Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον «προφέσορα» της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

Dal Professore Gastrobar © Λεωνίδας Τούμπανος

Μετά τα "Dal Professore" της Κηφισιάς και Νάξου, το νέο project του δραστήριου σεφ Νίκου Δημητροκάλη, που μιλά άπταιστα τη γλώσσα της κουζίνας της Μπότας, αριβάρει αυτή τη φορά στην στην καρδιά της Αθήνας και δίνει βήμα στο "fine drinking". Η μπάρα εδώ έχει τον πρώτο ρόλο όπως και το ιταλικής προέλευσης "cena spettacolo" (δείπνο με θέαμα), που συστήνεται στη Ναταλία Δραγούμη από τον μετρ του είδους σε ελληνικό έδαφος.

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το άρτι αφιχθέν στην πιάτσα της Πραξιτέλους "Dal Professore Gastro Bar”, έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της πρωτεύουσας για after office συναντήσεις διαθέτοντας δυνατή μπάρα και γουστόζικα πιάτα για brunch και μεσημεριανό. Το βράδυ βέβαια, οι ρυθμοί αναβαίνουν και η ατμόσφαιρα ενισχύεται με πιο fun τόνους, ό,τι δηλαδή ζητάς για τη νυχτερινή σου έξοδο.

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο καλλιτεχνικό κολάζ του "ευ πίνειν" δράση αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραβάνας στην επιμέλεια μιας εκλεκιστικού περιεχομένου κάρτας συνοδευόμενης από ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού με προτάσεις που κουμπώνουν στο ιταλίζουσας φιλοσοφίας concept. Εδώ δοκιμάζουμε ποικιλία από απολαυστικά stuzzichini (τα ιταλικά tapas), φυσικά focaccia με το περίφημο signature ζυμάρι του σεφ, vitello tonnato αλλά σε λιχούδικες μπουκιές, τριλογία από arancini, gnocco fritto, φαμόζες μακαρονάδες σε παραλλαγές και premium κοπές στη σχάρα, πλαισιωμένα από μουσικές από DJ set σε easy going αλλά και party ατμόσφαιρα. Το δημιουργικό στοιχείο χαρακτηρίζει σημαντικά και αυτό το πόστο οπότε σε κάθε επίσκεψη αναζητούμε τα πιάτα ημέρας, που είναι ξεχωριστό κεφάλαιο με τα ραγού κάθε λογής να παίζουν δυνατά. Δίκαια λοιπόν έγινε ήδη στέκι με τακτικούς θαμώνες και βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς αθηναϊκές πιάτσες. Η Ναταλία Δραγούμη, που αγαπά το καλό φαγητό και ποτό, το πρόσθεσε αμέσως στην ατζέντα της επιβεβαιώνοντας τους λόγους που μάς κέρδισε από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Ανακαλύψτε το λοιπόν κι εσείς!

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore Gastro Bar

Πραξιτέλους 14, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Πάσχα στην Αθήνα: Τρεις νόστιμες νηστίσιμες προτάσεις

Σαρακοστιανά ενσταντανέ σε αγαπημένα σημεία της πόλης.