκια τηγανιτή μοτσαρέλα σε κουρκούτι, που μοστράρονται στις επιλογές με τα antipasti. Αυτά και μια σαλάτα του Καίσαρα με καπνιστή πανσέτα είναι πολύ καλή αρχή. Στο γήπεδο της pizza, παίζουν δυνατά με ζυμάρι 6ήμερης ωρίμασης, που φτιάχνεται από αλεύρι από έναν παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης ενώ πεντανόστιμες σάλτσες και υλικά διαλεγμένα σοφά δίνουν τον τόνο σε επιλογές με διαφορετικές επικαλύψεις, άλλες πιο αρωματικές, άλλες ωδή στην απλότητα, που σε κερδίζουν χωρίς πολλά πολλά. Όπως η "prosciutto”, με mozzarella, παρμεζάνα, ρόκα και κρέμα stracciatella ή η "mortadella", με κρέμα παρμεζάνας, mozzarella και pesto από φιστίκι Αγίνης.

Στα φρέσκα ζυμαρικά, τα λαζάνια με 20 στρώσεις από παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζε, τα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί για 48 ώρες μοσχαρίσια μάγουλα από τα κυρίως και το ριζότο με μανιτάρια, είναι προτάσεις με comfort χαρακτήρα. Όσο για τα γλυκά, τα σουδάκια με κρέμα λευκής σοκολάτας, ζεστή σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας.