"Φakafel": Ποιος είπε ότι η φακή δεν ανήκει στον πλανήτη street food;

Στη Νέα Σμύρνη οι vegans βρίσκουν τον δικό τους προορισμό για νόστιμο φαγητό στο χέρι, χωρίς εκπτώσεις.

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Ένα χρόνο ζωής έχει συμπληρώσει το νέο εγχείρημα του Άγγελου Φραντζή, ο οποίος αφουγκράστηκε τις ανάγκες όσων αγαπούν το street food και ταυτόχρονα δεν θέλουν να θυσιάσουν τις διατροφικές τους αξίες. Το πρότζεκτ που παρουσιάζει στη Νέα Σμύρνη έχει στο επίκεντρο την πρωτεΐνη, αλλά με τρόπο εναλλακτικό, αφού σερβίρει κεφτεδάκια από φακές, καρυκευμένα έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Έτσι, το "Φakafel” με το όνομα που μιλάει από μόνο του έγινε σύντομα ένα spot αγαπητό στους απανταχού vegans, αλλά και σε όσους απλώς θέλουν να δοκιμάσουν νέες προτάσεις στον πλούσιο street food χάρτη της πόλης.

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη
Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Highlight του μαγαζιού, βέβαια, είναι τα ομώνυμα κεφτεδάκια φακής Beluga, τα οποία σερβίρονται σε μεσαία ή μεγάλη αραβική, αλλά και σε μερίδα, με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μανιτάρι portobello, σάλτσα ντομάτας και μους αβοκάντο. Αν απ’ την άλλη κινηθείτε στα αγαπητά, παραδοσιακά falafel, σε κεφτεδάκια ρεβυθιού δηλαδή, θα τα δοκιμάσετε με ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, μελιτζάνα, σως ταχίνι και γιαουρτιού και σάλτσα ντομάτας. Μην παραλείψετε να τα συνοδεύσετε με τις ιδιαίτερες τηγανητές ρεβυθοπατάτες με aioli ή vegan μαγιονέζα αλλά και με το καλοφτιαγμένο hummus.

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη
Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Fakafel Street Food Νέα Σμύρνη

Επιπλέον, εδώ θα βρείτε σαλάτες με αραβική καταγωγή, όπως ταμπουλέ και fattoush (με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι και τηγανιτή αραβική πίτα) αλλά και εμπνευσμένους συνδυασμούς, όπως την κινόα με βινεγκρέτ από τζίντζερ και καρότο, αλλά και τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, κολοκυθάκι, καρότο και βινεγκρέτ κανέλας και κουρκουμά. Όλες τις παραπάνω μπορείτε να τις ενισχύσετε με την πρωτεΐνη της επιλογής σας, δηλαδή τα δημοφιλή κεφτεδάκια τους. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε εντάσεις, χρώματα και αρώματα, που θα αναζωογονήσουν τις επιλογές σας για φαγητό στο χέρι αλλά και θα σας δώσουν μια νέα οπτική για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί μία νόστιμη όσο και θρεπτική στάση.  

Περισσότερες πληροφορίες

Φakafel

Αδραμυτίου 33, Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.