Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Salina Βραχάτι

Μόλις μία ώρα και κάτι από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, αλλά προσβάσιμο και με τον Προαστιακό, το Βραχάτι είναι μια όμορφη θαλασσινή έκπληξη για αποδράσεις εξπρές με φόντο τον Κορινθιακό. Η ωραία βοτσαλωτή παραλία και η ζωηρή περαντζάδα δεν σε περιμένουν μόνο για βουτιές και χάζι με αύρα νησιού, αλλά "κρύβουν" κι ένα γευστικό μυστικό που θα κάνει αίσθηση στους οινόφιλους και τους foodies. 

Salina Βραχάτι

Σε ένα χώρο με ξεχωριστό σύγχρονο design πάνω στη θάλασσα, το wine bistro "Salina" εμπνέεται από το όνομά του που παραπέμπει στο αλάτι και σε προκαλεί με την αλμύρα στον αέρα να συνδυάσεις τις επιλογές από την πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών του με πιάτα από την θάλασσα αλλά και από την στεριά. 

Η αγάπη για το κρασί και η αναζήτηση των νέων τάσεων είναι αισθητή στη λίστα που περιλαμβάνει επιλογές από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα με τα natural wines και τα pet nat να πρωταγωνιστούν. 

Salina Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές όπως τα κλασικά κεφτεδάκια (must του chef/sommelier Μάριου Χασούρα), ribeye tagliata με συνοδευτικά ημέρας όπως harissa σάλτσα με ψητά φασολάκια που ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς περιμένουν τους λάτρεις των πιο γήινων πιάτων. 

Το ψάρι κυριαρχεί στο μενού με το ceviche που δύσκολα μένεις στο ένα, tuna tartare και γαρίδες σε ζωμό κακαβιά με καλοκαιρινή τρούφα και άχαστο ταραμά. 

Salina Βραχάτι

Στο bar θα συνεχίσεις με τα signatures cocktails (μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα basil smashed!) ή θα συνοδεύσεις το κρασί σου με το ψαγμένο πλατό με τυριά και εκλεκτά αλλαντικα και σίγουρα θα συστηθείς στη παρέα του "Salina", όπου οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.  

Γ. Μόραλη, Βραχάτι, 2741402007, 6948673224
IG: @salina_winebistrot

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κορυφαίες γαστροδιευθύνσεις στη Ζάκυνθο: το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλους!

Η γαστρονομική άνθιση στο φιόρο του Λεβάντε καλά κρατεί, κι αυτά τα εστιατόρια είναι τα ιδανικότερα σημεία για να τη γευτείτε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
29/07/2024

"Surfer Maya Thai Canteen": μια νέα Thai street food καντίνα από τους Surfer Maya στο "Domes Aulus Zante" στη Ζάκυνθο

Το νέο concept φέρνει μία νέα Thai γαστρονομική εμπειρία στο κοινό με την καθοδήγηση του Πέτρου Ποντίκη.

Το κρητικό καφενείο στο επίκεντρο

Μουσική, τέχνες, γαστρονομία, αναβίωση παλαιών επαγγελμάτων & καφενείων, εκθέσεις και πλήθος άλλων στο Village Fest του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.