Sense: Η μαγεία των γιορτών με θέα την Ακρόπολη

Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", την περίοδο των γιορτών ετοιμάζει γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Sense Restaurant

Mια ανάσα από την επιβλητική φιγούρα του Παρθενώνα που τραβά το βλέμμα πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του, το ντιζαϊνάτο εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was", επιφυλάσσει στους επισκέπτες του για μια ακόμα χρονιά εορταστικές γαστρονομικές εκπλήξεις με την εγγύηση της υπογραφής του ευρηματικού ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

SENSE

Η έμπειρη μαγειρική πέννα του σεφ αναδομεί την εγχώρια γαστρονομική κληρονομιά εστιάζοντας με ζέση στην αναβίωση των ελληνικών παραδόσεων, τις οποίες συστήνει υπό το πρίσμα της καλοφαγικής κουλτούρας. Στην κομψή σάλα του βραβευμένου πόστου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο σεφ θα ετοιμάσει προκαθορισμένα μενού για δείπνο αλλά και μεσημεριανό, εκ των οποίων μάλιστα τα δεύτερα θα έχουν τη στόφα των οικογενειακών γευμάτων, πάντα με τη συνοδεία DJ sets που αναλαμβάνουν να ενισχύσουν τη γιορτινή διάθεση. 

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Με την Ακρόπολη λοιπόν σε ανοιχτό πλάνο, στο φετινό ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα λάμψουν πιάτα με ευρηματικές διεθνείς πινελιές όπως η εικονική κολοκύθα με κρέμα κολοκύθας με beurre noisette, καπνιστό χέλι και ψητό πράσο, οι καραβίδες με γουακάμε, τερίνα σελινόριζας με σάλτσα βουτύρου, χαβιάρι και μπρίκ, το χριστόψαρο με χτένι, χόρτα τσιγαρέλι με και πατάτα παγιασόν και το σιγοψημένο αρνί με καπνιστή κρέμα από μεδούλι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο μενού θα πρωταγωνιστήσουν σπεσιαλιτέ όπως το εκμαυλιστικό πιάτο με μοσχάρι και ορτύκι, μελιτζάνα, ντομάτα κομφί και καπνιστή κρέμα από μεδούλι με το φινάλε να υπογράφει η σοκολάτα με μακαντέμια και ουίσκι. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το γευστικό στυλ έχει τους ίδιου εκφραστικούς τόνους αλλά με πιο οικείες νότες όπως οι χορτοκεφτέδες με ξινό τραχανά, το φύλλο κρούστας με μους τυριών και θυμαρίσιο μέλι, το αγκιναράτο αρνί με σάλτσα ψητού και το μαριναρισμένο ψητό χοιρινό με πουρέ λεμονάτης πατάτας. Θα σας γλυκάνουν με μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα και φυσικά κουραμπιέδες και μελομακάρονα. 

Τιμή κατ’ άτομο | Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 190€, Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 260€, Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά: 75€, 210 9200240, senserestaurants.com
 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λαμπερές γιορτές στο "Bungalow 7" στα Αστέρια Γλυφάδας

Πιστό στην πορεία που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, το "Bangalow 7" φέρνει τη μαγεία των ημερών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

20/12/2024

Ρεβεγιόν με εκλεκτές γεύσεις από την Aria

Τα Χριστούγεννα γίνονται ακόμη πιο απολαυστικά με τις νέες γευστικές προτάσεις της Aria.

"Colonial": Γιορτινά και cosy στα νότια

Δύο εκλεκτά μενού για την περίοδο των γιορτών μάς περιμένουν στο γλυφαδιώτικο στέκι.

Psarlou: Ωδή στην κλασική ψαροφαγία που δε γνωρίζει ηλικία

Πως η "Psarlou", το νέο ψαροφαγικό εστιατόριο των βορείων προαστείων καταφέρνει να γίνει κλασικό, μετρώντας μόνο μερικές εβδομάδες ζωής;

Bacanal, ενδιαφέρουσα άφιξη στο Κολωνάκι

Στο εμπορικό κέντρο Λαιμού και στη θέση του παλιού "Doors", μόλις εμφανίστηκε μία καινούρια αποψάτη άφιξη.