Grill Academy από την Weber: Ο σεφ Γ. Τσούλης κάνει σεμινάρια ψησίματος στο Μαρούσι & είναι η πιο "νόστιμη" εμπειρία που πρέπει να ζήσεις

Grill Academy

Άμεσος, με ταπεραμέντο και διάθεση σπιρτόζικη σαν τα πιάτα του, ο Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει επάξια τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους σεφ της Ελλάδας. Πολλοί τον γνώρισαν μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές στην  Ελλάδα , αλλά και από τις βραβευμένες κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων που έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια. Με βραβεία όπως "Chef της Χρονιάς", "Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας" και "Χρυσό Βραβείο Ποιότητας & Γεύσης" από παγκόσμιους & ελληνικούς φορείς, ο Γιώργος Τσούλης ξέρει να κάνει κάθε μπουκιά να μιλάει μια γλώσσα γεμάτη νοστιμιά και συναίσθημα.

Grill Academy της Weber
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης γεμίζει τα απογεύματα κάθε Τρίτης και Πέμπτης με ωραίες γεύσεις και έξυπνα grill tips στο Grill Academy της Weber

Φέτος, με διάθεση να προσφέρει κάτι διαφορετικό και να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στη μαγεία του ψησίματος και της μαγειρικής, ο Γιώργος Τσούλης ανέλαβε  το Grill Academy της Weber. Η εμπειρία αυτή, που απευθύνεται σε όλους – από αρχάριους μέχρι βετεράνους του BBQ – συνδυάζει την πρακτική εξάσκηση με την απόλαυση, πάντα υπό την καθοδήγηση ενός κορυφαίου επαγγελματία.

Το Weber Grill Academy, που ξεκίνησε το 2003, είναι ένας παγκόσμιος θεσμός με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και πάνω από 100 τοποθεσίες. Στην Ελλάδα, φιλοξενείται στο κατάστημα της KYSO στο Μαρούσι (Λεωφόρος Πεντέλης 25) – έναν χώρο που έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του BBQ.

Grill Academy της Weber
Το Grill Academy της Weber είναι ιδανικό τόσο για παρέες φίλων, όσο και για συναδέλφους που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Για όποιον δεν έχει τύχει να επισκεφθεί το κατάστημα  την KYSO, να πούμε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα BBQ stores στην Ελλάδα, στο οποίο έχουν συγκεντρώσει top εξοπλισμό για το ψήσιμο, από ψησταριές Weber και μαντεμένια σκεύη της LODGE μέχρι ψυγειάκια YETI, ξύλα κοπής Boos Block, αλλά και τρομερές sauces και κρασιά που συνοδεύουν τέλεια τα ψητά. Και πλέον στον ανανεωμένο, σχεδόν τριπλάσιο χώρο της KYSO, το Grill Academy έχει πλέον το δικό του corner – και δικαιωματικά, αφού είναι μία από τις "λίγες”, δημιουργικές, διασκεδαστικές και πιο "νόστιμες” εμπειρίες που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη. 

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη λοιπόν στις 18:00, ο Γιώργος Τσούλης φορά την ποδιά του ως Grill Master της Weber και υποδέχεται τους συμμετέχοντες στο Grill Academy με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: ζουμερά, μαριναρισμένα παϊδάκια που έχουν ήδη περάσει από μαρινάδα και αργό ψήσιμο, ώστε να σου δώσουν την πρώτη γεύση της εμπειρίας που ακολουθεί. Είναι ένα είδος καλωσορίσματος που δεν χρειάζεται λόγια – η γεύση μιλάει από μόνη της.

Grill Academy της Weber
Στο Grill Academy θα μάθεις βασικά κόλπα του ψησίματος για όλες τις νοστιμιές που μπορείς να βγάλεις σε ένα τραπέζι. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Για τις επόμενες τρεις περίπου ώρες ουσιαστικά μαθαίνεις χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να απογειώσεις διάφορες κοπές, αλλά και άλλα φαγητά, που δεν φανταζόσουν ποτέ πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν αν ψηθούν με τον σωστό τρόπο σε μια ψησταριά. Όλα ψήνονται πάνω σε ψησταριές Weber κάθε τύπου: κάρβουνου, υγραερίου, pellet.

Grill Academy της Weber
Στο τέλος του Grill Academy κάθονται όλοι μαζί οι συμμετέχοντες και τρώνε ό,τι δημιούργησαν. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Φυσικά, δεν σε αφήνουν μόνο στη θεωρία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όλα περνούν στα χέρια σου, με τον Γιώργο Τσούλη να καθοδηγεί κάθε σου κίνηση καθώς βάζεις στη σχάρα τα highlights του BBQ. TOMAHAWK και rib-eye που αναδεικνύουν τις αρετές του σωστού ψησίματος, διάφραγμα που αποκαλύπτει τις βαθιές γεύσεις του, αλλά και πιο χαλαρά, comfort πιάτα όπως πίτσα ψημένη στη σχάρα και το απόλυτο mac 'n' cheese. Για γλυκό φινάλε, ο Γιώργος Τσούλης δείχνει πώς να φτιάξεις ένα αφράτο και υγρό παντεσπάνι με χουρμάδες, το οποίο επίσης ψήνεται στην ψησταριά και συνοδεύεται από παγωτό και αποδεικνύει πως η ψησταριά μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος της γεύσης, ακόμα και για τις πιο γλυκές δημιουργίες.

Grill Academy της Weber
Η γεύση οποιουδήποτε φαγητού που έχει ψηθεί σε ψησταριά είναι το κάτι άλλο. Και αυτό το σεμινάριο το αποδεικνύει. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Και αφού όλα είναι έτοιμα, κάθεστε όλοι μαζί και απολαμβάνετε  όλες τις συνταγές που ετοιμάστηκαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσούλη. Μια εμπειρία που δεν είναι μόνο γευστική αλλά και σχεδόν θεραπευτική – το απόλυτο Grill Class experience

"Το ψήσιμο είναι η δική μου ψυχοθεραπεία. Όλα έχουν άλλη γεύση γύρω από μία φωτιά. Είναι τα συστατικά της καλής παρέας, των αυθεντικών γεύσεων, της ζεστασιάς, που αναδεικνύονται γύρω από το BΒQ.” αναφέρει ο σεφ, Γιώργος Τσούλης.

Grill Academy της Weber
Όλα τα φαγητά που ετοιμάζονται στο Grill Academy ψήνονται σε ψησταριές της Weber. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Με χωρητικότητα που φτάνει πλέον τα 24 άτομα, το Grill Academy της Weber είναι ιδανικό τόσο για παρέες φίλων όσο και για ομάδες συναδέλφων που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί. Το μενού προσαρμόζεται κατά διαστήματα, προσφέροντας πάντα κάτι νέο και ενδιαφέρον για να ανακαλύψεις – από κλασικές συνταγές BBQ μέχρι πιο απροσδόκητες γευστικές εκπλήξεις.

Grill Academy της Weber
Το Grill Academy είναι για όλους τους "ήρωες” της αυλής, εκείνους που παίρνουν στα χέρια την τσιμπίδα και αναλαμβάνουν να γεμίσουν το τραπέζι με νοστιμιές. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Και αν αναρωτιέσαι τι μένει μετά από αυτή την εμπειρία, η απάντηση είναι: πολλά! Φεύγεις με ένα καλοφτιαγμένο βιβλιαράκι που περιλαμβάνει όλες τις συνταγές που έμαθες, αλλά και με ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Weber, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Γιώργο Τσούλη – το απόλυτο σουβενίρ για να κορνιζάρεις πάνω από την ψησταριά σου.

Grill Academy της Weber
O κήπος της KYSO έχει στηθεί έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο να δοκιμάζουν στην πράξη και να αποκτούν εμπειρία σε μερικά από τα πιο γνωστά μοντέλα της Weber. Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Το να ξέρεις να ψήνεις καλά και να προσφέρεις ευχαρίστηση στους φίλους αλλά και στην οικογένεια σου, είναι ένα skill που εκτιμάται ιδιαίτερα! Δεν υπάρχει τραπέζι που να μην αποθεώσει τον άνθρωπο που έχει αναλάβει το BBQ  ο και που μπορεί να φτιάξει μια τέλεια ψημένη μπριζόλα ή να απογειώσει μερικά λαχανικά στη σχάρα. Δεν πρόκειται για πρακτική ανάγκη, αλλά μία δεξιότητα που όλοι θαυμάζουν, αλλά λίγοι πραγματικά κατέχουν. Και ίσως ήρθε η στιγμή να είσαι ένας από αυτούς.

Grill Academy της Weber

More Info:
Ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη
Ώρα: 18:00 - 22:00
Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 25, Μαρούσι

Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/01/2025

Okupa: Okupy Athens now!

Το καινούριο urban hub της Αθήνας έχει ένα καταπληκτικό laid back vibe με φόντο αυθεντικό, vintage design από τα 70s.

Στο "Fine Mess" μπορούν πια να κάνουν ό,τι τους καπνίσει

Το smokehouse στα σύνορα του Κολωνακίου με τα Εξάρχεια παρουσιάζεται ιδιαιτέρως φορμαρισμένο, έχοντας εξελίξει αρκετά το κόνσεπτ του μπάρμπεκιου.

Τρία φρέσκα αθηναϊκά πρωινά

Κι όμως, υπάρχει ζωή -και νοστιμιά- πριν το brunch.

Στον νέο executive R&D chef του ομίλου Botrini’s Ηλία Ντούκα η ζωή έδωσε περισσότερα απ' όσα περίμενε

Ο νέος executive R&D chef του ομίλου Botrini’s ξετυλίγει το κουβάρι μιας γενναιόδωρης προσωπικής διαδρομής που γράφτηκε σε σπουδαία εστιατόρια του εξωτερικού και συνεχίζεται πλέον στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι.

Σε αυτά τα εστιατόρια θα γιορτάσεις τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Νέα και παλαιότερα ιταλικά σποτ που υπηρετούν τη γευστική παράδοση της "Μπότας", με το νοστιμότερο τρόπο.

"Nosh": Στο Κολωνάκι για lobster rolls και άλλες street food λιχουδιές

Το νέο street food της πόλης παίζει μπάλα με φανταστικό μπριός και πολύ ενδιαφέροντα 'γεμίσματα'.