
Το εστιατόριο "Κρίθαμος" στο Ψυχικό, γνωστό για τον γοητευτικό τρόπο που προβάλλει την ανακουφιστική ποιότητα του γνώριμου συνδυάζοντάς την αρμονικά με τη φινέτσα της μοντέρνας γευστικής πραγματικότητας, είναι ιδανικό για να σας φιλοξενήσει στη ζεστή σάλα του και τις γιορτές. Φωλιασμένο σε μια ήσυχη πλευρά του Ψυχικού, το αγαπημένο εστιατόριο, του οποίου το όνομα προέκυψε από τον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, προσφέρει πιάτα γεμάτα γευστικές μνήμες πασπαλισμένα διακριτικά με την ντελικάτη αψάδα της σύγχρονης γευστικής πραγματικότητας. Όλα τους αρτύζονται με τη ζεστασιά του κλασικού και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών μοιράζοντας στο τραπέζι γιορτινά χαμόγελα.


Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Καρπάθου και όλης της Μεσογείου δίνοντας προβάδισμα στη λογική της μοιρασιάς. Το τραπέζι της γιορτής θα προλογίσουν τα παραδοσιακά χειροποίητα ντολμαδάκια με τρυφερά αμπελόφυλλα, φρέσκα μυρωδικά και γιαούρτι με άρωμα λεμονιού, οι λουκουμάδες με ξινοτύρι, θυμαρίσιο μέλι λευκής τρούφας και πούδρα μπέικον, το σαγανάκι τυρί σφέλα (Μάνης) με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους και οι "Κοπέλες Καρπάθου”, τα περίφημα χορτοπιτάκια τους που φτιάχνουν με χειροποίητο φύλλο και χόρτα εποχής.

Τη σκυτάλη θα πάρει μια γαριδομακαρονάδα Κριθάμου, με φρέσκια ντομάτα, μπισκ γαρίδας, ούζο Μυτιλήνης και φρέσκα μυριστικά όμως, για τους καρνιβόρους της παρέας, δεν λείπει και μια πληθώρα κρεατοφαγικών προτάσεων, που φτάνουν στα τραπέζια ψημένες στην εντέλεια. Kόντρα Μπριζόλα 450gr striploin από νεαρό ελληνικό μοσχάρι (αργής ωρίμανσης 40 ημερών), με πατάτες βραχάκια, σάλτσα πιπεριού και σάλτσα παλαιωμένου ξυδιού, το φημισμένο σιγομαγειρεμένο κότσι από νεαρό μοσχαράκι με σάλτσα ψητού και ριζότο από κρόκο Κοζάνης αλλά και premium κοπές όπως η dry aged picanha John Stone, 100 και πλέον ημερών ωρίμασης, είναι μερικές προτάσεις για σοβαρούς παίχτες. Θα γλυκαθείτε με cheesecake, σοκολατόπιτα, προφιτερόλ και κρεμ μπρουλέ.
Μπουμπουλίνας 25, Νέο Ψυχικό, 2106728790, krithamos.gr