Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

κρίθαμος

Το εστιατόριο "Κρίθαμος" στο Ψυχικό, γνωστό για τον γοητευτικό τρόπο που προβάλλει την ανακουφιστική ποιότητα του γνώριμου συνδυάζοντάς την αρμονικά με τη φινέτσα της μοντέρνας γευστικής πραγματικότητας, είναι ιδανικό για να σας φιλοξενήσει στη ζεστή σάλα του και τις γιορτές. Φωλιασμένο σε μια ήσυχη πλευρά του Ψυχικού, το αγαπημένο εστιατόριο, του οποίου το όνομα προέκυψε από τον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, προσφέρει πιάτα γεμάτα γευστικές μνήμες πασπαλισμένα διακριτικά με την ντελικάτη αψάδα της σύγχρονης γευστικής πραγματικότητας. Όλα τους αρτύζονται με τη ζεστασιά του κλασικού και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών μοιράζοντας στο τραπέζι γιορτινά χαμόγελα. 

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Καρπάθου και όλης της Μεσογείου δίνοντας προβάδισμα στη λογική της μοιρασιάς. Το τραπέζι της γιορτής θα προλογίσουν τα παραδοσιακά χειροποίητα ντολμαδάκια με τρυφερά αμπελόφυλλα, φρέσκα μυρωδικά και γιαούρτι με άρωμα λεμονιού, οι λουκουμάδες με ξινοτύρι, θυμαρίσιο μέλι λευκής τρούφας και πούδρα μπέικον, το σαγανάκι τυρί σφέλα (Μάνης) με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους και οι "Κοπέλες Καρπάθου”, τα περίφημα χορτοπιτάκια τους που φτιάχνουν με χειροποίητο φύλλο και χόρτα εποχής.

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Τη σκυτάλη θα πάρει μια γαριδομακαρονάδα Κριθάμου, με φρέσκια ντομάτα, μπισκ γαρίδας, ούζο Μυτιλήνης και φρέσκα μυριστικά όμως, για τους καρνιβόρους της παρέας, δεν λείπει και μια πληθώρα κρεατοφαγικών προτάσεων, που φτάνουν στα τραπέζια ψημένες στην εντέλεια. Kόντρα Μπριζόλα 450gr striploin από νεαρό ελληνικό μοσχάρι (αργής ωρίμανσης 40 ημερών), με πατάτες βραχάκια, σάλτσα πιπεριού και σάλτσα παλαιωμένου ξυδιού, το φημισμένο σιγομαγειρεμένο κότσι από νεαρό μοσχαράκι με σάλτσα ψητού και ριζότο από κρόκο Κοζάνης αλλά και premium κοπές όπως η dry aged picanha John Stone, 100 και πλέον ημερών ωρίμασης, είναι μερικές προτάσεις για σοβαρούς παίχτες. Θα γλυκαθείτε με cheesecake, σοκολατόπιτα, προφιτερόλ και κρεμ μπρουλέ. 

Μπουμπουλίνας 25, Νέο Ψυχικό, 2106728790, krithamos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.