"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Wood restaurant 2024 © Λεωνίδας Τούμπανος

Εστιάζοντας στο ποιοτικό κρέας, το "Wood" δονεί τις κρεατολαγνικές χορδές των βορείων προαστίων με προτάσεις που συνδυάζουν σύγχρονες με κλασικές τεχνικές ακολουθώντας παράλληλα τις διεθνείς τάσεις. Στην κουζίνα ο χορός της φλόγας δίνει τον γευστικό τόνο αρτύζοντας premium κοπές και κρέατα μακράς ωρίμανσης, έως και 65 ημερών, με φρέσκια προσέγγιση ενώ για την απόλυτη αρμονία στο αποτέλεσμα επιστρατεύονται σούβλες σε κάρβουνα, ξυλόφουρνοι, robata, ακόμα και αντικριστά, αναδεικνύοντας έτσι τη σύνδεση της παράδοσης με τη σύγχρονη μαγειρική. 

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον μοντέρνο χώρο του εστιατορίου η πέτρα και το ξύλο είναι κυρίαρχα στοιχεία ενώ οι θερινοί μήνες ενδείκνυνται για να απολαύσετε το γεύμα σας στη δροσερή κατάφυτη αυλή συνοδεύοντάς το είτε με ένα από τα μοναδικά signature cocktails, είτε με κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά της εκτενούς λίστας που συνεχώς ενημερώνουν. Δίπλα σε ένα tataki ελληνικής μοσχίδας και το εξαιρετικό τους ταρτάρ βοδινού φιλέτου αναζητήστε μια μπουράτα νεροβούβαλου Κερκίνης, μαζί με ντομάτες και δροσερά ντοματίνια "βελανίδια" συνεχίζοντας με τα μαέστρικα ψημένα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια τους και τυλιχτό αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτλού, που είναι και από τα καλύτερα της πόλης.

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Wood Restaurant
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για δυνατούς παίχτες προτείνουμε κοπές όπως το rib eye Ουρουγουάης, το black angus Ισπανίας 65 ημερών ωρίμανσης, η χυμώδης σπαλομπριζόλα και θηριώδης Tomahawk που "σπάει ταμεία" με κλασικά ή πιο "γκουρμέ" συνοδευτικά όπως πουρές φρέσκιας πατάτας, ψητά λαχανικά ή steak fries με σάλτσα παρμεζάνας και τρούφα και σάλτσες όπως αργεντίνικο τσιμιτσούρι, BBQ, bearnaise και pepper. Μια baked Alaska ή η τριλογία σοκολάτας με brownie φουντούκι και παγωτό σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε τη γευστική σας έξοδο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2024

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.

Στην Αθηναϊκή Ταράτσα και για πρωινό

Μία από τις δημοφιλέστερες αφίξεις της σεζόν παρουσιάζει το νέο της, παραδοσιακό ελληνικό, πρωινό.