Ladja: Τρεις χομπίστες μάγειρες συγκέντρωσαν εργαλεία & εξοπλισμό για να έχεις μια επαγγελματική κουζίνα, σπίτι σου

Ladja

Στην οικιακή μαγειρική υπάρχουν δύο είδη μαγείρων. Από τη μία είναι εκείνοι στους οποίους επικρατεί το αίσθημα της επιβίωσης και μαγειρεύουν από ανάγκη και συνήθως βιαστικά απλώς για να ικανοποιήσουν την πείνα τους. Από την άλλη είναι οι χομπίστες μάγειρες. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που βρίσκουν στη μαγειρική το "ζεν” τους, το "me moment” τους. Είναι οι άνθρωποι που από τη στιγμή που θα δουν το κρεμμύδι να τσιτσιρίζει, αφήνουν τη λίστα με τα άγχη της ημέρας στην άκρη και αφοσιώνονται εξ ολοκλήρου στο λίστα με τα υλικά και στο πώς το φαγητό τους θα γίνει βαθιά νόστιμο για τους ίδιους, αλλά και για όσους θέλουν να περιποιηθούν. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μη μαγειρεύουν κάθε μέρα, αλλά όταν το κάνουν, το κάνουν καλά. 

Πολλοί από αυτούς συνειδητοποίησαν την αγάπη τους για τη μαγειρική στις καραντίνες, όταν τα εστιατόρια ήταν κλειστά και ο ελεύθερος χρόνος μας πιο άφθονος από ποτέ, με αποτέλεσμα οι κουζίνες των σπιτιών να "βαρέσουν” υπερωρίες. Ανάμεσα σε αυτούς τους ερασιτέχνες μάγειρες που η αγάπη τους για τη μαγειρική εντάθηκε στην καραντίνα, ήταν ο Ευγένιος Ανυφάντης με τον Δημήτρη Πεπονή που για χρόνια εργάζονταν σε διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες παραγωγής και ο ιδιοκτήτης μαγαζιών εστίασης, Δημήτρης Αναγνώστου. 

Ladja
Ο Δημήτρης, ο Δημήτρης και ο Ευγένιος, οι τρεις δημιουργοί της Ladja που είναι ίσως το πιο πρωτότυπο μαγειρικό lifestyle brand που υπάρχει. Βρες όλα τα προϊόντα του εδώ

Κάθε φορά που συναντιόντουσαν, οι συζητήσεις τους για τη μαγειρική δεν είχαν τέλος. Μιλούσαν με τόσο πάθος για τεχνικές, συνταγές και γεύσεις που συχνά ξεχνούσαν την ώρα. Με τον καιρό, η αγάπη τους για την κουζίνα μεγάλωσε τόσο πολύ, που αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα πίσω και να αφοσιωθούν σε αυτή, μετατρέποντας τη μαγειρική σε κάτι περισσότερο από ένα απλό χόμπι. Ένωσαν λοιπόν, την κοινή τους αγάπη για τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα στην κουζίνα, και δημιούργησαν την Ladja, για κάθε οικιακό μάγειρα, που θέλει να πάει τα φαγητά του σε άλλο επίπεδο και να εξελιχθεί. 

Ladja
Βρες ό,τι είναι απαραίτητο για μια κουζίνα που δημιουργεί, πειραματίζεται και εξελίσσεται εδώ

Στην Ladja συγκέντρωσαν όλο τον χρήσιμο και εξαιρετικό επαγγελματικό μαγειρικό εξοπλισμό -που μέχρι πρότινος δεν μπορούσες να βρεις κάπου συγκεντρωμένο-, αλλά και υλικό με τεχνικές και hacks για όλα τα εργαλεία. Και αυτό γιατί μαγειρεύοντας μόνοι τους στο σπίτι κατάλαβαν ότι για να πας τη μαγειρική σου ένα βήμα πιο πέρα, πρέπει να έχεις και τα σωστά εργαλεία, αλλά να ξέρεις και πώς να τα χρησιμοποιείς.

Ladja
Σε αυτή τη φωτογραφία κάποιοι θα δουν έναν απλό πάγκο κουζίνας. Κάποιοι άλλοι θα δουν έναν καμβά γεμάτο δυνατότητες. Την αρχή για να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό, πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα. Βρες τα όλα εδώ

Γιατί Ladja;

Ονόμασαν το brand τους Ladja γιατί η λάντζα είναι το Α και το Ω στη μαγειρική, αλλά και σημαντικό μέρος της μαγειρικής ιεροτελεστίας. Όλα ξεκινούν με καθαρούς πάγκους, καθαρά σκεύη και εργαλεία. Στη συνέχεια όλα "βομβαρδίζονται” από αυγά, αλεύρια, ζύμες και λάδια. Και μετά έρχεται το "βουνό” στο νεροχύτη και η ώρα της λάντζας, που για πολλούς λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, ειδικά μετά από ένα τραπέζι και αμέτρητες παρασκευές. 

Άλλωστε από το πόστο της λάντζας έχουν περάσει τεράστια ονόματα της μαγειρικής, ανάμεσα τους και ένας από τους σπουδαιότερους σεφ στον κόσμο, ο Ισπανός Ferran Adrià, που είναι και ο ιδιοκτήτης του θρυλικού El Bulli. Ένας άλλος θρύλος της μαγειρικής ο Αμερικανός Anthony Bourdain, είχε πει "Πριν πάτε να σπουδάσετε μαγειρική, πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, πλύνετε τα πιάτα για ένα διάστημα. Αν σας αρέσει αυτό, τότε σίγουρα θα γίνετε καλοί μάγειρες”. 

Ladja
Όλα αυτά τα μαγειρικά εργαλεία -καθαρά- θα τα βρεις εδώ

Τα πάντα για μια "ζωντανή” δημιουργική κουζίνα στο σπίτι

Στην Ladja, έχουν συγκεντρώσει μια εκλεκτή συλλογή από εργαλεία και εξοπλισμό που κάθε παθιασμένος χομπίστας μάγειρας θα ονειρευόταν να έχει στην κουζίνα του. Από τηγάνια και κατσαρόλες από έναν Ιταλό παραγωγό 4ης γενιάς, χειροποίητα Ιαπωνικά μαχαίρια από εξαιρετικούς Ιάπωνες τεχνίτες, μέχρι γαστρονόμους, τσιμπιδάκια, potato smashers, mariges, ζυγαριές, χρονόμετρα, mushroom brushes και ό,τι άλλο βρίσκει κανείς σε μία επαγγελματική κουζίνα. Όλα τα βρήκαν μετά από μεγάλη προσωπική αναζήτηση με βάση τις ανάγκες που προέκυπταν κατά τη διάρκεια των δικών τους μαγειρικών πειραμάτων. Δεν υπάρχει τίποτα στο site τους που δεν έχει χιλιοδοκιμαστεί.

Ladja
Η ομάδα της Ladja αναζήτησε τα καλύτερα εργαλεία για μια κουζίνα και τα συγκέντρωσε σε ένα σημείο. Όπως αυτά τα ιαπωνικά μαχαίρια. Βρες τα όλα εδώ

"Για να καταλήξουμε στα τηγάνια κάναμε μια μεγάλη έρευνα που μας πήρε περίπου έναν χρόνο. Μετά από πολλές δοκιμές καταλήξαμε σε κάτι τηγάνια που φτιάχνει ένας Ιταλός. Έχει ένα 4ης γενιάς εργοστάσιο που εδώ και 150 χρόνια φτιάχνει top stainless steel και carbon steel τηγάνια. Η ποιότητά τους είναι εξαιρετική και θα σε βοηθήσουν να δώσεις εστιατορική γεύση στο φαγητό σου. Και μην παραλείψουμε ότι είναι σκεύη για μια ζωή. Μπορούν όντως να σου κρατήσουν 120-150 χρόνια άμα τα προσέχεις” ανέφερε ο Ευγένιος και ο Δημήτρης.

Ladja
Μεταξύ των προτάσεων της Ladja βρήκαμε και μερικά σκεύη εξαιρετικής ποιότητας. Βρες τα όλα εδώ

Πέρα από τον εξοπλισμό και τα προϊόντα για την κουζίνα, στη Ladja θα βρεις μια εκλεκτή συλλογή βιβλίων μαγειρικής και γαστρονομίας που λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για κάθε χομπίστα μάγειρα. Τα βιβλία που έχουν επιλεγεί από κορυφαίους σεφ και εμβληματικά εστιατόρια ξεκλειδώνουν μυστικά της γαστρονομικής τέχνης, από κλασικές συνταγές έως avant-garde δημιουργίες. Αυτή η συλλογή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών, γεύσεων και αισθητικών, από την παραδοσιακή κουζίνα μέχρι σύγχρονες καινοτομίες. Ανάμεσά τους το "Bread is Gold" του Massimo Bottura, ενός από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, στο οποίο εξηγεί πώς να μετατρέψουμε καθημερινά υλικά σε εμπνευσμένα πιάτα που είναι νόστιμα, οικονομικά και εύκολα στην παρασκευή τους, το "JAPAN: The Cookbook" της Nancy Singleton Hachisu με πάνω από 400 αυθεντικές ιαπωνικές συνταγές και το "Never Trust A Skinny Italian Chef" πάλι του Massimo Bottura, που είναι ένα βιβλίο-αναδρομή στις καινοτόμες τεχνικές και στις ιδέες του σεφ που απογείωσε τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα.

Ladja
Στη Ladja βρήκαμε και βιβλία γαστρονομίας και μαγειρικής γραμμένα από κορυφαίους σεφ και εμβληματικά εστιατόρια. Κάθε σελίδα τους είναι ένα μάθημα για να εξελίξεις τη μαγειρική σου και να ανακαλύψεις τη γεύση στην πιο αγνή και αυθεντική της μορφή. Βρες τα όλα εδώ και κάνε το επόμενο βήμα στην κουζίνα σου.

Όμως, η Ladja είναι κάτι παραπάνω από ένα eshop, είναι μια πηγή έμπνευσης και ένα community για εκείνους που η μαγειρική, οι πρώτες ύλες και η δημιουργικότητα είναι η ζωή τους.

Στην Ladja, η εμπειρία αγορών δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Κάτω από κάθε προϊόν δε θα βρεις μόνο τον κωδικό του προϊόντος και μια σύντομη περιγραφή, όπως βρίσκεις σε άλλα καταστήματα. Στην Ladja φρόντισαν σε κάθε προϊόν να γράψουν πληροφορίες για το πώς να το χρησιμοποιήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αποκαλύπτοντας τις κρυφές χρήσεις και τις δυνατότητές του, αλλά και διάφορες συμβουλές, τεχνικές και hacks. Με αυτόν τον τρόπο η Ladja ήθελε να μετατρέψει την κάθε στιγμή πίσω από την κουζίνα σε μια "αποστολή” γεμάτη ανακαλύψεις, με κάθε πληροφορία να σε κάνει να βυθιστείς όλο και βαθύτερα στην τέχνη της γαστρονομίας.

Ladja
Επαγγελματικό εξοπλισμό για ερασιτέχνες μάγειρες θα βρεις εδώ

Πέρα από τον επαγγελματικό εξοπλισμό και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για να βοηθήσουν τους οικιακούς μάγειρες να αναδείξουν το ταλέντο τους και να πειραματιστούν με νέες γεύσεις και τεχνικές, δημιούργησαν και το δικό τους σειρά ρούχων, με ποδιές για την κουζίνα, T-shirts, καπέλα και άλλα πράγματα για κάθε μέρα. Γίνεσαι με λίγα λόγια, μέρος ενός γαστρονομικού cult, όπου όροι όπως sous-vide, Julienne και deglaze θα αποτελούν μέρος του καθημερινού σας λεξιλογίου και όχι απλώς έννοιες για τους σεφ στα εστιατόρια.

Ladja
Για να βρεις τα ρούχα και τις ποδιές της Ladja, μπες εδώ

Για όσους πραγματικά απολαμβάνουν τη διαδικασία της μαγειρικής, το μαγείρεμα διαφέρει κατά πολύ από τις αγχωτικές σκηνές που προβάλλονται στα τηλεοπτικά shows, αλλά και από τη μαγειρική όσων το κάνουν σαν αγγαρεία. Είναι πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό. Είναι έκφραση, δημιουργία, αλλά και πράξη αγάπης για τους φίλους και οικογένεια. Και αυτό γιατί δε μαγειρεύουν γιατί "πρέπει”. Μαγειρεύουν γιατί απλώς το γουστάρουν πολύ. 

Όλο τον επαγγελματικό εξοπλισμό για την κουζίνα σου που προτείνει η ομάδα της Ladja θα τον βρεις εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Michelin 2024: ναι μεν, αλλά

Το περσινό κλίμα γενικευμένης ευφορίας έδωσε φέτος τη θέση του σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με ένα μόνο καινούργιο αστέρι και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κόκκινου Οδηγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
23/12/2024

Τα νέα της Θεσσαλονίκης: Οι must διευθύνσεις για ιδανικό city break

Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.

Τι μας αφήνει το σύμπαν της γεύσης και του ποτού από το 2024

Μπαρ, φαγητά, τάσεις, εστιατόρια, βραβεύσεις, ποτά, πρόσωπα, απώλειες και οτιδήποτε άλλο θα θυμόμαστε από τη χρονιά που μας αφήνει.

Γιορτές με μοντέρνα καρπαθιώτικη αύρα στον "Κρίθαμο"

Τα αφοπλιστικά νόστιμα πιάτα με τις στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και τον σύγχρονο αέρα και η αλέγκρα του ατμόσφαιρα είναι σοβαροί λόγοι για να κλείσεις τραπέζι τις γιορτές στο ξεχωριστό στέκι όπου η πληθωρική φιλοσοφία της αμερικανικής εστίασης συναντά την καρπαθιώτικη γευστική απλότητα.

Ένα από τα πιο εμβληματικά wine bars του κόσμου έρχεται στην Αθήνα για τα δεύτερα γενέθλια του Pharaoh

Το περίφημο οινικό σποτ της Βαρκελώνης, Bar Brutal, πιάνει Εξάρχεια στις 28 Δεκεμβρίου.

Το νέο εστιατόριο της Αίγλης σερβίρει γεύση μοντέρνας αστικής Αθήνας

Συστήνεται ως αθηναϊκή brasserie με all day πρόσημο και πολυσυλλεκτική γαστρονομική ταυτότητα, αυτό που κρύβει στην καρδιά της, όμως, η νέα Αίγλη, είναι η βαθιά επιθυμία της να γίνει ξανά "η Αίγλη μας", το στέκι μας, το νέο μας σαλόνι. Και τα πιάτα των Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου εξυπηρετούν ακριβώς αυτό.