"Cupola": Ιταλικές γεύσεις στον γραφικό πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα.

Cupola

Από τις δημοφιλέστερες τρατορίες του αθηναϊκού κέντρου, το "Cupola" αγαπά την ιταλική κουζίνα υπηρετώντας την πιστά από το 2017, γι’ αυτό και έχει αποκτήσει σταθερούς θαμώνες που το επιλέγουν για περιστάσεις παντός τύπου, από μια χαλαρή καθημερινή έξοδο και ένα ποτήρι κρασί ή aperitivo μετά τη δουλειά έως επαγγελματικές συναντήσεις.

Cupola

Cupola

Καθισμένοι στα τραπέζια της casual ζεστής σάλας του, ή στο πάσο της ανοιχτής κουζίνας, θα απολαύσετε διαχρονικά ατού που εστιάζουν στις κλασικές ιταλικές γεύσεις, με κάποιο aperitivo ή ένα κρασί από την προσεκτικά διαμορφωμένη οινική λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ιταλικού και ελληνικού αμπελώνα.

Cupola

Τις έξοχες προτάσεις της κουζίνας δημιουργεί ο executive chef Τάσος Θεοτόκης, σε ένα μενού όπου θα βρείτε από τη φημισμένη pizza Napoletana από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο μέχρι φρέσκα ζυμαρικά και ρουστίκ πιάτα που μιλούν άπταιστα ιταλικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη melanzana ala parmigiano (μελιτζάνα με παρμεζάνα, δηλαδή) και βασιλικό, τα arancini bolognese και το φίνο vitello tonnnatto, ιδανικά για το ξεκίνημα, την πολύ ιδιαίτερη πίτσα με nduja, καπνιστή scarmorsa, παρμεζάνα, μέλι και σταφίδες, ή την αρωματική tartufata, ενώ το μιλανέζικο οσομπούκο, οι ταλιατέλες ραγού και τα λαζάνια Bolognese ανήκουν στα πιάτα που συμπυκνώνουν μαστόρικα τις γεύσεις της κουζίνας της Μπότας. 

Ευφοριωνος 13, 21 0710 4040, FB: Cupola, IG: @cupola_trattoria

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα κορυφαία εστιατόρια των Κυκλάδων

Τα μέρη που επισφραγίζουν τη γαστρονομική υπεροχή του δημοφιλέστερου νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/03/2025

Η επόμενη πίστα του μεζεδοπωλείου σε 5 νέα μαγαζιά

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!