"Salonika": Ο γαστρονομικός θεσμός της πόλης βάζει τα καλοκαιρινά του

Salonika

Αν δεν έχεις απολαύσει το soul food του Σωτήρη Ευαγγέλου, την πεμπτουσία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει στο έπακρο τη γευστική μας κληρονομιά, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό, αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Με ένα ακόμη Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2024 στο ενεργητικό του, το γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" βγαίνει και φέτος στις προνομιακές βεράντες του, παράλληλα με την κομψή σάλα - διαμάντι αστικού μοντερνισμού, με ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού να συναντά την signature ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου

Salonika

O πολυβραβευμένος executive σεφ έχει αναδείξει το εμβληματικό αυτό πόστο στο καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ποντάροντας στις εκλεκτές πρώτες και προτείνοντας μια ελληνική κουζίνα του σήμερα, με όλη τη νοστιμιά της παράδοσης να έρχεται στο πιάτο ραφιναρισμένη μιλώντας κατευθείαν στο συναίσθημα, μια κουζίνα από καρδιάς. 

Salonika

Διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτών παραγωγών και ολόφρεσκα λαχανικά, μπαίνουν στις μαρμίτες, το τηγάνι ή τη σχάρα με προσοχή και φαντασία, με τη φινέτσα και τη ρουστίκ αβρότητα να ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την κορυφαία έκφραση της παράδοσης σήμερα. 

Salonika

Αν μάλιστα διαλέξεις να μείνεις στο "Makedonia Palace", πέρα από την ιδιαίτερη αύρα και τις εμπειρίες του ξεχωριστού αυτού πολυτελούς ξενοδοχείου, θα αντιληφθείς από πρώτο χέρι πως η γαστρονομική ποιότητα είναι αισθητή ήδη από το εξαιρετικό πρωινό με τη γευστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης να δίνει τον τόνο. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197, www.makedoniapalace.com  
FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: @makedonia_palace_hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/08/2024

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.

Ceviche, φυσικά κρασιά και tuna steak στα κάρβουνα: Το wine bistro "Salina" είναι από μόνο του λόγος για εκδρομή στο Βραχάτι

Γεύσεις με εντάσεις, σε μοντέρνο στιλ αλλά πάντα με παραδοσιακές επιρροές ταιριάζουν άψογα με orange wines και κρασιά που έχουν ζυμωθεί σε αμφορείς.

Tο "Pepe Rosso" στο Λουτράκι φέρνει την Ιταλία στο τραπέζι μας με την ομορφότερη θέα στον Κορινθιακό

Το φιλόξενο spot στην παραλία του Λουτρακίου έχει γίνει στέκι για αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες, risotti, πίτσες και όχι μόνο. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό για γευστική κοντινή απόδραση;

Οι κορυφαίες γαστροδιευθύνσεις στη Ζάκυνθο: το νησί της πολπέτας, της φριτούρας και της αλιάδας έχει κάτι για όλους!

Η γαστρονομική άνθιση στο φιόρο του Λεβάντε καλά κρατεί, κι αυτά τα εστιατόρια είναι τα ιδανικότερα σημεία για να τη γευτείτε.