
Ένα προσεγμένο ποιοτικά πρωινό ή brunch είναι ευχάριστη συνήθεια που συνδυαστικά με αρωματικά χαρμάνια καφέ και ζεστά ή κρύα καλοφτιαγμένα ροφήματα, επισφραγίζει ένα καλό ξεκίνημα τις πρώτες ώρες της μέρας. Το "Soirée", με την υπογραφή της έμπειρης ομάδας του Ομίλου "Καστελόριζο”, είναι από τα αθηναϊκά σημεία αναφοράς όταν μιλάμε για brunch αφού εδώ, εκτός από εξαιρετικό πρωινό, θα απολαύσετε και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία πιάτων ταιριαστών με την κουλτούρα που έξυπνα συνδυάζει το πρωινό με το μεσημεριανό γεύμα.


Για του λόγου το αληθές, στο μενού θα βρείτε όλα τα κλασικά, σε εκδοχές ωραία στυλιζαρισμένες γευστικά με την comfort νοστιμιά που αποζητάτε σε χαλαρές mid-day συναντήσεις ή solo περάσματα από τη σάλα ενός μπιστρό. Από τα πιο απλά με τον "βασιλιά του brunch" όπως είναι τα ζουμερά scrambled eggs, με χοιρομέρι ή με παρμεζάνα και μανιτάρια έως τα fiorentine, που σερβίρονται με αφράτο μπριός, χοιρινό, σπανάκι, κρέμα τυριών, μπεσαμέλ και σωστά ποσαρισμένα αυγά και φυσικά τα διάσημα Benedict ξαπλωμένα πάνω σε μπριός, μαζί με σολομό, σάλτσα ολαντέζ και επίσης αυγά ποσέ. Τα τελευταία έχουν την τιμητική τους στη δημοφιλή "κυρία" του brunch, την croque madame, σε μπριός με χοιρομερι, μπεσαμέλ, γραβιέρα, παρμεζάνα, και σε κρουασάν με guacamole, πράσινη σαλάτα και τριμμένη παρμεζάνα, συνδυασμός που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε. Ο σενιέ όμως croque monsier με χοιρομερι, μπεσαμέλ, γραβιέρα και παρμεζάνα είναι αξία σταθερή ενώ το soiree brioche με μοσχάρι, wollgrain mayo, βολάκι Άνδρου, καραμελωμένο κρεμμύδι και ρόκα αποτελεί επίσης σοβαρό λόγο επιστροφής.

Λίγο πριν την αποχώρηση, αν θέλετε κάτι ελαφρύ, το γιαούρτι με φρούτα είναι μια επιλογή απλή αλλά ιδανική ενώ το pain perdu, δηλαδή brioche με κρέμα μασκαρπόνε βανίλιας και φρέσκια καραμέλα, θα σας γλυκάνει δίπλα στο french toast με φρέσκα φρούτα ξηρούς καρπούς και μέλι.
Φιλελλήνων 4, Αθήνα, 210 3226087