"Trattoria Marika": Ιταλική φιλοσοφία που ξεδιπλώνεται στην αυλή ή δίπλα στο τζάκι

Trattoria Marika © Λεωνίδας Τούμπανος

Η ακαταμάχητη ζεστασιά της αυθεντικής cucina italiana έχει κάνει εδώ και χρόνια την cosy trattoria του Χαλανδρίου προορισμό για τους λάτρεις του ιταλικού φαγητού στην πόλη. Νοσταλγικού ύφους σάλα σε μια όμορφη μονοκατοικία, χαρισματική ολάνθιστη αυλή, μυρωδιές από λαχταριστές παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, σερβιρισμένες σε ατμόσφαιρα παρεΐστικη, είναι τα βασικά συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας της "trattoria Marika".

 

Trattoria Marika

Εδώ η κουζίνα παίζει σε ιταλικό τερέν με δικούς της όρους, όπου η οικειότητα του ρουστίκ και οι σύγχρονες γευστικές τάσεις μπλέκονται γλυκά. Mε θεμέλια την πάστα και τις χειροποίητες πίτσες, έχει χτιστεί ένα uptempo μενού, κομμένο και ραμμένο πάνω σε ό, τι καλύτερο διαθέτει η αγορά, που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται. Από το πρωί με brunch με άρωμα Ιταλίας και αποκλειστικά ιταλικό καφέ, την ώρα που για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές.

Trattoria Marika
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην τροχιά των εκλεκτών ζυμαρικών συναντάμε highlights όπως τα λιγκουίνι al limone con bottarga με αυγοταραχο, την carbonara με crispy prosciutto και την νέα αναπάντεχη πρόταση με τα λιγκουίνι που σιγοντάρονται από τσορίθο και μανταρίνι! Το μαγειρικό ταμπεραμέντο στην "trattoria Marika" εκφράζεται, επίσης, σε παιχνιδιάρικες fusion παραλλαγές κλασικών συνταγών, με πρωταγωνιστές τα cestini με κιμά μπολονέζ και ρικότα, το αλμυρό προφιτερόλ με κρέμα ρικοτα και τραγανό προσούτο αλλά και το carpaccio με τουρσί μανιτάρια shimeji, βινεγκρέτ πορτοκάλι, καβουρδισμένο φουντούκι και χειροποίητη μαγιονέζα aioli. 

Trattoria Marika

Από τις δροσερές σαλάτες, η τέλεια πράσινη με γκοργκοντζόλα, αχλάδι, καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ και βινεγκρέτ με μέλι ανθέων συνδυάζει ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η κάθε εποχή με την αφοσίωση στην ιταλική παράδοση και την αγάπη για τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Κρατήστε χώρο για το περίφημο à la minute τιραμισού καθώς και για την βέρα αφράτη πάβλοβα με χειροποίητες μαρέγκες, που σερβίρεται με σπιτική απλοχεριά κι αβρότητα. Tην ώρα του aperitivo πρωταγωνίστρια είναι η εξαιρετική coktail list με in-house συνταγές όπως το Marika Caramel με βότκα, σιρόπι καραμέλας και λεμόνι και το διάσημο Aperol Spritz. 

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι, 21 0689 1116

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.