Ανακαλύψτε την comfort νοστιμιά του κριθαρότου από την ΗΛΙΟΣ με ένα κλικ

ΗΛΙΟΣ

Η μορφή του θυμίζει κριθάρι ή ρύζι αλλά είναι ζυμαρικό. Μπορεί να γίνει γιουβέτσι στο φούρνο, δροσερή σαλάτα στην πιο σύγχρονη εκδοχή του αλλά και κριθαρότο στην κατσαρόλα. Δεν υφίσταται πιο πολυσχιδές ζυμαρικό από το κριθαράκι όπου χάρη στο χαρακτηριστικό του σχήμα και στην πλούσια γεύση του, μπορεί να απογειωθεί, προσθέτοντας θρεπτικά και λαχταριστά υλικά.

ηλιος

Μπορούμε να πούμε σε σιγουριά πως δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να δημιουργήσετε με το κριθαράκι, το οποίο παραμένει πάντα σπυρωτό. Είτε το μαγειρέψετε στο κατσαρολάκι είτε στο φούρνο, διατηρεί τη μορφή και την υφή του. Στην παραδοσιακή κουζίνα συνηθίζεται κοκκινιστό, αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος, καθώς είναι ένα τόσο ευέλικτο ζυμαρικό που -πέρα από το μοσχάρι και το αρνάκι- συνδυάζεται άριστα με το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τα θαλασσινά στην μορφή ενός κριθαρότου.

Με αυτή την σκέψη, τα ζυμαρικά "ΗΛΙΟΣ" δημιούργησαν ένα μοναδικό site, αποκλειστικά αφιερωμένο στην comfort μαγεία αυτού του ξεχωριστού ζυμαρικού καθώς και στις διαφορετικές τεχνικές για να το μαγειρέψετε. Στο τιμόνι βρίσκεται η chef Ντίνα Νικολάου που επιμελείται όλες τις απολαυστικές συνταγές, ενώ δίνει και την αλάνθαστη τεχνική για ένα άψογης υφής κριθαρότο. 

ηλιος

Μπαίνοντας στο kritharoto.gr θα μυηθείτε σε όλα τα μυστικά του κριθαρότου, την ώρα που σε αναλυτικά βίντεο η chef Ντίνα Νικολάου θα σας εξηγεί βήμα- βήμα πως θα ετοιμάσετε τις πιο λαχταριστές συνταγές. Εξάλλου, το κριθαράκι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πώς με ένα ελάχιστο αριθμό σταθερών συστατικών και μια απλή τεχνική μαγειρέματος μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τέτοιες υπέροχες γεύσεις! Οι τεχνικές είναι αρκετές και διαφορετικές όπως το μαγείρεμα στο τηγάνι με πολλές συνταγές να βρίσκονται στην κατηγορία ‘’kritharoto’’ αλλά και κάθε είδους τεχνικές, όπως για κριθαράκι στο φούρνο, που είναι συγκεντρωμένες στην κατηγορία ΄΄kritharaki αλλιώς’’.

Επιλέξτε ανάμεσα στο κλασικό κριθαράκι ΗΛΙΟΣ (χονδρό ή μέτριο), τη Χρυσή μανέστρα ΗΛΙΟΣ, το γευστικό κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, το κριθαράκι ολικής άλεσης ΗΛΙΟΣ, το βιολογικό κριθαράκι ΗΛΙΟΣ, το βιολογικό κριθαράκι Ζείδωρος Γη ολικής αλεσης από δίκκοκο σίταρι ΗΛΙΟΣ, το κριθαράκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ και προσεγγίστε ευρηματικά αυτό το αγαπημένο comfort food, ένα φαγητό, δηλαδή, προοριμένο να μας συντροφεύει και να μας καταπραϋνει όποτε το έχουμε ανάγκη. Δοκιμάζοντας από τις εξαιρετικές συνταγές στο kritharoto.gr, ένα site που στοχεύει και στην διάδοση του αγαπημένου ζυμαρικού των Ελλήνων και στο εξωτερικό με συνταγές της ελληνικής γαστρονομίας, θα εξερευνήσετε το γευστικό εύρος αυτού του φανταστικού ζυμαρικού, του μοναδικού Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τέλος εποχής για τον Σωτήρη Κοντιζά σε 'Nolan' και 'Proveleggios'

Χωρίς τον δημοφιλή παρουσιαστή, σεφ και ρεστορατέρ πια το Nolanverse.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/09/2024

To 'World x11' στήνει ένα επικό "περίπου" brunch μαζί με το 'Overoll'

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τα burgers του πρώτου συναντούν τα κρουασάν του δεύτερου.

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τη Νάουσα, τη Βέροια και τα ακριτικά χωριά των Σερρών, κι απ’ το Ξινό Νερό της Φλώρινας ως τη Σάνη, τη Βουρβουρού και τη Νικήτη της κοσμοπολίτικης Χαλκδικής, η Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνει στο πολυπρόσωπο τοπίοτηςς μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Ελάτε να τα γνωρίσουμε!

To "Hunkar" και η οθωμανική κουζίνα του Feridun Ugumu

Μία παλαιότερη κουβέντα με τον θρυλικό Τούρκο σεφ-πατρόν, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Η 'Γωνία' στον Αστακό ψήνει το μάλλον καλύτερο χοιρινό καλαμάκι στην Ελλάδα

Μία διαβολεμένα νόστιμη κρεατόβεργα ίσως είναι από μόνη της αφορμή για ένα ταξίδι έως την παραθαλάσσια κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας.

Μία updated και νόστιμη λίστα για Μοναστηράκι και Ψυρρή

Εστιατόρια, μπαρ και λοιπές απολαυστικές διευθύνσεις που θα σε πείσουν πως οι δύο γειτονιές οφείλουν να είναι μέσα στις πρώτες βόλτες της νέας σεζόν στην πόλη.

Γευσιγνωσία στο "Kivotos Mykonos": Απόλαυση με Κτήμα Τσέλεπου και La Tour Melas

Το πολυτελές θέρετρο διοργανώνει ξεχωριστές Κυριακές γευσιγνωσίας με εξαιρετικά "Wine Pairing Menus" στο à la carte εστιατόριο "Namah", σε συνεργασία με δύο κορυφαία ελληνικά οινοποιεία.