"Migliore Pizza & Wine": Σύγχρονη ναπολιτάνικη πίτσα και καλό κρασί

Στη νέα του εποχή, υπό καινούρια διεύθυνση, το ιταλικού γευστικού προσανατολισμού spot που συστήνει με φρέσκια ματιά την κουζίνα της Μπότας είναι ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα μετά από μια γεμάτη μέρα στο γραφείο.

Migliore Pizza and Wine

Ριζικά ανανεωμένο, φωτεινό και ανοιχτόκαρδο, με προσεγμένη αισθητική, το γουστόζικο και κομψό αυτό πόστο προτείνει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ναπολιτάνικης πίτσας, με ζύμη κρύας ωρίμασης 48 ωρών, ψημένη στον ξυλόφουρνο σε θερμοκρασία άνω των 400 βαθμών, και πιάτα φτιαγμένα με επιλεγμένα ιταλικά υλικά.

Migliore Pizza and Wine

Το μενού, που υπογράφει ο chef και pizzaiolo Λευτέρης Μπαρμπάνης, είναι φυσικά αφιερωμένο αποκλειστικά σε σπεσιαλιτέ που τιμούν τις πρώτες ύλες και τη γαστρονομική κουλτούρα της γειτονικής Ιταλίας ενώ σε πρώτο πλάνο, ο ξυλόφουρνος ξεφουρνίζει πίτσες με έμπνευση το ναπολιτάνικο στυλ αλλά με φρέσκια ματιά. Καθισμένοι στα τραπέζια της κομψής, διακριτικά μοντέρνας αισθητικής σάλας, θα ξεκινήσετε δοκιμάζοντας Polpettini, κεφτεδάκια δηλαδή από μοσχάρι Black Angus, με σάλτσα picante και φρεσκοζυμωμένη focaccia, και προτείνουμε να μην αφήσετε εκτός την Stracciatella di Bufala που σερβίρουν με μορταδέλα από την Μπολόνια και φυστίκια Αιγίνης, όσο πληθωρική και αν είναι η συνέχεια. 

Migliore Pizza and Wine

Migliore Pizza and Wine

Η παραδοσιακή Spaghetti alla Chitarra Carbonara, το Rigatoni Ragù με σιγομαγειρεμένο Black Angus και τυρί Scamorza σε αφρό και η Casarecce con pollo tartufatto, με κοτόπουλο, μανιτάρια Porcini και κρέμα τρούφας, συγκαταλέγονται στα "πρέπει" δοκιμής των πιάτων με ζυμαρικά ενώ όταν φτάσετε στην πίτσα, οι προτάσεις επιτρέπουν άνετα την επιλογή περισσότερης από μία, ακόμα και σε τραπέζι δύο ατόμων. Ξεκινήστε με την "Parma", με mozzarella Fior di latte, προσούτο Πάρμας, ρόκα και φλούδες παρμεζάνας και την "Tartufata" με ποικιλία άγριων μανιταριών και κρέμα τρούφας. Θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια σε επόμενη επίσκεψη. Το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και γκοργκοντζόλα, το μοσχάρι γάλακτος με μαύρο άγριο ρύζι και η Strip loin Black Angus με ψητά λαχανικά είναι μετρημένες αλλά εξαιρετικές επιλογές για κυρίως. Στο γλυκό φινάλε θα σας κερδίσουν η πανακότα με κόκκινα φρούτα, το φίνο τιραμισού, το προφιτερόλ και το καλτσόνε, όλα ένα κι ένα γευστικά! 

Αξιόλογη είναι και η εντυπωσιακή κάβα κρασιών με ενδιαφέρουσα γκάμα από ετικέτες που επιλέγει ο sommelier Στέλιος Μπαρμπάνης.

FB: Migliore Pizza & Wine, IG: migliore_pizza_wine

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.