"Avli": Boutique διαμονή και grande γαστρονομία στο Ρέθυμνο

Avli Ρέθυμνο

Κλείστε τα μάτια κι ονειρευτείτε: μια γλυκιά μυρωδιά έρχεται από τη θάλασσα, το φως του ήλιου μπαίνει δειλά στο δωμάτιο, ο ήχος απ’ τα μικρομάγαζα που ανοίγουν τρυπώνει απ’ το ανοιχτό παράθυρο και σας θυμίζει ότι βρίσκεστε σε ένα από τα σοφιστικέ δωμάτια μιας ατμοσφαιρικής βενετσιάνικης βίλας του 16ου αιώνα. Βγαίνετε στο μπαλκόνι και χαζεύετε ένα λαβύρινθο από παμπάλαια πέτρινα σοκάκια, τον γαλάζιο ουρανό της Μεσογείου, την παλιά πόλη που αργοξυπνά, κόσμο να κάθεται στο καφενεδάκι, μαγαζάτορες να ποτίζουν τους βασιλικούς. Τώρα, ανοίξτε τα μάτια και ζήστε το: αυτή ακριβώς είναι η ανάμνηση που θα έχετε από τη διαμονή στην "Avli", το boutique ξενοδοχείο στην καρδιά του Ρεθύμνου.

Avli Ρέθυμνο

Όμως η εμπειρία δεν τελειώνει εδώ. Ένα πλούσιο κρητικό πρωινό σας περιμένει στην ηλιόλουστη, open air σάλα, με διαλεχτά τυροκομικά, αγνά και χειροποίητα αρτοσκευάσματα, κορυφαίο μέλι και σπιτικές λιχουδιές, στον ίδιο χώρο που εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια λειτουργεί ένα από τα σημαντικότερα, πρωτοπόρα γαστρονομικά εστιατόρια της Ελλάδας. Με την επί σειρά ετών παρουσία της στις κορυφές των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας να επιβεβαιώνει την πίστη της εμπνεύστριας κι ιδιοκτήτριας Κατερίνας Ξεκάλλου στις δυνατότητες της κρητικής κουζίνας, η "Avli" συνθέτει ένα ντελικάτο πλέγμα τοπικής παράδοσης και φίνας δημιουργικότητας, χάρη στο λεπτό άγγιγμα και την ευρηματικότητα του executive chef Βασίλη Λεωνίδου.

Avli Ρέθυμνο

Έτσι, τα δύο μενού γευσιγνωσίας, που συνοδεύονται από pairing εξαιρετικών premium ελαιολάδων, παραμένουν μια συναρπαστική καινοτομία, ενώ το πάντρεμα γηγενών γεύσεων με τεχνικές αιχμής κορυφώνεται σε πιάτα όπως το καλιτσούνι χαρουπιού με σοφεγάδα, ζωμό λαχανικών και φαγόπυρο ή το γιουβαρλάκι ξινόχοντρου με κολοκύθι, μανιτάρι και κρέμα από σιτάρι και η σουπιά στο μελάνι της με μάραθο κι αφρό πατάτας.

Avli Ρέθυμνο

Την ίδια στιγμή, ακριβώς απέναντι από το επιβλητικό αρχοντικό που στεγάζει την "Avli", το αδελφό "1600 Raki Ba Raki" είναι ένα αυθεντικής κρητικής φιλοσοφίας bistro, με τις καλύτερες τσικουδιές του νησιού και γεύσεις της μοιρασιάς, ιδανικό για πιο χαλαρές καταστάσεις, ενώ στα σκαριά βρίσκεται κι ένα απολαυστικό tapas bar, όπου κλασικά κοκτέιλ εξαιρετικής φινέτσας συνομιλούν άψογα με λατινότροπα tapas, βασισμένα σε σπάνια κρητικά υλικά.

Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθους, Ρέθυμνο, 2831058250, www.avli.gr
FB: Avli Kriti, IG: @avlicrete

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια