
Λίγα πράγματα μπορούν να σε χαλαρώσουν οργανικά και με φινέτσα μετά από μια γεμάτη μέρα στο γραφείο. Ένας χώρος όμως που αποπνέει κομψότητα, άνεση και γεύσεις με άποψη βοηθά σίγουρα ώστε να κατευθυνθείς προς τη σωστή πλευρά της αναζήτησής σου.
Αν ψάχνεις λοιπόν τον επόμενο αγαπημένο σου προορισμό για καθημερινή αποφόρτιση από τα της εργασίας δεδομένα -και σίγουρα όχι μόνο από αυτά- με φίλους ή συναδέλφους, το GiO είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.
Ένα ιταλικό διαμαντάκι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το ολοκαίνουργιο ιταλικό εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου The Margi. Ερχεται να προσθέσει μια νότα αυθεντικής ιταλικής φινέτσας στα ΝΠ, με ένα περιβάλλον που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη διαχρονική κομψότητα και τη σύγχρονη αισθητική.

Το design του, εμπνευσμένο από τους γαλλικούς κήπους και τις orangerie, σε μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι φυσικές υφές, το μπαμπού και το ρατάν, ενώ οι επιτοίχιες ταπετσαρίες με ανθισμένες πορτοκαλιές ενισχύουν τη ζεστή ατμόσφαιρα. Είναι το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί ή ένα signature cocktail, σε καθεστώς χαλαρής όσο και κοσμοπολίτικης αύρας, από εκεί που διαθέτει σε απόθεμα η γειτονιά της Βουλιαγμένης.

Αν είσαι cocktail aficionado, η λίστα του GiO, δια χειρός του Κωνσταντίνου Καρασάββα, θα σου προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι: από κλασικά aperitivos μέχρι πιο ιδιαίτερες, σύγχρονες δημιουργίες, υπάρχει κάτι για κάθε γούστο. Και φυσικά, το εκλεκτό κελάρι του GiO είναι γεμάτο με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, ώστε να βρεις το ιδανικό pairing για το πιάτο σου.
Περνώντας στο τελευταίο, μάθε πως η γευστική επιμέλεια εδώ ανήκει στον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτη Γιακαλή. Με έμπνευση από τις παραδοσιακές συνταγές και υλικά από τη Margi Farm, κάθε πιάτο είναι μια φιέστα ιταλικής γεύσης, με προτάσεις όπως το νόστιμα εκφραστικό vitello tonnato, τις ζουμερά γλυκόσαρκες γαρίδες σκορδοβούτυρο, τα κορυφαία gnocchi al tartufo και τα πληθωρικά τα paccheri al ragu να κάνουν τη διαφορά.

Όσο για το φινάλε, ο φημισμένος pastry chef Μανώλης Στήθος βάζει το κερασάκι στην τούρτα με μια θαυμάσια τιραμισού αλλά και με μια ντελικάτη σφολιάτα με μήλα.
Info
The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 8929165
www.themargi.gr