Στο "The Zillers Pastry Bar" για ένα διαφορετικό dinner

Τι εννοείς fine dining αλλά με γλυκά, σεφ;

Στο 'The Zillers Pastry Bar' για ένα διαφορετικό dinner

Μέχρι και έναν χρόνο πριν, μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τις ξεχωριστές δημιουργίες του σημαντικού pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef Patissier της Χρονιάς για το 2022 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, μεταξύ άλλων) συνήθως στο φινάλε κάποιου δείπνου, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Όλα άλλαξαν όταν το "The Zillers Pastry Bar" έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, εισάγοντας νέα ήθη στη γευστική σκηνή, με τρόπο διαφορετικά νόστιμο. 

Το καινοτόμο σποτ όχι απλά άλλαξε την αντίληψη που έχει ο μέσος κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης για το τι υπηρετεί ένα καλό ζαχαροπλαστείο αλλά ουσιαστικά εισήγαγε το κόνσεπτ του 'εστιατορίου γλυκού', ενός διαφορετικού προορισμού που θα απευθύνεται σε κάθε έναν που αυτοσυστήνεται ως dessert lover αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί. 

Στο

Σε έναν μπουτίκ χώρο όπου συμπλέουν αρμονικά το μάρμαρο, το μωσαϊκό και οι σιδερένιες αψίδες μαζί με την αίσθηση της οικειότητας και τις έννοιες της γειτονιάς και του αληθινού gathering, το "The Zillers Pastry Bar" γεμίζει από νωρίς τη βιτρίνα μου με μοσχοβολιστά καλούδια και απολαυστικές προτάσεις, σε μία διαδικασία που τικάρει όλα τα κουτάκια μίας high end boulangerie και ικανοποιεί αρχικά το μάτι - προτού το κάνει με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις. 

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το χρονικό σύνορο όμως που κάνει το "The Zillers Pastry Bar" να ξεχωρίζει είναι το dinner, λειτουργώντας σαν ένα μέρος που τρως ένα μενού degustation με 'επιδόρπια', πολύ υψηλού όμως επιπέδου, όπως μαρτυρά άλλωστε -πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα- και η μαεστρική μετάβαση από το (ελαφρώς) αλμυρό στο απόλυτα γλυκό, με τρόπο φινετσάτο, πάντοτε υπό τη δημιουργική ματιά ενός κορυφαίας κλάσης ζαχαροπλάστη.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει όσο η σφολιάτα με λάδι-πέστο και σορμπέ ντομάτας παραδίδει τη σκυτάλη στο "Μοχίτο" και το τρίπτυχο κάστανο-πεκάν-φραγκοστάφυλο ακολουθείται από το μιλφέιγ με βανίλια και καραμέλα και το κουαρτέτο φουντούκι/ βανίλια/ καραμέλα/ τόνκα. Παράλληλα και συμπληρωματικά τρέχει και το a la carte μενού βραδινών γλυκών, με επιλογές σαν το Βaba με passion fruit, μάνγκο και ανανά ή το The Bag με τόνκα, σοκολάτα και φιστίκι.

Μενού γευσιγνωσίας δίχως pairing κρασιών δε γίνεται να υπάρξει, οπότε φρόντισε να ενημερωθείς για τα οινικά ταιριάσματα που έχει επιλέξει η ομάδα του "The Zillers Pastry Bar" και τα οποία μεγιστοποιούν την εμπειρία.

Στο

Στο

Αξίζει, προφανέστατα, να σημειωθεί πως τα πάντα εδώ ακολουθούν τις απόλυτες προσταγές της κορυφαίας ποιότητας, της εποχικότητας και των ολόφρεσκων υλικών.


Info

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα
Τηλ. 210 3241651
IG: @thezillers.pastrybar

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers Pastry Bar (Τhe)

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 9, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.