"Salonika": Ο γαστρονομικός θεσμός της πόλης βάζει τα καλοκαιρινά του

Salonika

Αν δεν έχεις απολαύσει το soul food του Σωτήρη Ευαγγέλου, την πεμπτουσία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει στο έπακρο τη γευστική μας κληρονομιά, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό, αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Με ένα ακόμη Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2024 στο ενεργητικό του, το γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" βγαίνει και φέτος στις προνομιακές βεράντες του, παράλληλα με την κομψή σάλα - διαμάντι αστικού μοντερνισμού, με ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού να συναντά την signature ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου

Salonika

O πολυβραβευμένος executive σεφ έχει αναδείξει το εμβληματικό αυτό πόστο στο καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ποντάροντας στις εκλεκτές πρώτες και προτείνοντας μια ελληνική κουζίνα του σήμερα, με όλη τη νοστιμιά της παράδοσης να έρχεται στο πιάτο ραφιναρισμένη μιλώντας κατευθείαν στο συναίσθημα, μια κουζίνα από καρδιάς. 

Salonika

Διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτών παραγωγών και ολόφρεσκα λαχανικά, μπαίνουν στις μαρμίτες, το τηγάνι ή τη σχάρα με προσοχή και φαντασία, με τη φινέτσα και τη ρουστίκ αβρότητα να ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την κορυφαία έκφραση της παράδοσης σήμερα. 

Salonika

Αν μάλιστα διαλέξεις να μείνεις στο "Makedonia Palace", πέρα από την ιδιαίτερη αύρα και τις εμπειρίες του ξεχωριστού αυτού πολυτελούς ξενοδοχείου, θα αντιληφθείς από πρώτο χέρι πως η γαστρονομική ποιότητα είναι αισθητή ήδη από το εξαιρετικό πρωινό με τη γευστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης να δίνει τον τόνο. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197, www.makedoniapalace.com  
FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: @makedonia_palace_hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".