Άμεσος, με ταπεραμέντο και διάθεση σπιρτόζικη σαν τα πιάτα του, ο Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει επάξια τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους σεφ της Ελλάδας. Πολλοί τον γνώρισαν μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα , αλλά και από τις βραβευμένες κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων που έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια. Με βραβεία όπως "Chef της Χρονιάς", "Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας" και "Χρυσό Βραβείο Ποιότητας & Γεύσης" από παγκόσμιους & ελληνικούς φορείς, ο Γιώργος Τσούλης ξέρει να κάνει κάθε μπουκιά να μιλάει μια γλώσσα γεμάτη νοστιμιά και συναίσθημα.
Φέτος, με διάθεση να προσφέρει κάτι διαφορετικό και να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στη μαγεία του ψησίματος και της μαγειρικής, ο Γιώργος Τσούλης ανέλαβε το Grill Academy της Weber. Η εμπειρία αυτή, που απευθύνεται σε όλους – από αρχάριους μέχρι βετεράνους του BBQ – συνδυάζει την πρακτική εξάσκηση με την απόλαυση, πάντα υπό την καθοδήγηση ενός κορυφαίου επαγγελματία.
Το Weber Grill Academy, που ξεκίνησε το 2003, είναι ένας παγκόσμιος θεσμός με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και πάνω από 100 τοποθεσίες. Στην Ελλάδα, φιλοξενείται στο κατάστημα της KYSO στο Μαρούσι (Λεωφόρος Πεντέλης 25) – έναν χώρο που έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του BBQ.
Για όποιον δεν έχει τύχει να επισκεφθεί το κατάστημα την KYSO, να πούμε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα BBQ stores στην Ελλάδα, στο οποίο έχουν συγκεντρώσει top εξοπλισμό για το ψήσιμο, από ψησταριές Weber και μαντεμένια σκεύη της LODGE μέχρι ψυγειάκια YETI, ξύλα κοπής Boos Block, αλλά και τρομερές sauces και κρασιά που συνοδεύουν τέλεια τα ψητά. Και πλέον στον ανανεωμένο, σχεδόν τριπλάσιο χώρο της KYSO, το Grill Academy έχει πλέον το δικό του corner – και δικαιωματικά, αφού είναι μία από τις "λίγες”, δημιουργικές, διασκεδαστικές και πιο "νόστιμες” εμπειρίες που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη.
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη λοιπόν στις 18:00, ο Γιώργος Τσούλης φορά την ποδιά του ως Grill Master της Weber και υποδέχεται τους συμμετέχοντες στο Grill Academy με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: ζουμερά, μαριναρισμένα παϊδάκια που έχουν ήδη περάσει από μαρινάδα και αργό ψήσιμο, ώστε να σου δώσουν την πρώτη γεύση της εμπειρίας που ακολουθεί. Είναι ένα είδος καλωσορίσματος που δεν χρειάζεται λόγια – η γεύση μιλάει από μόνη της.
Για τις επόμενες τρεις περίπου ώρες ουσιαστικά μαθαίνεις χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να απογειώσεις διάφορες κοπές, αλλά και άλλα φαγητά, που δεν φανταζόσουν ποτέ πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν αν ψηθούν με τον σωστό τρόπο σε μια ψησταριά. Όλα ψήνονται πάνω σε ψησταριές Weber κάθε τύπου: κάρβουνου, υγραερίου, pellet.
Φυσικά, δεν σε αφήνουν μόνο στη θεωρία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όλα περνούν στα χέρια σου, με τον Γιώργο Τσούλη να καθοδηγεί κάθε σου κίνηση καθώς βάζεις στη σχάρα τα highlights του BBQ. TOMAHAWK και rib-eye που αναδεικνύουν τις αρετές του σωστού ψησίματος, διάφραγμα που αποκαλύπτει τις βαθιές γεύσεις του, αλλά και πιο χαλαρά, comfort πιάτα όπως πίτσα ψημένη στη σχάρα και το απόλυτο mac 'n' cheese. Για γλυκό φινάλε, ο Γιώργος Τσούλης δείχνει πώς να φτιάξεις ένα αφράτο και υγρό παντεσπάνι με χουρμάδες, το οποίο επίσης ψήνεται στην ψησταριά και συνοδεύεται από παγωτό και αποδεικνύει πως η ψησταριά μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος της γεύσης, ακόμα και για τις πιο γλυκές δημιουργίες.
Και αφού όλα είναι έτοιμα, κάθεστε όλοι μαζί και απολαμβάνετε όλες τις συνταγές που ετοιμάστηκαν με την καθοδήγηση του Γιώργου Τσούλη. Μια εμπειρία που δεν είναι μόνο γευστική αλλά και σχεδόν θεραπευτική – το απόλυτο Grill Class experience.
"Το ψήσιμο είναι η δική μου ψυχοθεραπεία. Όλα έχουν άλλη γεύση γύρω από μία φωτιά. Είναι τα συστατικά της καλής παρέας, των αυθεντικών γεύσεων, της ζεστασιάς, που αναδεικνύονται γύρω από το BΒQ.” αναφέρει ο σεφ, Γιώργος Τσούλης.
Με χωρητικότητα που φτάνει πλέον τα 24 άτομα, το Grill Academy της Weber είναι ιδανικό τόσο για παρέες φίλων όσο και για ομάδες συναδέλφων που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί. Το μενού προσαρμόζεται κατά διαστήματα, προσφέροντας πάντα κάτι νέο και ενδιαφέρον για να ανακαλύψεις – από κλασικές συνταγές BBQ μέχρι πιο απροσδόκητες γευστικές εκπλήξεις.
Και αν αναρωτιέσαι τι μένει μετά από αυτή την εμπειρία, η απάντηση είναι: πολλά! Φεύγεις με ένα καλοφτιαγμένο βιβλιαράκι που περιλαμβάνει όλες τις συνταγές που έμαθες, αλλά και με ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Weber, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Γιώργο Τσούλη – το απόλυτο σουβενίρ για να κορνιζάρεις πάνω από την ψησταριά σου.
Το να ξέρεις να ψήνεις καλά και να προσφέρεις ευχαρίστηση στους φίλους αλλά και στην οικογένεια σου, είναι ένα skill που εκτιμάται ιδιαίτερα! Δεν υπάρχει τραπέζι που να μην αποθεώσει τον άνθρωπο που έχει αναλάβει το BBQ ο και που μπορεί να φτιάξει μια τέλεια ψημένη μπριζόλα ή να απογειώσει μερικά λαχανικά στη σχάρα. Δεν πρόκειται για πρακτική ανάγκη, αλλά μία δεξιότητα που όλοι θαυμάζουν, αλλά λίγοι πραγματικά κατέχουν. Και ίσως ήρθε η στιγμή να είσαι ένας από αυτούς.
More Info:
Ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη
Ώρα: 18:00 - 22:00
Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 25, Μαρούσι
Για να κλείσεις τη θέση σου στο Grill Academy, πάτησε εδώ