Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη: Μπιστρονομία- Μεσσηνία σημειώσατε Χ

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη στιγμή εκείνη που ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης έδωσε νέα ζωή στο παλιό οινοπαντοπωλείο που δημιούργησε ο πατέρας του το 1958, μετατρέποντάς το σε ένα γευστικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Καλαμάτας.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος, στη διασταύρωση των οδών Υπαπαντής και Μητροπολίτου Μελετίου, έχει τη ζεστασιά ενός μπιστρό και ο ταλαντούχος Καλαματιανός σεφ Λεωνίδας Κυριακόπουλος βαδίζει εύστοχα και δημιουργικά στα μονοπάτια μιας μοντέρνας ελληνικής μπιστρονομίας, που έχει στην καρδιά της τις εκλεκτές πρώτες ύλες της εύφορης μεσσηνιακής γης.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Ο φίνος λαχανοντολμάς με λάδι άνηθου και κρέμα αβγολέμονου, το ψάρι ημέρας με χόρτα, μπουγιαμπέσα και ταραμά, αλλά και ο signature σιδηρόδρομος από βιολογικό μοσχάρι Μάνης με πετιμέζι και πουρέ από καρότο και σελινόριζα δίνουν τον τόνο στο μενού, που αλλάζει συχνά ακολουθώντας τις εποχές και τα προϊόντα τους.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Γεμάτη ενδιαφέρουσες επιλογές είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται προσωπικά ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης, με έμφαση σε άγνωστα διαμαντάκια από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα.

Υπαπαντής 32, Καλαμάτα, 2721082759, oinopantopoleion.gr, FB: Οινοπαντοπωλείον, IG: Οινοπαντοπωλείον

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα 1000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Πώς το σουβλάκι έγινε γαστρονομικό trend

Σε οποιαδήποτε εκδοχή του, το σουβλάκι δείχνει να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, να ενεργοποιεί με τρόπο δαιμονικά νόστιμο τους σιελογόνους αδένες και να προσφέρει στιγμές αγαλλίασης στην ψυχή μας. Από την πρώτη κιόλας δαγκωνιά.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024: όλα όσα έγιναν τη βραδιά της απονομής των γαστρονομικών βραβείων

Σε μια λαμπερή βραδιά στο "Four Seasons" της Λεμεσού, την Τετάρτη 27/11, ο θεσμός Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", βράβευσε για ακόμη μία χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, που ατενίζει το γαστρονομικό του μέλλον με αισιοδοξία.

Cinapos: Τι γεύση μας αφήνει, τελικά, το μεζεδοπωλείο του Πάνου Ιωαννίδη;

Μία πρώτη βόλτα στο Θησείο και το new age μεζεκλίδικο σποτ.

Το "One&Only Aesthesis" υποδέχεται τις γιορτές: Μια εορταστική απόδραση πολυτέλειας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το resort προσφέρει έναν προορισμό που συνδυάζει υψηλή γαστρονομία, δραστηριότητες και εμπειρίες ευεξίας, δημιουργώντας γιορτινές αναμνήσεις.

Γαστρονομία και αισθητική: Μια συζήτηση για το design των εστιατορίων με την Χρυσοκώνα Μαύρου

Pharaoh και Ιώδιο, δύο εστιατόρια που συζητήθηκαν και για το interior design. Τα υπογράφει το ίδιο πρόσωπο. Δεν είχα παρά να αναζητήσω την Χρυσοκώνα Μαύρου.