Στο "Vittoria Gati" για pizza ψημένη στον ξυλόφουρνο και ζυμαρικά-έπος

Η φινετσάτη σάλα και τα καλοφτιαγμένα ιταλόστροφα πιάτα με μοντέρνο twist της κουζίνας του είναι σταθερά σημεία αναφοράς του «Vittoria Gati» στη Γλυφάδα, πόστο κομμένο και ραμμένο για after office συναντήσεις.

VITTORIA GATTI

Με κομψό μητροπολιτικό διάκοσμο και κουζίνα που σφιχταγκαλιάζει την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, το εστιατόριο του σεφ Γιώργου Παπακώστα αποτελεί ιδανική πρόταση για επαγγελματική έξοδο ή αν θέλουμε να συνδυάσουμε ποτό και νόστιμο γεύμα μια καθημερινή μετά το γραφείο. Γιατί μας αξίζει. 

VITTORIA GATI

VITTORIA GATI

Ο δημιουργός του "Vittoria Gati" γνωρίζει σε βάθος την κουζίνα που το δημιούργημά του αντιπροσωπεύει, γι’ αυτό και στα 6 χρόνια λειτουργίας του, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια των νοτίων προαστίων με θαμώνες απ’ όλη την Αθήνα. Τον πρώτο λόγο εδώ κρατούν οι ποιοτικές πρώτες ύλες και τα ζυμάρια για την pizza και pasta, όλα παρασκευασμένα εντός. Το μυστικό της επιτυχίας του ζυμαριού της φημισμένης πλέον pizza τους, είναι το αλεύρι, που προμηθεύονται από παραδοσιακό μύλο στη Νάπολη αλλά και η 6ήμερη ωρίμασή του. Ο ξυλόφουρνος με τα ξύλα ελιάς και οξιάς στη συνέχεια προσφέρει την αρτυματική του νοστιμιά μαζί με ωραίες γαρνιτούρες, σε πίτσες με τροφαντό και τραγανό στεφάνι και λεπτό σώμα, σκέτο βάλσαμο με ένα ποτήρι κρασί μετά από μια έντονη μέρα στη δουλειά. Μια "salumi” με καπνιστή σάλτσα ντομάτας, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, καπνιστό προβολόνε, σπεκ, σαλάμι και καπνιστή μαγιονέζα ντομάτας και μια "bianca nera” με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte, καπνιστό σπεκ και τριμμένη μαύρη τρούφα δίνουν τον γευστικό τόνο ωστόσο, πριν φτάσετε εδώ, στο τραπέζι θα αριβάρουν πρώτα τα τροφαντά κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά και το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά, παρμεζάνα και λάδι τρούφας. Τα πλατό εκλεκτών αλλαντικών και τυριών τους είναι επίσης εξαιρετική πρόταση για τσιμπολόγημα συνοδεία κρασιών από την αξιόλογη κάβα τους και διαλεχτών ντιπ. 

VITTORIA GATI

VITTORIA GATI

Φτάνοντας στα ριζότι και τα φρέσκα ζυμαρικά, που δίκαια διεκδικούν την μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις μας, τα paccheri με σάλτσα caccio e peppe και διάφραγμα black angus, το casarecce με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ραγού και αφρό παρμεζάνας, τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με κόκορα μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και το σωστά χυλωμένο ριζότο τους με σαφράν και γαρίδες θα σας κάνουν να αναφωνήσετε "viva Italia”. Από κυρίως, αναζητήστε τις κοπές ημέρας και δοκιμάστε το κοτόπουλο μιλανέζε με σάλτσα ιταλικών τυριών ενώ για το γλυκό φινάλε, τι καλύτερο από ένα αυθεντικό τιραμισού με μερικές γουλιές επιδόρπιου κρασιού;

vittoriagati.com

Περισσότερες πληροφορίες

Vittoria Gati

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων

Τα μέρη που επισφραγίζουν τη γαστρονομική υπεροχή του δημοφιλέστερου νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/03/2025

Η επόμενη πίστα του μεζεδοπωλείου σε 5 νέα μαγαζιά

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!