"Φakafel": Ποιος είπε ότι η φακή δεν ανήκει στον πλανήτη street food;

Στη Νέα Σμύρνη οι vegans βρίσκουν τον δικό τους προορισμό για νόστιμο φαγητό στο χέρι, χωρίς εκπτώσεις.

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Ένα χρόνο ζωής έχει συμπληρώσει το νέο εγχείρημα του Άγγελου Φραντζή, ο οποίος αφουγκράστηκε τις ανάγκες όσων αγαπούν το street food και ταυτόχρονα δεν θέλουν να θυσιάσουν τις διατροφικές τους αξίες. Το πρότζεκτ που παρουσιάζει στη Νέα Σμύρνη έχει στο επίκεντρο την πρωτεΐνη, αλλά με τρόπο εναλλακτικό, αφού σερβίρει κεφτεδάκια από φακές, καρυκευμένα έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Έτσι, το "Φakafel” με το όνομα που μιλάει από μόνο του έγινε σύντομα ένα spot αγαπητό στους απανταχού vegans, αλλά και σε όσους απλώς θέλουν να δοκιμάσουν νέες προτάσεις στον πλούσιο street food χάρτη της πόλης.

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη
Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Highlight του μαγαζιού, βέβαια, είναι τα ομώνυμα κεφτεδάκια φακής Beluga, τα οποία σερβίρονται σε μεσαία ή μεγάλη αραβική, αλλά και σε μερίδα, με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μανιτάρι portobello, σάλτσα ντομάτας και μους αβοκάντο. Αν απ’ την άλλη κινηθείτε στα αγαπητά, παραδοσιακά falafel, σε κεφτεδάκια ρεβυθιού δηλαδή, θα τα δοκιμάσετε με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μελιτζάνα, σως ταχίνι και γιαουρτιού και σάλτσα ντομάτας. Μην παραλείψετε να τα συνοδεύσετε με τις ιδιαίτερες τηγανητές ρεβυθοπατάτες με aioli ή vegan μαγιονέζα αλλά και με το καλοφτιαγμένο hummus.

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη
Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Επιπλέον, εδώ θα βρείτε σαλάτες με αραβική καταγωγή, όπως ταμπουλέ και fattoush (με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι και τηγανιτή αραβική πίτα) αλλά και εμπνευσμένους συνδυασμούς, όπως την κινόα με βινεγκρέτ από τζίντζερ και καρότο, αλλά και τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, κολοκυθάκι, καρότο και βινεγκρέτ κανέλας και κουρκουμά. Όλες τις παραπάνω μπορείτε να τις ενισχύσετε με την πρωτεΐνη της επιλογής σας, δηλαδή τα δημοφιλή κεφτεδάκια τους. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε εντάσεις, χρώματα και αρώματα, που θα αναζωογονήσουν τις επιλογές σας για φαγητό στο χέρι αλλά και θα σας δώσουν μια νέα οπτική για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί μία νόστιμη όσο και θρεπτική στάση.  

Περισσότερες πληροφορίες

Φakafel

Αδραμυτίου 33, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια