Αν δεν έχεις απολαύσει το soul food του Σωτήρη Ευαγγέλου, την πεμπτουσία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει στο έπακρο τη γευστική μας κληρονομιά, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό, αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το κάνεις.
Με ένα ακόμη Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2024 στο ενεργητικό του, το γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" βγαίνει και φέτος στις προνομιακές βεράντες του, παράλληλα με την κομψή σάλα - διαμάντι αστικού μοντερνισμού, με ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού να συναντά την signature ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου.
O πολυβραβευμένος executive σεφ έχει αναδείξει το εμβληματικό αυτό πόστο στο καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ποντάροντας στις εκλεκτές πρώτες και προτείνοντας μια ελληνική κουζίνα του σήμερα, με όλη τη νοστιμιά της παράδοσης να έρχεται στο πιάτο ραφιναρισμένη μιλώντας κατευθείαν στο συναίσθημα, μια κουζίνα από καρδιάς.
Διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτών παραγωγών και ολόφρεσκα λαχανικά, μπαίνουν στις μαρμίτες, το τηγάνι ή τη σχάρα με προσοχή και φαντασία, με τη φινέτσα και τη ρουστίκ αβρότητα να ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την κορυφαία έκφραση της παράδοσης σήμερα.
Αν μάλιστα διαλέξεις να μείνεις στο "Makedonia Palace", πέρα από την ιδιαίτερη αύρα και τις εμπειρίες του ξεχωριστού αυτού πολυτελούς ξενοδοχείου, θα αντιληφθείς από πρώτο χέρι πως η γαστρονομική ποιότητα είναι αισθητή ήδη από το εξαιρετικό πρωινό με τη γευστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης να δίνει τον τόνο.
Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197, www.makedoniapalace.com
FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: @makedonia_palace_hotel