"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Wood restaurant 2024 © Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιάζοντας στο ποιοτικό κρέας, το "Wood" δονεί τις κρεατολαγνικές χορδές των βορείων προαστίων με προτάσεις που συνδυάζουν σύγχρονες με κλασικές τεχνικές ακολουθώντας παράλληλα τις διεθνείς τάσεις. Στην κουζίνα ο χορός της φλόγας δίνει τον γευστικό τόνο αρτύζοντας premium κοπές και κρέατα μακράς ωρίμανσης, έως και 65 ημερών, με φρέσκια προσέγγιση ενώ για την απόλυτη αρμονία στο αποτέλεσμα επιστρατεύονται σούβλες σε κάρβουνα, ξυλόφουρνοι, robata, ακόμα και αντικριστά, αναδεικνύοντας έτσι τη σύνδεση της παράδοσης με τη σύγχρονη μαγειρική. 

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον μοντέρνο χώρο του εστιατορίου η πέτρα και το ξύλο είναι κυρίαρχα στοιχεία ενώ οι θερινοί μήνες ενδείκνυνται για να απολαύσετε το γεύμα σας στη δροσερή κατάφυτη αυλή συνοδεύοντάς το είτε με ένα από τα μοναδικά signature cocktails, είτε με κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά της εκτενούς λίστας που συνεχώς ενημερώνουν. Δίπλα σε ένα tataki ελληνικής μοσχίδας και το εξαιρετικό τους ταρτάρ βοδινού φιλέτου αναζητήστε μια μπουράτα νεροβούβαλου Κερκίνης, μαζί με ντομάτες και δροσερά ντοματίνια "βελανίδια" συνεχίζοντας με τα μαέστρικα ψημένα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια τους και τυλιχτό αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτλού, που είναι και από τα καλύτερα της πόλης.

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για δυνατούς παίχτες προτείνουμε κοπές όπως το rib eye Ουρουγουάης, το black angus Ισπανίας 65 ημερών ωρίμανσης, η χυμώδης σπαλομπριζόλα και θηριώδης Tomahawk που "σπάει ταμεία" με κλασικά ή πιο "γκουρμέ" συνοδευτικά όπως πουρές φρέσκιας πατάτας, ψητά λαχανικά ή steak fries με σάλτσα παρμεζάνας και τρούφα και σάλτσες όπως αργεντίνικο τσιμιτσούρι, BBQ, bearnaise και pepper. Μια baked Alaska ή η τριλογία σοκολάτας με brownie φουντούκι και παγωτό σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε τη γευστική σας έξοδο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Το "Pasithea Rooftop Bar Restaurant" είναι η νέα γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Αθήνας με πανοραμική θέα

Μια fine elegant κουζίνα με καθαρά ελληνικά προϊόντα, και εντυπωσιακή θέα προσφέρει το ολοκαίνουριο all day εστιατόριο στον 6ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenaeum".

Εικαστικό δείπνο στις "Dexamenes"

Έντεχνο multimedia γεύμα-αναφορά στις ζυμώσεις ή την ομορφιά του φεγγαριού στο ξεχωριστό resort στην Κουρούτα της Ηλείας. Σούπερ ατμοσφαιρική εμπειρία με μοντέρνες τοπικές γεύσεις Πελοποννήσου από τον Γκίκα Ξενάκη.