
Με κομψό μητροπολιτικό διάκοσμο και κουζίνα που σφιχταγκαλιάζει την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, το εστιατόριο του σεφ Γιώργου Παπακώστα αποτελεί ιδανική πρόταση για επαγγελματική έξοδο ή αν θέλουμε να συνδυάσουμε ποτό και νόστιμο γεύμα μια καθημερινή μετά το γραφείο. Γιατί μας αξίζει.


Ο δημιουργός του "Vittoria Gati" γνωρίζει σε βάθος την κουζίνα που το δημιούργημά του αντιπροσωπεύει, γι’ αυτό και στα 6 χρόνια λειτουργίας του, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια των νοτίων προαστίων με θαμώνες απ’ όλη την Αθήνα. Τον πρώτο λόγο εδώ κρατούν οι ποιοτικές πρώτες ύλες και τα ζυμάρια για την pizza και pasta, όλα παρασκευασμένα εντός. Το μυστικό της επιτυχίας του ζυμαριού της φημισμένης πλέον pizza τους, είναι το αλεύρι, που προμηθεύονται από παραδοσιακό μύλο στη Νάπολη αλλά και η 6ήμερη ωρίμασή του. Ο ξυλόφουρνος με τα ξύλα ελιάς και οξιάς στη συνέχεια προσφέρει την αρτυματική του νοστιμιά μαζί με ωραίες γαρνιτούρες, σε πίτσες με τροφαντό και τραγανό στεφάνι και λεπτό σώμα, σκέτο βάλσαμο με ένα ποτήρι κρασί μετά από μια έντονη μέρα στη δουλειά. Μια "salumi” με καπνιστή σάλτσα ντομάτας, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, καπνιστό προβολόνε, σπεκ, σαλάμι και καπνιστή μαγιονέζα ντομάτας και μια "bianca nera” με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte, καπνιστό σπεκ και τριμμένη μαύρη τρούφα δίνουν τον γευστικό τόνο ωστόσο, πριν φτάσετε εδώ, στο τραπέζι θα αριβάρουν πρώτα τα τροφαντά κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά και το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά, παρμεζάνα και λάδι τρούφας. Τα πλατό εκλεκτών αλλαντικών και τυριών τους είναι επίσης εξαιρετική πρόταση για τσιμπολόγημα συνοδεία κρασιών από την αξιόλογη κάβα τους και διαλεχτών ντιπ.


Φτάνοντας στα ριζότι και τα φρέσκα ζυμαρικά, που δίκαια διεκδικούν την μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις μας, τα paccheri με σάλτσα caccio e peppe και διάφραγμα black angus, το casarecce με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ραγού και αφρό παρμεζάνας, τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με κόκορα μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και το σωστά χυλωμένο ριζότο τους με σαφράν και γαρίδες θα σας κάνουν να αναφωνήσετε "viva Italia”. Από κυρίως, αναζητήστε τις κοπές ημέρας και δοκιμάστε το κοτόπουλο μιλανέζε με σάλτσα ιταλικών τυριών ενώ για το γλυκό φινάλε, τι καλύτερο από ένα αυθεντικό τιραμισού με μερικές γουλιές επιδόρπιου κρασιού;