"Navona": Hearty Ιταλικές γεύσεις και κοκτέιλ έκπληξη με θαλασσινό φόντο

Navona

Με τον Θερμαϊκό να απλώνεται στο βάθος σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και δροσερές νότες πρασίνου να μας περιβάλλουν, το ανοιχτόκαρδο al fresco σκηνικό που στήνει το καλοκαίρι έξω από τη φωτεινή σάλα του το all-day bar restaurant "Navona" του "Makedonia Palace" μάς εμπνέει για χαλαρωτικές, γευστικές εξόδους κάθε ώρα της ημέρας.

Ανοιχτό από το πρωί για γευστικό πρωινό και δροσερά ροφήματα μέχρι αργά το βράδυ με ωραίο κοκτέιλ και επιλεγμένα live dj sets, σε ένα από τα πιο προνομιακά πόστα της Νέας παραλίας, το "Navona" περιβάλλει την κυρίως γευστική του ταυτότητα με προτάσεις που μας φέρνουν εδώ παραπάνω από μια φορά!  

Navona

Στην καρδιά της γαστρονομικής φιλοσοφίας του, βέβαια, βρίσκεται η αυθεντική Ιταλική κουζίνα με τα χειροποίητα ζυμαρικά σε άψογο al dente και ξεχωριστούς συνδυασμούς και την τραγανή πίτσα που ετοιμάζεται με το κλασικό "πέταγμα της ζύμης" στην ανοιχτή κουζίνα από την έμπειρη ομάδα και γαρνίρεται με εκλεκτά toppings, να δίνουν τον τόνο. 

Navona

Ο σεφ Νίκος Μπλέκος υπογράφει άκρως γευστικά πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, όπως το κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια, τα χειροποίητα ρουστίκ agnolotti, την ταλιάτα ή το φρεσκοψημένο στήθος κοτόπουλο, σερβιρισμένο με μια πανδαισία φρέσκων λαχανικών εποχής που κλείνει μέσα του τη γευστική απλότητα της Μεσογειακής κουζίνας χωρίς να μας βαραίνει. Εμβληματικά ιταλικά επιδόρπια και λικέρ ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύμα. 

Navona

Στο στιλάτο casual chic σκηνικό που μεταμορφώνεται στο πλέον ρομαντικό σημείο μετά το ηλιοβασίλεμα, απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας aperitivo, επιλογές από τη λίστα κρασιών που συνδυάζει επιλογές από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα σε ιδανικό pairing με τις προτάσεις της κουζίνας αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που αποτελούν από μόνα τους λόγο να έρθεις εδώ. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, 2310897444, www.makedoniapalace.com, FB: Navona, IG: @navona_bar_restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2024