Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη: Μπιστρονομία- Μεσσηνία σημειώσατε Χ

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη στιγμή εκείνη που ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης έδωσε νέα ζωή στο παλιό οινοπαντοπωλείο που δημιούργησε ο πατέρας του το 1958, μετατρέποντάς το σε ένα γευστικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Καλαμάτας.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος, στη διασταύρωση των οδών Υπαπαντής και Μητροπολίτου Μελετίου, έχει τη ζεστασιά ενός μπιστρό και ο ταλαντούχος Καλαματιανός σεφ Λεωνίδας Κυριακόπουλος βαδίζει εύστοχα και δημιουργικά στα μονοπάτια μιας μοντέρνας ελληνικής μπιστρονομίας, που έχει στην καρδιά της τις εκλεκτές πρώτες ύλες της εύφορης μεσσηνιακής γης.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Ο φίνος λαχανοντολμάς με λάδι άνηθου και κρέμα αβγολέμονου, το ψάρι ημέρας με χόρτα, μπουγιαμπέσα και ταραμά, αλλά και ο signature σιδηρόδρομος από βιολογικό μοσχάρι Μάνης με πετιμέζι και πουρέ από καρότο και σελινόριζα δίνουν τον τόνο στο μενού, που αλλάζει συχνά ακολουθώντας τις εποχές και τα προϊόντα τους.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Γεμάτη ενδιαφέρουσες επιλογές είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται προσωπικά ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης, με έμφαση σε άγνωστα διαμαντάκια από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα.

Υπαπαντής 32, Καλαμάτα, 2721082759, oinopantopoleion.gr, FB: Οινοπαντοπωλείον, IG: Οινοπαντοπωλείον

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Astir Marina σε ρυθμούς "Bagatelle"

Το διάσημο brand που διακονεί το lifestyle της γαλλικής ριβιέρας σε ολόκληρο τον κόσμο αγκυροβόλησε στη θάλασσα της Βουλιαγμένης. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
09/12/2024

Οι Πέμπτες και οι Κυριακές μας γίνονται πιο WOW στο THE DOLLI® !

Το βραβευμένο ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel βάζει τα γιορτινά του και μας υποδέχεται για όμορφα πρωινά αλλά και αξέχαστες βραδιές.

Τα 'πιάτα της επιστροφής' στα αθηναϊκά εστιατόρια

Οι δημοσιογράφοι γεύσης του 'α' επιλέγουν από μία και μόνο μία πρόταση άριστης comfortiάς - εκείνη που τους κάνει ξανά και ξανά να πηγαίνουν στα ίδια μέρη για να την απολαύσουν.

Καλαμάτα και το χειμώνα: όλα όσα πρέπει να δοκιμάσεις

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας δεν κατεβάζει ρολά με το που φεύγει το καλοκαίρι, αντιθέτως μας περιμένει ζωντανή και δραστήρια για χειμωνιάτικα city breaks με οδηγό τη γεύση.

Nyn Esti: Η γαστρονομική εμπειρία στο ΕΜΣΤ επεκτείνεται με νέο μεσημεριανό μενού

O σεφ Σταμάτης Μισομικές παρουσιάζει πλέον μια ολοκληρωμένη γευστική πρόταση από το μεσημέρι έως το βράδυ.

'Aspasia': Η ξεχωριστή περίπτωση της Σταυριανής Ζερβακάκου

Το τολμηρό εγχείρημα της ιδιαίτερης γευσουργού στο Σταυρί της Μάνης εξελίσσεται, ωριμάζει και εκτείνεται πολύ πιο μακριά από την κουζίνα.

Xmas BBQ Event: Το πιο "λαχταριστό" χριστουγεννιάτικο event, έρχεται στο Μαρούσι

Με πρωταγωνιστές τη ζουμερή σχάρα, την παγωμένη μπύρα και την καλή μουσική, το Xmas BBQ Event της KYSO υπόσχεται να είναι το απόλυτο γαστρονομικό highlight των γιορτών.