Μέχρι και έναν χρόνο πριν, μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τις ξεχωριστές δημιουργίες του σημαντικού pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef Patissier της Χρονιάς για το 2022 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων, μεταξύ άλλων) συνήθως στο φινάλε κάποιου δείπνου, σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Όλα άλλαξαν όταν το "The Zillers Pastry Bar" έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης, εισάγοντας νέα ήθη στη γευστική σκηνή, με τρόπο διαφορετικά νόστιμο.
Το καινοτόμο σποτ όχι απλά άλλαξε την αντίληψη που έχει ο μέσος κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης για το τι υπηρετεί ένα καλό ζαχαροπλαστείο αλλά ουσιαστικά εισήγαγε το κόνσεπτ του 'εστιατορίου γλυκού', ενός διαφορετικού προορισμού που θα απευθύνεται σε κάθε έναν που αυτοσυστήνεται ως dessert lover αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.
Σε έναν μπουτίκ χώρο όπου συμπλέουν αρμονικά το μάρμαρο, το μωσαϊκό και οι σιδερένιες αψίδες μαζί με την αίσθηση της οικειότητας και τις έννοιες της γειτονιάς και του αληθινού gathering, το "The Zillers Pastry Bar" γεμίζει από νωρίς τη βιτρίνα μου με μοσχοβολιστά καλούδια και απολαυστικές προτάσεις, σε μία διαδικασία που τικάρει όλα τα κουτάκια μίας high end boulangerie και ικανοποιεί αρχικά το μάτι - προτού το κάνει με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις.
Το χρονικό σύνορο όμως που κάνει το "The Zillers Pastry Bar" να ξεχωρίζει είναι το dinner, λειτουργώντας σαν ένα μέρος που τρως ένα μενού degustation με 'επιδόρπια', πολύ υψηλού όμως επιπέδου, όπως μαρτυρά άλλωστε -πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα- και η μαεστρική μετάβαση από το (ελαφρώς) αλμυρό στο απόλυτα γλυκό, με τρόπο φινετσάτο, πάντοτε υπό τη δημιουργική ματιά ενός κορυφαίας κλάσης ζαχαροπλάστη.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει όσο η σφολιάτα με λάδι-πέστο και σορμπέ ντομάτας παραδίδει τη σκυτάλη στο "Μοχίτο" και το τρίπτυχο κάστανο-πεκάν-φραγκοστάφυλο ακολουθείται από το μιλφέιγ με βανίλια και καραμέλα και το κουαρτέτο φουντούκι/ βανίλια/ καραμέλα/ τόνκα. Παράλληλα και συμπληρωματικά τρέχει και το a la carte μενού βραδινών γλυκών, με επιλογές σαν το Βaba με passion fruit, μάνγκο και ανανά ή το The Bag με τόνκα, σοκολάτα και φιστίκι.
Μενού γευσιγνωσίας δίχως pairing κρασιών δε γίνεται να υπάρξει, οπότε φρόντισε να ενημερωθείς για τα οινικά ταιριάσματα που έχει επιλέξει η ομάδα του "The Zillers Pastry Bar" και τα οποία μεγιστοποιούν την εμπειρία.
Αξίζει, προφανέστατα, να σημειωθεί πως τα πάντα εδώ ακολουθούν τις απόλυτες προσταγές της κορυφαίας ποιότητας, της εποχικότητας και των ολόφρεσκων υλικών.
Info
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, Αθήνα
Τηλ. 210 3241651
IG: @thezillers.pastrybar
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.